Jak připojit kabelovou náhlavní soupravu k Xboxu Series X

Jak připojit konzoli k Xboxu?
Na původní konzoli Xbox One je tlačítko Pair (Spárovat)  kruhové tlačítko na boční straně přiléhající k nosiči disku. Do 20 sekund na ovladači stiskněte a podržte tlačítko Pair (Spárovat)  (kruhové tlačítko na horní straně ovladače, když ho držíte v ruce), dokud tlačítko Xbox  na ovladači několikrát nezabliká.
Další informace najdete na support.xbox.com

Nejnovějším herním systémem od společnosti Microsoft je Xbox Series X, který je známý svým výkonným hardwarem a pohlcujícím herním zážitkem. Pokud chcete používat kabelovou náhlavní soupravu a vylepšit tak své herní seance, máte štěstí. Způsob připojení kabelové náhlavní soupravy ke konzoli Xbox Series X je jednoduchý. V tomto příspěvku vás provedeme procesem připojení kabelové náhlavní soupravy k Xboxu Series X a budeme se zabývat některými často kladenými otázkami ohledně kompatibility náhlavních souprav. Jak připojím kabelovou náhlavní soupravu ke konzoli Xbox One?

1.

Při připojování kabelové náhlavní soupravy ke konzoli Xbox Series X postupujte podle následujících jednoduchých kroků: 3,5 mm audio konektor na ovladači Xbox Series X najdete zde:

1. Najdete ho na základně ovladače.

2. Připojte druhý konec kabelové náhlavní soupravy k 3,5mm audio konektoru ovladače. 3. Po spárování můžete změnit hlasitost náhlavní soupravy pomocí ovládacích prvků na samotném zařízení nebo v nabídce nastavení konzole Xbox Series X.

2. Obsahuje zařízení Xbox Series X 3,5 mm konektor?

Ano, ovladač pro Xbox Series X je vybaven 3,5mm audio konektorem. Za účelem produkce zvuku můžete nyní k ovladači přímo připojit jakoukoli kabelovou náhlavní soupravu s 3,5mm zvukovým konektorem. 3. Mohu ke konzoli Xbox připojit jakoukoli kabelovou náhlavní soupravu?

Obecně by měla být konzole Xbox Series X kompatibilní s většinou kabelových náhlavních souprav, které mají 3,5mm audio konektor. Před nákupem však vždy doporučujeme ověřit, zda je vámi vybraná náhlavní souprava vhodná pro Xbox Series X. Pro správnou funkci některých náhlavních souprav mohou být nutné další adaptéry nebo aktualizace firmwaru. Lze sluchátka USB používat se systémem Xbox?

Xbox Series X umožňuje připojení přes USB, ale sluchátka USB nejsou podporována po vybalení z krabice. Doporučený a nejspolehlivější způsob připojení kabelových sluchátek je přes 3,5mm audio konektor na ovladači. Sluchátka USB však můžete s konzolí Xbox Series X používat, pokud použijete některý z různých adaptérů USB na 3,5 mm audio na trhu.

Závěrem lze říci, že nastavení kabelové náhlavní soupravy pro spolupráci s konzolí Xbox Series X je snadné. Připojením náhlavní soupravy k 3,5mm zvukovému konektoru ovladače si vychutnáte pohlcující zvuk při hraní. Stačí se ujistit, že vybraná náhlavní souprava je vhodná pro konzoli Xbox Series X, a pokud máte sluchátka USB, popřemýšlejte o zakoupení audio adaptéru USB na 3,5 mm. Po připojení kabelové náhlavní soupravy budete moci plně využívat zvukovou kapacitu herní konzole Xbox Series X.

FAQ
Jak povolím kabelovou náhlavní soupravu?

