Jak přidat bezpečného odesílatele v aplikaci Outlook

What versions of Outlook exist?
Microsoft Outlook

  • Outlook 2002.
  • Outlook 2003.
  • Outlook 2007.
  • Outlook 2010.
  • Outlook 2013.
  • Outlook 2016.
  • Outlook 2019.
  • Security.
Další informace najdete na en.wikipedia.org

Pokud používáte e-mailového klienta Microsoft Outlook, můžete občas narazit na e-maily, které byly omylem označeny jako spam a skončily ve složce nevyžádané pošty nebo spamu. Aby se to v budoucnu již neopakovalo, můžete do svého účtu Outlook přidat bezpečné odesílatele. V tomto článku vám ukážeme, jak přidat bezpečné odesílatele v aplikaci Outlook, spolu s pokyny, kde najít seznam bezpečných odesílatelů a jak do něj přidat e-mailové adresy. Projdeme si také přidávání bezpečných odesílatelů v systému Windows 10 a v aplikaci Outlook 365.

Kde se v aplikaci Outlook nachází seznam bezpečných odesílatelů?

Pomocí funkce seznamu bezpečných odesílatelů v aplikaci Outlook můžete definovat, kteří odesílatelé e-mailů a domény mají být považováni za bezpečné a nikoli za spam. Integrovaný algoritmus aplikace Outlook automaticky filtruje příchozí e-maily, ale občas se může stát, že platné e-maily skončí ve složce odpadků. Níže uvedené kroky slouží k přístupu k seznamu bezpečných odesílatelů aplikace Outlook:

1. Spusťte aplikaci Outlook a vyberte kartu „Domů“. 2. V rozevírací nabídce pod položkou „Odstranit“ ve druhém kroku vyberte možnost „Nevyžádaná pošta“. 3. V rozevírací nabídce vyberte položku „Možnosti nevyžádané pošty“. 4. V okně „Junk Email Options“ (Možnosti nevyžádané pošty) klikněte na kartu „Safe Senders“ (Bezpeční odesílatelé).

Nejlepší způsob, jak přidat bezpečného odesílatele e-mailů?

Pro přidání bezpečného odesílatele e-mailů do účtu aplikace Outlook můžete dodržet následující postupy:

1. Jak již bylo uvedeno, otevřete v okně „Možnosti nevyžádané pošty“ kartu „Bezpeční odesílatelé“. V druhém kroku klikněte na tlačítko „Přidat“. 3. Otevře se nové okno, do kterého můžete zadat e-mailovou adresu nebo doménu bezpečného odesílatele. 4. Zadejte e-mailovou adresu nebo doménu a stisknutím tlačítka „OK“ ji přidejte do seznamu důvěryhodných odesílatelů.

4. Chcete-li přidat další bezpečné odesílatele, stačí zopakovat kroky 2-4. Jak mohu v aplikaci Outlook 365 přidat bezpečného odesílatele?

Postup pro přidání bezpečného odesílatele v aplikaci Outlook 365 je stejný jako právě popsaný. Zde je uveden postup, jak postupovat:

1. Otevřete aplikaci Outlook 365 a v nabídce, která se zobrazí v pravém horním rohu, vyberte možnost „Nastavení“. 2. V rozbalovací nabídce v dolní části vyberte možnost „Zobrazit všechna nastavení aplikace Outlook“. 3. V poli „Nastavení“ vyberte kartu „Pošta“.

4. Ve sloupci „Nevyžádaná pošta“ vyberte možnost „Bezpeční odesílatelé a domény“. 5. Zadejte e-mailovou adresu nebo doménu bezpečného odesílatele do příslušného textového pole a stisknutím tlačítka „+“ přidejte adresu do seznamu bezpečných odesílatelů. 6. Chcete-li změny uložit, klikněte na tlačítko „Uložit“.

Jak mohu přidat e-mail do seznamu bezpečných odesílatelů systému Windows 10?

Níže uvedené postupy lze použít k přidání bezpečných odesílatelů do e-mailového účtu, pokud používáte aplikaci Pošta systému Windows 10:

1. Spusťte aplikaci Pošta systému Windows 10 v počítači. 2. Chcete-li vstoupit do nabídky nastavení, klikněte na symbol ozubeného kola v levém dolním rohu. 3. V rozevírací nabídce klikněte na položku „Možnosti“. 4. V levém postranním panelu okna „Možnosti“ klikněte na položku „Nevyžádaná pošta“. 5. V seznamu „Bezpeční odesílatelé a domény“ vyberte možnost „Přidat“. 6. Zadejte e-mailovou adresu nebo doménu bezpečného odesílatele a znovu stiskněte tlačítko „Přidat“. Chcete-li úpravy uložit, vyberte v kroku 7 možnost „Uložit“.

