Přizpůsobení aplikace OneNote. Udělejte si ho podle sebe

Jak propojit OneNote?
Správa nastavení synchronizace Klepněte na Nastavení > Možnosti. V části Synchronizovat poznámkové bloky vyberte, jestli OneNote má nebo nemá automaticky synchronizovat vaše poznámky.
Další informace najdete na support.microsoft.com

OneNote je schopný digitální poznámkový program, který poskytuje spoustu funkcí pro podporu vaší produktivity a organizace. Přestože má standardní styl a rozvržení, můžete tyto aspekty snadno změnit tak, aby vyhovovaly vašemu vkusu a byly vizuálně přitažlivější. V tomto článku se podíváme na to, jak OneNote upravit, a budeme se zabývat tím, jak změnit zobrazení, jak jej zpříjemnit a dokonce i jak změnit motivy. Lze aplikaci OneNote přizpůsobit?

Ano, aplikaci OneNote můžete změnit tak, aby lépe vyhovovala vašim potřebám. Změna uspořádání oddílů a stránek v poznámkovém bloku je jednou z prvních věcí, které můžete udělat. Chcete-li části nebo stránky přesunout, stačí na ně kliknout a přetáhnout je tam, kam chcete. Umožňuje to jednoduchou navigaci a umožňuje uspořádat materiál ve stylu, který vám dává největší smysl. Jak docílit toho, aby OneNote vypadal krásně?

Svůj zážitek z psaní poznámek můžete vylepšit přizpůsobením vzhledu aplikace OneNote. Jedním z přístupů, jak zatraktivnit vzhled aplikace OneNote, jsou změny barevné palety. Toho dosáhnete tak, že v nabídce „Zobrazení“ vyberete možnost „Barva stránky“. Zde můžete vybrat barvu stránek nebo dokonce vytvořit jedinečnou barvu. Tímto způsobem můžete přizpůsobit své poznámkové bloky a dodat jim trochu větší šmrnc. Obrázky a kresby jsou další technikou, jak OneNote zatraktivnit. Obrázky můžete nahrát přímo z počítače nebo je vyhledat na webu pomocí vestavěného vyhledávacího nástroje. OneNote má také řadu kreslicích nástrojů, které můžete použít k vytváření náčrtků, diagramů nebo podtrhávání důležitých informací.

Jak mohu změnit zobrazení OneNote?

OneNote nabízí různé pohledy, které se přizpůsobí individuálnímu vkusu a pracovním metodám. Režim „Normální“, který je výchozím zobrazením, prezentuje vaše poznámky lineárně. Pokud však dáváte přednost vizuálnějšímu přístupu, můžete přepnout na možnost „Stránka“ a zobrazit své poznámky jako samostatné stránky. Toto zobrazení je užitečné zejména pro lidi, kteří si do poznámek rádi dělají poznámky a kreslí.

Přejděte na kartu „Zobrazení“ a zvolte zobrazení „Normální“ nebo „Stránka“ pro přepnutí zobrazení. V závislosti na svých preferencích můžete také změnit úroveň přiblížení a zvětšit nebo zmenšit materiál. Aplikace OneNote má také celoobrazovkový režim, který vám umožní soustředit se pouze na poznámky a vyblokovat všechny ostatní rušivé vlivy.

Mohu měnit šablony aplikace OneNote?

Šablony v aplikaci OneNote můžete upravit a dodat tak svým poznámkovým blokům moderní, uhlazený vzhled. V aplikaci OneNote je k dispozici řada předpřipravených šablon pro různá použití, včetně poznámek z porad, řízení projektů a plánování výuky. Pro změnu šablony stačí vybrat požadovanou šablonu v části „Šablony stránek“ na kartě „Vložení“. Odložením stránky jako šablony pro pozdější použití můžete také vytvářet vlastní jedinečné šablony.

