Jak najít ovladač přepínače. Řešení potíží a tipy

Díky tomu, že uživatelé mohou hrát své oblíbené hry na cestách i na velké obrazovce, Nintendo Switch zcela změnilo herní byznys. Občas však může být obtížné připojit se k ovladači Switch nebo jej najít. V tomto příspěvku se podíváme na různé techniky řešení problémů a rady, které vám pomohou s nalezením a efektivním připojením ovladače switch. Kromě toho se budeme věnovat typickým problémům, jako je například to, proč váš přepínač nemusí být schopen najít ovladač, jak zapnout vibrace, jak najít ovladač přepínače ve službě Steam a zda je možné ovladač monitorovat. Proč můj přepínač nemůže lokalizovat můj ovladač? Příčin, proč váš přepínač nedokáže lokalizovat váš ovladač, může být několik. Jednou z typických příčin je nízký stav baterie ovladače. Zkontrolujte, zda je ovladač nabitý, a případně vyměňte baterie. Další možností je, že ovladač a konzole nejsou správně synchronizovány. Chcete-li to napravit, otevřete hlavní nabídku přepínače a vyberte kartu „Ovladače“. Tam vyberte možnost „Change Grip/Order“ (Změnit úchop/pořadí) a poté se řiďte pokyny na obrazovce, abyste ovladač synchronizovali. Pokud předchozí pokyny nefungují, zkuste resetovat přepínač a ovladač a zkuste je spárovat znovu. 2. Jak dosáhnu toho, aby můj přepínač vibroval? Na Nintendu Switch mohou vibrace výrazně zlepšit váš herní zážitek tím, že zvýší vtažení do hry. Vibrace lze zapnout tak, že v hlavním menu switche přejdete do „System Settings“, vyberete „Controllers and Sensors“ a poté zvolíte „Controller Vibration“. Vibrace pak můžete zapnout nebo vypnout podle svých preferencí. 3. Kde ve službě Steam najdu svůj ovladač přepínače? Ovladač Nintendo Switch Pro Controller můžete používat ke hraní svých oblíbených počítačových her, protože je kompatibilní se službou Steam. Než se pokusíte ovladač switch najít ve službě Steam, ujistěte se, že je nabitý nebo má nové baterie. Poté pomocí kabelu USB-C nebo Bluetooth připojte ovladač switch k počítači. Služba Steam by měla váš ovladač detekovat automaticky, pokud se připojujete přes kabelové připojení. Pokud plánujete používat Bluetooth, ujistěte se, že váš počítač má funkci Bluetooth a že je zapnutá. Jakmile jste připojeni, můžete si přizpůsobit nastavení ovladače v režimu Steam Big Picture nebo pro konkrétní hry.

4. Jste schopni najít svůj ovladač? Ovladače Nintenda Switch bohužel postrádají vestavěnou funkci sledování. Můžete však přijmout několik opatření, abyste snížili pravděpodobnost, že ovladač ztratíte. Jednou z možností je připevnit k ovladači malý přenosný gadget nebo Bluetooth tracker, který vám pomůže ovladač najít, pokud zmizí. Kromě toho dbejte na to, abyste ovladač nikdy nenechávali o samotě a v době, kdy jej nepoužíváte, jej vždy uchovávali na určitém místě. Přijetím těchto opatření snížíte pravděpodobnost, že svůj spínací ovladač ztratíte nebo ztratíte.

A konečně, nalezení a upevnění spínacího ovladače se může zpočátku zdát obtížné, ale s trochou trpělivosti a řešení problémů můžete případné problémy snadno vyřešit. Vždy nezapomeňte zkontrolovat úroveň nabití baterie, správně synchronizovat ovladač a v případě potřeby přepínač a ovladač restartovat. Kromě toho můžete zlepšit svůj herní zážitek zapnutím vibrací a používáním ovladače přepínače ve službě Steam. Vestavěné funkce přepínače neumožňují sledování ovladače, ale můžete jej zabezpečit připojením sledovacího zařízení Bluetooth nebo opatrností při jeho ukládání. Užijte si hraní!

FAQ
Jak zjistím ping ovladače Joy-Con?