Přidáním bezpečných odesílatelů v aplikacích Outlook, Outlook 365 a Windows 10 můžete zabránit tomu, aby byly kritické e-maily omylem označeny jako spam. Podle výše popsaných metod můžete rychle přidat bezpečné odesílatele do svých e-mailových účtů a mít větší kontrolu nad doručenou poštou. Abyste mohli zohlednit veškeré změny v e-mailové komunikaci, nezapomeňte pravidelně kontrolovat a aktualizovat seznam bezpečných odesílatelů.

FAQ
Jak přidám účet do seznamu bezpečných odesílatelů?

Chcete-li přidat účet do seznamu bezpečných odesílatelů aplikace Outlook, můžete postupovat podle následujících postupů: 1. Spusťte aplikaci Outlook a vyberte kartu „Domů“. 2. Na horním panelu nástrojů vyberte rozbalovací nabídku „Nevyžádaná pošta“. 3. V rozbalovací nabídce zvolte „Možnosti nevyžádané pošty“.

4. V okně „Junk Email Options“ (Možnosti nevyžádané pošty) vyberte kartu „Safe Senders“ (Bezpeční odesílatelé).

Krok 5: Vyberte tlačítko „Přidat“. 6. Otevře se nové okno, ve kterém můžete zadat doménu nebo e-mailovou adresu, kterou chcete přidat do seznamu bezpečných odesílatelů. 7. Po zadání domény nebo e-mailové adresy klikněte na tlačítko „OK“. 8. Chcete-li změny uložit, klikněte na tlačítko „Použít“ a poté na tlačítko „OK“.

Podle těchto pokynů můžete úspěšně přidat účet do seznamu bezpečných odesílatelů aplikace Outlook. Tímto postupem získáte jistotu, že e-maily od určitého odesílatele nebo webu nebudou zařazeny do kategorie nevyžádané pošty a dorazí do vaší schránky.

Jak upravit seznam bezpečných odesílatelů v aplikaci Outlook 365?

Pomocí těchto kroků můžete upravit seznam bezpečných odesílatelů v aplikaci Outlook 365: Spusťte aplikaci Outlook 365 a vyberte kartu „Domů“. 2. V rozevírací nabídce na panelu nástrojů vyberte možnost „Nevyžádaná pošta“. 3. V seznamu možností vyberte položku „Možnosti nevyžádané pošty“.

4. V okně „Možnosti nevyžádané pošty“ vyberte kartu „Bezpeční odesílatelé“. 5. Tato stránka obsahuje seznam domén a e-mailových adres, které jsou považovány za bezpečné. Kliknutím na tlačítka „Přidat“ nebo „Odebrat“ přidáte nebo odeberete e-mailové adresy nebo domény z tohoto seznamu. 6. Chcete-li přidat zabezpečeného odesílatele, klikněte na tlačítko „Přidat“, zadejte doménu nebo e-mailovou adresu do příslušného pole a klikněte na tlačítko „OK“. 7. Vyberte bezpečného odesílatele ze seznamu a stisknutím tlačítka „Odebrat“ se jich zbavte. 8. Po provedení požadovaných úprav klikněte na tlačítko „OK“ pro zachování změn a zavřete okno.

Tyto pokyny usnadňují změnu seznamu bezpečných odesílatelů v aplikaci Outlook 365 a zaručují, že důležité e-maily nebudou klasifikovány jako spam nebo nevyžádaná pošta.

Jak povolit e-maily v aplikaci Outlook?

Přidáním bezpečného odesílatele můžete v aplikaci Outlook povolit e-maily a zajistit, aby se do vaší schránky nedostaly a nebyly označeny jako spam nebo nevyžádaná pošta: 1. Spusťte aplikaci Outlook a vyberte kartu „Domů“. 2. Klepněte na tlačítko „Povolit“. 2. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Nevyžádaná pošta“. 3. V seznamu vyberte položku „Možnosti nevyžádané pošty“.

4. V okně „Možnosti nevyžádané pošty“ vyberte kartu „Bezpeční odesílatelé“.

Krok 5: Vyberte tlačítko „Přidat“. 6. Zadejte doménu nebo e-mailovou adresu, kterou chcete přijmout. 7. Chcete-li změny uložit, klikněte na tlačítko „OK“.

Přidáním těchto konkrétních e-mailových adres nebo domén jako bezpečných odesílatelů v aplikaci Outlook dáváte e-mailovému klientovi pokyn, že jim lze důvěřovat a že všechny zprávy, které od nich přijdou, by neměly být považovány za smetí nebo spam.