Podle těchto pokynů povolíte kabelovou náhlavní soupravu na konzoli Xbox Series X: Připojte připojenou náhlavní soupravu k ovladači následujícím způsobem:

Připojte 3,5mm audio konektor náhlavní soupravy k portu audio konektoru ovladače, který se nachází ve spodní části. Zapněte konzoli Xbox Series X:

Pro zapnutí stiskněte tlačítko Xbox na herním ovladači nebo konzoli. 3. Vstupte na ovládací panel Xbox: Chcete-li se dostat na domovskou obrazovku, použijte ovladač. Otevřete nabídku nastavení:

4. Chcete-li vstoupit do uživatelské příručky, stiskněte tlačítko Xbox. Jakmile se v něm ocitnete, přejděte na stránku Profil a systém (zcela vpravo) a poté vyberte možnost „Nastavení“. 5. Zadejte konfiguraci zvuku: V nabídce nastavení zvolte „General“ (Obecné) a poté „Volume & audio output“ (Hlasitost a zvukový výstup).

6. Nastavte předvolby zvuku: V části „Headset audio“ můžete přizpůsobit nastavení zvukového výstupu a mikrofonu podle svého vkusu. Chcete-li se ujistit, že náhlavní souprava funguje správně, můžete ji otestovat. 7. Povolte zvuk chatu: Pokud chcete náhlavní soupravu používat pro komunikaci ve hře, ujistěte se, že je „Headset chat mixer“ nastaven na správnou hlasitost. Poměr zvuku chatu a zvuku hry je regulován tímto parametrem. Až si přizpůsobíte nastavení zvuku podle svého vkusu, nezapomeňte své úpravy uložit výběrem možnosti „Použít“ nebo „Uložit“.

Po dokončení těchto pokynů by konzole Xbox Series X měla být schopna používat kabelovou náhlavní soupravu. Jasná komunikace a živý zvuk zlepší váš herní zážitek.

Proč moje kabelová náhlavní souprava nefunguje na konzoli Xbox?

Příčin nefunkčnosti kabelové náhlavní soupravy na konzoli Xbox může být celá řada. Jedná se o několik možných scénářů: Ujistěte se, že je vaše náhlavní souprava kompatibilní s konzolí Xbox řady X, abyste mohli začít. Ne každá připojená náhlavní souprava je určena k fungování s touto konkrétní konzolí. Chcete-li ověřit kompatibilitu, podívejte se na seznam kompatibility výrobce nebo navštivte stránku podpory Xbox. 2. Aktualizace firmwaru: Zkontrolujte, zda je v konzoli Xbox nainstalován nejnovější firmware. Starší firmware může občas vést k problémům s určitým příslušenstvím, včetně náhlavních souprav. Zkontrolujte, zda nejsou k dispozici aktualizace systému, a použijte všechny dostupné. 3. Problémy s připojením: Zkontrolujte připojení mezi ovladačem Xbox a náhlavní soupravou. Zkontrolujte, zda je náhlavní souprava pevně připojena k ovladači. Dále zkontrolujte kabel, zda nevykazuje známky opotřebení nebo poškození, které by mohly být zdrojem špatného připojení. 4. Zkontrolujte nastavení zvuku konzole Xbox a ujistěte se, že je správně vyladěno. Zkontrolujte, zda je zvukový výstup nastaven na náhlavní soupravu, a to tak, že přejdete do nabídky nastavení konzole Xbox, zvolíte možnost „Audio“ a vyberete možnost „Audio“. Abyste se ujistili, že nezpůsobují problémy se zvukem, zkontrolujte také nastavení hlasitosti a možnosti ztlumení zvuku. 5. Aktualizace ovladače: Pokud je firmware ovladače Xbox zastaralý, může docházet k problémům při používání náhlavní soupravy. Zkontrolujte případné aktualizace připojením ovladače ke konzoli pomocí kabelu USB. Možná lze problém vyřešit aktualizací firmwaru ovladače. Pokud žádná z výše uvedených oprav nepomůže, může se jednat o hardwarovou závadu ovladače Xbox nebo náhlavní soupravy. Chcete-li zjistit, zda se problém týká konkrétně náhlavní soupravy, zkuste ji používat s jiným zařízením. Chcete-li vyloučit problémy související s ovladačem, zkuste na konzoli Xbox použít jinou náhlavní soupravu, pokud je to možné. Pokud problém přetrvává, může být nezbytné kontaktovat podporu Xbox nebo výrobce náhlavní soupravy a požádat o další pomoc nebo případnou výměnu.

Chcete-li najít a odstranit problém s kabelovou náhlavní soupravou Xbox, nezapomeňte postupně projít jednotlivé možné příčiny.