Chcete-li provést ping ovladače Joy-Con, postupujte následovně: 1. Ujistěte se, že je systém Nintendo Switch zapnutý, připojený k televizoru a v režimu handheld. 2. Pro přístup k nastavení ovladače zvolte v domovské nabídce položku „Controllers“ (Ovladače). Pro přístup na stránku párování ovladačů vyberte ve třetím kroku možnost „Change Grip/Order“. 4. Pokračujte ve stisknutí malého synchronizačního tlačítka na ovladači Joy-Con, který chcete spárovat. Toto tlačítko najdete mezi tlačítky SL a SR na boku.

5. Během držení synchronizačního tlačítka začnou blikat diody LED na zařízení Joy-Con. 6. Jakmile začne odpovídající ikona Joy-Conu na displeji pulzovat, byl ping úspěšně proveden. 7. Proveďte tento postup ještě jednou pro každý další Joy-Con, který chcete pingnout. Pingováním zařízení Joy-Con můžete zjistit, které zařízení Joy-Con je právě připojeno, nebo vyřešit problémy s připojením.

Jak znovu propojím svůj ovladač Switch?

Propojení ovladače Switch je tak jednoduché, že provedete následující kroky: 1. Otevřete domovskou nabídku na konzoli Nintendo Switch. 2. Po přechodu na ni vyberte možnost „System Settings“ (Nastavení systému). 3. V nabídce vyhledejte položku „Controllers and Sensors“ (Ovladače a senzory) posunutím dolů. Chcete-li vstoupit na stránku pro párování ovladačů, zvolte ve čtvrtém kroku možnost „Change Grip/Order“. 5. Podržte přitom stisknuté synchronizační tlačítko na ovladači Switch. V závislosti na typu nebo verzi ovladače se umístění synchronizačního tlačítka může změnit. 6. Stiskněte a podržte synchronizační tlačítko na konzoli Nintendo Switch a zároveň pokračujte v držení synchronizačního tlačítka. Synchronizační tlačítko konzole se nachází na boku zařízení. Podržte obě tlačítka stisknutá, dokud nezačnou blikat kontrolky LED ovladače, což signalizuje režim párování.

7. 8. Jakmile je ovladač rozpoznán, zobrazí se na obrazovce. Stačí jej vybrat, abyste dokončili proces opětovného propojení.

Pokud budete postupovat podle těchto pokynů, měli byste být schopni znovu připojit ovladač Switch ke konzoli.

Proč se mi nepřipojuje ovladač Joy-Con?

Váš ovladač Joy-Con se nemusí připojit k zařízení Nintendo Switch z několika důvodů. Zde jsou uvedeny některé metody řešení problému, které vám pomohou: 1. Zkontrolujte úroveň nabití baterie: Připojte Joy-Con ke konzoli Switch nebo k nabíjecímu držáku, abyste se ujistili, že je dostatečně nabitý. 2. Ověřte správné zajištění: Zkontrolujte, zda je Joy-Con pevně připevněn ke konzoli. Občas se může stát, že se nepřipojí kvůli uvolněnému spoji. 3. Restartujte zařízení: Zkuste zařízení Nintendo Switch restartovat stisknutím a podržením tlačítka napájení po krátkou dobu, poté zvolte „Power Options“ a „Restart“. 4. Aktualizujte systémový software: Je velmi důležité udržovat software konzole aktuální. Chcete-li zkontrolovat všechny dostupné aktualizace, připojte se k internetu a přejděte do nabídky Nastavení systému > Systém > Aktualizace systému. 5. Resetujte ovladač Joy-Con: Vyhledejte malé kruhové synchronizační tlačítko na boku ovladače Joy-Con. Světla Joy-Conu začnou blikat až po jeho stisknutí a chvíli podržení. Poté jej zkuste ke konzoli připojit ještě jednou. 6. Odstraňte rušení: Zkontrolujte, zda konzole Joy-Con a konzole nejsou rušeny žádnými bezdrátovými zařízeními nebo jinými předměty.

Pokud žádný z těchto kroků problém neodstraní, může mít zařízení Joy-Con hardwarový problém. Za těchto okolností doporučujeme kontaktovat podporu společnosti Nintendo nebo přemýšlet o pořízení nového ovladače.