Jak získat informace o skladbě v iTunes. Průvodce krok za krokem

Jak funguje iTunes?
Aplikace iTunes nabízí vše, co je potřeba ke správné zábavě – kdykoli a kdekoli. S iTunes můžete provádět následující akce: Uspořádávat a přehrávat hudbu a videa. Přehrávat a stahovat neomezený počet skladeb ze služby Apple Music (vyžaduje předplatné)
Další informace najdete na support.apple.com

Správná a uspořádaná metadata o skladbách jsou zásadní pro organizaci vaší hudební sbírky. Možná máte otázky, jak získat informace o skladbě, změnit názvy skladeb, najít nejhranější skladbu nebo dokonce najít název skladby, na jejíž název si nemůžete vzpomenout, pokud používáte iTunes nebo Apple Music. V tomto článku se podíváme na řešení těchto problémů a poskytneme vám návod krok za krokem, jak efektivně spravovat hudební data.

1. Jak zjistit názvy skladeb v Apple Music:

Pokud jste členem služby Apple Music a chcete se ujistit, že všechny vaše skladby mají odpovídající názvy, zde je návod, jak to udělat:

Krok 1: Spusťte iTunes v počítači nebo aplikaci Hudba v zařízení se systémem iOS.

Přejděte na hudbu, pro kterou v kroku 2 hledáte název skladby.

Krok 3: Klepněte na hudbu nebo na ni klikněte pravým tlačítkem myši a v zobrazené nabídce vyberte možnost „Získat informace“.

Krok 4: Zobrazí se vyskakovací okno s několika kartami, včetně „Shrnutí“, „Informace“ a „Obrázek“. Na kartě „Info“ klikněte.

Krok 5: Na kartě „Info“ můžete změnit název skladby, interpreta, album, žánr a další informace. Proveďte všechny potřebné úpravy a poté kliknutím na tlačítko „OK“ změny uložte.

2. Občas může být nutné aktualizovat informace o skladbách v knihovně Apple Music. Zde je uveden postup, jak na to:

Krok 1: Spusťte iTunes v počítači nebo aplikaci Hudba v zařízení iOS.

Krok 2: Vyhledejte skladbu, jejíž informace chcete upravit.

Krok 3: Klepněte na hudbu nebo na ni klepněte pravým tlačítkem myši a vyberte možnost „Získat informace“.

Krok 4: Ve vyskakovacím okně vyberte záložku „Info“.

Krok 5: V případě potřeby změňte název skladby, interpreta, album nebo jiné informace. Chcete-li změny uložit, klikněte na tlačítko „OK“.

3. Jak zjistit svou nejhranější skladbu v iTunes:

Pokud máte zájem o objevení své nejhranější skladby v iTunes, proveďte následující kroky:

V kroku 1 otevřete v počítači aplikaci iTunes.

Krok 2: V levém horním rohu vyberte kartu „Library“.

Krok 3: V levém postranním panelu vyberte položku „Songs“ (Písně).

Krok 4: Chcete-li seřadit skladby podle počtu přehrání, klikněte v hlavním okně na záhlaví „Plays“. Skladba, která má nejvíce přehrání, bude nahoře.

4. Jak vyhledat název skladby: Pokud vám v hlavě utkvěla nějaká skladba nebo její úryvek, ale nemůžete si vzpomenout na její název, můžete k jejímu vyhledání využít iTunes nebo Apple Music:

Krok 1: Spusťte aplikaci Apple Music nebo iTunes v telefonu nebo tabletu.

Krok 2: Klepněte na vyhledávací pole vpravo nahoře na displeji.

Krok 3: Zadejte text písně, melodii nebo jiné snadno rozpoznatelné prvky.

Krok 4: Procházejte výsledky vyhledávání, dokud nenajdete požadovanou skladbu.

