Používání Apple Watch bez spárování. Komplexní průvodce

Jak fungují Apple Watch bez mobilu?
Když je váš iPhone vypnutý nebo z dosahu, můžou Apple Watch posílat a přijímat data přes Wi-Fi. Hodinky se také mohou připojit k mobilní síti, pokud se jedná o mobilní model. A pokud jste nastavili Apple Watch pro člena rodiny, může s hodinkami používat mobilní nebo Wi-Fi připojení.
Další informace najdete na support.apple.com

Hodinky Apple Watch, které nabízejí řadu funkcí a vlastností přímo na vašem zápěstí, se staly oblíbeným společníkem majitelů iPhonů. Mohou však nastat situace, kdy budete chtít hodinky Apple Watch používat nezávisle na iPhonu. V tomto příspěvku se budeme zabývat mnoha aspekty používání hodinek Apple Watch bez spárování, včetně toho, jak je aktivovat bez telefonu, zda k jejich používání potřebujete iPhone a zda je můžete dát dítěti bez telefonu.

Jak zaregistrovat hodinky Apple Watch bez telefonu, část 1 Při prvním nastavení je obvykle nutné hodinky Apple Watch spárovat s iPhonem. Ale i bez telefonu můžete hodinky Apple Watch aktivovat, i když s méně funkcemi. Nejprve se ujistěte, že jsou hodinky Apple Watch zapnuté a nabité. V nabídce nastavení vyberte možnost „Nastavit pro sebe“. Poté vyberte jazyk a možnosti regionu hodinek Apple Watch a připojte se k síti Wi-Fi, která nevyžaduje přihlášení v prohlížeči. Některé funkce, jako jsou hodiny, budíky, časovače a sledování aktivity, můžete používat i bez iPhonu, pokud postupujete podle pokynů na obrazovce a dokončíte postup nastavení.

2. Používání hodinek Apple Watch bez iPhonu Navzdory všeobecnému přesvědčení nelze hodinky Apple Watch používat bez iPhonu. Vzhledem k tomu, že hodinky Apple Watch jsou na iPhonu závislé, pokud jde o důležité funkce, jako je synchronizace dat, příjem oznámení a přístup ke specifickým aplikacím a funkcím, jsou vyrobeny tak, aby s iPhonem bezchybně fungovaly. Při používání hodinek Apple Watch bez iPhonu se jejich klíčové funkce a vlastnosti ztrácejí. Chcete-li tedy funkce, které hodinky Apple Watch nabízejí, využívat naplno, musíte vlastnit iPhone.

3. Poskytnutí hodinek Apple Watch dítěti bez telefonu Je důležité mít na paměti, že pokud se rozhodnete dát dítěti hodinky Apple Watch, bude mít dítě bez iPhonu mnohem omezenější možnosti. Dítě může hodinky Apple Watch používat k určování času, nastavování budíků a sledování své aktivity, ale bez iPhonu nebude moci dostávat oznámení, volat ani stahovat aplikace. Bez iPhonu navíc nemusí být k dispozici několik služeb, jako je sledování GPS a nouzové SOS. Aby mladík mohl funkce hodinek Apple Watch plně využívat, doporučuje se proto spárovat je s iPhonem.

4. Odpojení hodinek Apple Watch od telefonu

Bohužel není možné zrušit spárování hodinek Apple Watch s iPhonem, pokud již proběhlo párování. K odpárování hodinek Apple Watch musíte použít aplikaci Apple Watch v iPhonu. Po výběru hodinek Apple Watch v aplikaci se dotkněte ikony „i“. Poté vyberte možnost „Zrušit spárování Apple Watch“ a podle pokynů na obrazovce dokončete postup zrušení spárování. Je důležité si uvědomit, že zrušením spárování hodinek Apple Watch dojde k vymazání všech dat na nich uložených, proto si před tímto úkonem vytvořte zálohu všech důležitých dat.

Závěrem lze říci, že používání hodinek Apple Watch bez jejich propojení s iPhonem nabízí několik omezených funkcí, ale pro plnohodnotný uživatelský zážitek se nedoporučuje. Hodinky Apple Watch ve spojení s iPhonem nabízejí bezproblémovou integraci a přístup k řadě funkcí a aplikací. Klíčem k uvolnění plného potenciálu hodinek Apple Watch je jejich propojení s iPhonem, ať už je konfigurujete poprvé, nebo uvažujete o jejich darování dítěti.

FAQ
Jak aktualizovat Apple Watch bez spárování?

Bez synchronizace s iPhonem není možné hodinky Apple Watch aktualizovat. Abyste mohli hodinky Apple Watch aktualizovat, musíte je mít propojené s iPhonem a připojené ke spolehlivé síti Wi-Fi. Propojením Apple Watch a iPhonu můžete obě zařízení snadno aktualizovat a komunikovat s nimi v reálném čase. Aktualizací hodinek Apple Watch můžete získat nejnovější funkce Apple, opravy chyb a bezpečnostní vylepšení.

Mohu nastavit Apple Watch s iPadem?

Ne, pomocí iPadu není možné hodinky Apple Watch nastavit. Ke spárování a nastavení hodinek Apple Watch je nutný iPhone.

Mohou hodinky Apple Watch fungovat s iPadem?

Ne, iPad a Apple Watch jsou nekompatibilní. Hodinky Apple Watch je nutné nastavit a spárovat s iPhonem, protože jsou pro práci s iPhonem konstruovány. Hodinky Apple Watch lze spravovat a ovládat pomocí iPadu, ale nelze je spárovat ani přímo připojit k hodinkám.