Jak hrát Minecraft pro více hráčů. Komplexní průvodce

Jak povolit multiplayer v Minecraftu?
Vyberte dlaždici Multiplayer (Hry pro více hráčů) a pak výběrem přepínače zablokujte nebo povolte funkce pro více hráčů.
Další informace najdete na soubory.info

Známá sandboxová hra Minecraft, kterou vytvořila společnost Mojang Studios, nabízí atraktivní zážitek pro více hráčů, který hráčům umožňuje objevovat, stavět a přežívat po boku druhého hráče ve virtuálním prostředí. Hraní Minecraftu s přáteli může zlepšit váš herní zážitek a podpořit týmovou spolupráci a sounáležitost, ať už používáte počítač nebo jinou platformu. V tomto příspěvku prozkoumáme nuance hraní Minecraftu pro více hráčů a odpovíme na často kladené otázky, jak hrát hru na počítači s přáteli, jak vyřešit problémy s hrou pro více hráčů, jak hrát bez realmů a jak si založit vlastní server. Jak můžete hrát Minecraft na počítači s přáteli? Existuje několik způsobů, jak hrát Minecraft s přáteli na počítači. Připojení k veřejnému serveru je jedním z nejjednodušších způsobů, jak začít. Ve hře Minecraft je k dispozici mnoho serverů, každý s jiným herním formátem a tématem. Otevřete Minecraft, vyberte „Multiplayer“ a poté „Add Server“ a připojte se k serveru. Po zadání IP adresy serveru klikněte na tlačítko „Hotovo“. Chcete-li hrát se svými kamarády, vyberte server a hned klikněte na „Join Server“.

Hra v síti LAN (Local Area Network) naproti tomu umožňuje hrát s kamarády ve stejné síti. Ujistěte se, že jsou všichni ve stejné síti Wi-Fi, spusťte Minecraft a vyberte „Singleplayer“. Otevřete nabídku pauzy, vyberte existující svět nebo vytvořte nový a poté vyberte možnost „Open to LAN“. Po provedení nezbytných změn v konfiguraci sítě LAN vyberte možnost „Start LAN World“. Nyní, když je jejich klient Minecraft otevřen, se mohou vaši přátelé připojit k vaší hře výběrem světa LAN v nabídce pro více hráčů.

Proč nemohu hrát Minecraft s ostatními? V závislosti na problému vám ve hře Minecraft pro více hráčů může bránit několik věcí. Nejprve se ujistěte, že je vaše internetové připojení stabilní. Funkčnost hry více hráčů může být ohrožena vratkým nebo nestabilním připojením. Dále se podívejte, zda váš antivirový program nebo brána firewall nebrání Minecraftu v přístupu na internet. Proveďte potřebné úpravy, aby Minecraft prošel.

Starší verze Minecraftu způsobují další typický problém. Ujistěte se, že vy a vaši kamarádi používáte stejnou verzi Minecraftu. Kromě toho se ujistěte, že server, ke kterému se snažíte připojit, je přístupný a online. Zkuste si na internetu vyhledat všechny chybové zprávy, na které narazíte, a získejte podrobné pokyny k řešení problémů. Jak můžete hrát Minecraft s přáteli bez realmů? Prémiová předplacená služba Minecraft Realms, kterou poskytuje společnost Mojang Studios, umožňuje uživatelům rychle zřídit a spravovat vlastní soukromé servery. Pokud však nechcete službu Realms používat nebo chcete mít nad svým serverem větší kontrolu, můžete si vytvořit a provozovat vlastní server. Existuje několik způsobů, jak to udělat, ale ten nejoblíbenější využívá serverový software Minecraft.

Abyste mohli server pro své kamarády založit, musíte si serverový software stáhnout z oficiálních stránek Minecraftu. Po stažení serverového programu jej spusťte a on vytvoří soubory potřebné k hostování vašeho serveru. Ujistěte se, že vaši kamarádi mají přístup k IP adrese vašeho serveru, a upravte parametry podle svých představ. Abyste umožnili externí připojení k serveru, bude možná nutné nastavit přesměrování portů ve vaší síti. Na internetu najdete vyčerpávající pokyny, které vám pomohou s nastavením serveru.

Závěrem lze říci, že hraní her pro více hráčů ve hře Minecraft může být zábavné a zábavné. Existuje několik způsobů, jak hrát s lidmi ve hře Minecraft, včetně připojení k veřejným serverům, nastavení vlastního serveru, vytváření her po síti LAN, řešení problémů s hrou více hráčů a dalších. Shromážděte tedy své kamarády, vydejte se na napínavá dobrodružství a nechte se inspirovat širokým a barevným světem Minecraftu.

FAQ
Můžete mít v Minecraftu dva uživatele?

Ano, Minecraft můžete hrát v režimu pro více hráčů se dvěma (nebo více) dalšími hráči. Více hráčů se může připojit a hrát společně v jednom herním světě díky rozmanitým možnostem Minecraftu pro více hráčů. Mezi tyto možnosti patří např: 1. LAN (místní síť): Pokud jste oba připojeni ke stejné místní síti, můžete se s dalším uživatelem snadno připojit a hrát společně prostřednictvím hry LAN. Stačí spustit hru, zvolit „Multiplayer“ a poté vybrat „LAN“. Jakmile si druhý hráč vybere vaši hru v síti LAN ze seznamu více hráčů, může se ke hře připojit. 2. Online multiplayer: Minecraft umožňuje také online hru více hráčů s dalšími hráči. Abyste toho dosáhli, musíte se přihlásit k serveru pro více hráčů nebo si vytvořit vlastní server. Můžete se připojit k různým veřejným serverům a hrát s hráči z celého světa, kteří také hrají Minecraft. Jinou možností je vytvořit si vlastní soukromý server a pozvat na něj konkrétní lidi. 3. Rozdělená obrazovka: Pokud ke hraní Minecraftu používáte konzoli (například Xbox nebo PlayStation), můžete hrát s kamarádem v režimu rozdělené obrazovky. Díky tomu mohou oba hráči hrát najednou na stejné obrazovce. Spusťte hru, přihlaste se pod jiným uživatelským profilem a připojte druhý ovladač.

Celkově existuje několik způsobů, jak může ve hře Minecraft hrát více hráčů společně, ať už jsou připojeni ke stejné síti, nebo ne.

Můžete hrát Minecraft pro více hráčů na jednom počítači?

Na jednom počítači můžete hrát Minecraft s ostatními. Funkce „split-screen multiplayer“ ve hře Minecraft umožňuje mnoha uživatelům hrát současně na stejném počítači a přitom používat různé ovladače nebo klávesnice. Abyste mohli zapnout funkci split-screen multiplayer, musíte zkontrolovat, zda váš počítač splňuje systémové požadavky a zda jsou připojeny požadované periferie. Jakmile je vše nastaveno, můžete spustit hru pro více hráčů a požádat ostatní hráče, aby se připojili. Před hraním nezapomeňte zkontrolovat, zda vaše jednotlivá verze Minecraftu podporuje rozdělenou obrazovku, protože nemusí být dostupná ve všech.