Tyto podrobné pokyny vám ukáží, jak získat přístup k informacím o skladbě, upravit názvy skladeb, vyhledat nejčastěji přehrávanou hudbu v iTunes a určit název skladby, na kterou si nemůžete vzpomenout. Díky sledování své hudební sbírky si můžete vychutnat své oblíbené skladby s přesnými a přehlednými informacemi.

FAQ

Jak importovat informace o CD do iTunes: Níže uvedené postupy slouží k importu informací o CD do iTunes: 1. Vložte CD, které chcete importovat, a poté spusťte iTunes v počítači. 2. Aplikace iTunes okamžitě rozpozná CD a uvede jej v oblasti „Devices“ (Zařízení) na postranním panelu. 3. Chcete-li zobrazit obsah CD, klikněte na jeho název v postranním panelu. 4. Pokud iTunes neotevřou informace o CD automaticky, zvolte „Get CD Track Names“ nebo „Get CD Track Names“ z rozbalovací nabídky pod nabídkou „Edit“ v horní části okna iTunes. Alternativně můžete použít kontextovou nabídku tak, že kliknete pravým tlačítkem myši na název CD a vyberete „Get Info“.

5. iTunes se nyní pokusí získat informace o CD, včetně názvů skladeb a obalu alba, navázáním spojení s internetem. Pokud se to podaří, budou iTunes aktualizovány o údaje o CD.

6. Prozkoumejte importovaná data a proveďte případné změny nebo vylepšení. To lze provést tak, že vyberete skladbu a v nabídce, která se objeví v pravém horním rohu okna iTunes, zvolíte „Edit“. 7. Po přezkoumání importovaných dat a zjištění, že vyhovují vašim standardům, vyberte z rozevírací nabídky v pravém horním rohu okna iTunes možnost „Import CD“. Melodie z CD se nyní začnou importovat do vaší sbírky iTunes. 8. Po dokončení importu můžete CD z počítače vyjmout.

Podle těchto jednoduchých kroků můžete rychle importovat informace z CD do iTunes a uložit všechny potřebné informace o skladbách do své knihovny.

Jak zjistím název skladby v telefonu Iphone?

Název skladby v iPhonu můžete pomocí iTunes vyhledat podle následujících kroků: V kroku 1 spusťte na iPhonu aplikaci iTunes Store. 2. Do vyhledávacího řádku v horní části zadejte libovolný text nebo klíčová slova týkající se konkrétní skladby a vyhledejte hledanou skladbu. 3. Stiskněte klávesu „Search“ na klávesnici. Chcete-li najít hledanou skladbu,

4. Prohlédněte si výsledky vyhledávání. Zobrazí se název alba, jméno interpreta a název skladby. 5. Pokud je skladba k dispozici ke koupi nebo pokud máte službu Apple Music, můžete na ni klepnout a poslechnout si její ukázku nebo ji zakoupit.

Alternativně se můžete Siri v iPhonu zeptat: „What song is playing?“ (Jaká píseň hraje?), abyste identifikovali hudební skladbu.“ Siri si poslechne zvuk a poskytne vám podrobnosti o skladbě, pokud ji rozpozná.

Jak mohu sledovat název skladby?

Níže uvedené kroky lze použít ke sledování názvu hudby v iTunes: 1. Spusťte program iTunes ve svém zařízení. 2. Přejděte na záložku „Knihovna“ v levém horním rohu aplikace a vyberte ji. 3. Vyhledejte skladbu, jejíž název chcete zaznamenat, prohlédnutím své hudební sbírky. 4. Chcete-li otevřít rozbalovací nabídku, klikněte na hudbu pravým tlačítkem myši (nebo ovládacím tlačítkem myši).

5. Ze seznamu možností vyberte „Get Info“ nebo „Song Info“. 6. Zobrazí se nové okno s různými informacemi týkajícími se skladby. Název skladby je uveden v poli „Name“ nebo „Title“ tohoto okna.

8. Název skladby si zapište pro budoucí použití. Název jakékoli hudby v knihovně iTunes můžete zjistit pomocí níže uvedených postupů.