V neposlední řadě má OneNote řadu možností přizpůsobení, takže si můžete nastavit jeho fungování podle svých představ. Své poznámky si můžete přizpůsobit přesouváním oddílů a stránek, změnou barevného schématu, zařazováním obrázků, používáním různých zobrazení a dalšími možnostmi. Flexibilita změny šablon vám navíc umožňuje navrhnout dobře organizované a estetické zápisníky. Tak se do toho pusťte a přizpůsobte si OneNote tak, aby byl jedinečně váš!

FAQ
Jak si mohu přizpůsobit panel nástrojů OneNote?

Panel nástrojů OneNote si můžete přizpůsobit následujícími způsoby: V kroku 1 otevřete aplikaci OneNote v počítači. 2. V nabídce v horní části obrazovky vyberte kartu „Zobrazení“. 3. V části panelu nástrojů klikněte na rozevírací šipku vedle položky „Přizpůsobit pás karet“. 4. Zobrazí se dialogové okno se dvěma sloupci – jedním pro části panelu nástrojů a druhým pro hlavní karty. 5. V pravém sloupci se nachází seznam dostupných částí panelu nástrojů. Kteroukoli z těchto částí můžete vybrat a přidat na panel nástrojů. 6. Stačí zrušit zaškrtnutí políčka vedle části, abyste ji z panelu nástrojů odebrali. Pomocí tlačítek se šipkami „Nahoru“ nebo „Dolů“ na pravé straně dialogového okna můžete snadno změnit pořadí sekcí.

7. 8. Klepnutím na tlačítko „Nová karta“ v dolní části dialogového okna přidáte novou sekci. Poté můžete do této nové oblasti zahrnout příkazy. 9. Vyberte sekci v pravém sloupci a klepnutím na tlačítko „Přidat“ uprostřed dialogového okna do ní přidejte příkazy. 10. Zobrazí se seznam přístupných příkazů. Chcete-li je přidat, vyberte je a klepněte na tlačítko „OK“. 11. Po dokončení konfigurace panelu nástrojů uložte změny kliknutím na tlačítko „OK“ v dialogovém okně.

Podle těchto pokynů můžete panel nástrojů OneNote rychle přizpůsobit svým jedinečným požadavkům a preferencím.

Jak přidám styl v aplikaci OneNote?

Chcete-li přidat styl, proveďte v aplikaci OneNote následující akce: Otevřete aplikaci OneNote a přejděte na stránku, na které chcete v prvním kroku vytvořit styl. 2. Vyberte text nebo objekt, na který má být styl aplikován. 3. Na panelu nabídek vyberte kartu „Domů“. 4. Vyberte tlačítko „Styly“ v části „Štítky“ na panelu nástrojů. 5. Zobrazí se rozbalovací nabídka s různými přednastavenými styly.

6. Chcete-li zobrazit náhled každého stylu v reálném čase, přesuňte na něj kurzor. 7. Chcete-li vybraný styl použít na vybraný text nebo objekt, klepněte na příslušný styl.

OneNote také umožňuje vytvářet vlastní styly. Za tímto účelem proveďte kroky 1 až 4 z předchozí části a zobrazte rozevírací nabídku „Styly“. 2. Ve spodní části nabídky vyberte možnost „Upravit styly“. 3. Zobrazí se dialogové okno se seznamem dostupných stylů. 4. Klepnutím na tlačítko „Nový styl“ vytvořte nový styl nebo vyberte existující styl, který chcete upravit. 5. V dialogovém okně můžete upravit písmo, velikost, barvu a další možnosti formátování vybraného stylu. 6. Po provedení příslušných úprav styl uložte kliknutím na tlačítko „OK“.

7. Pro budoucí použití je nyní upravený nebo čerstvě vytvořený styl přístupný v rozevírací nabídce „Styly“.

Přidáním a změnou stylů můžete rychle formátovat obsah v aplikaci OneNote, aby byl estetičtější a strukturovanější.