Jak používat SharePoint. A Comprehensive Guide for Beginners

How to activate SharePoint?
Activate publishing from the start page

  1. From the start page, click Settings. and then click Site settings. …
  2. On the Site Settings page under Site Collection Administration, select Site collection features.
  3. On the Site Collection Features page, scroll down to SharePoint Server Publishing Infrastructure and select Activate.
Další informace najdete na support.microsoft.com

Společnost Microsoft vytvořila SharePoint, silnou platformu pro správu dokumentů a spolupráci. Organizace ji mohou používat k vytváření webových stránek, sdílení informací a spolupráci na řadě projektů. Tento článek vás seznámí se základy služby SharePoint a nabídne vám rady, jak tento přizpůsobivý nástroj co nejlépe využít, pokud s ním teprve začínáte a nejste si jisti, jak jej úspěšně používat. Jak funguje web SharePoint?

Myšlenka webů je středobodem služby SharePoint. Soubor webových stránek, dokumentů, seznamů a dalších zdrojů, které byly strukturovaně uspořádány a spravovány společně, se nazývá web SharePoint. Weby mohou být v rámci organizace vytvořeny pro týmy, oddělení, projekty nebo jakýkoli jiný cíl.

Každý web v aplikaci SharePoint lze přizpůsobit konkrétním potřebám a má vlastní adresu URL. Uživatelé navštěvují weby pomocí webových prohlížečů, což usnadňuje spolupráci a sdílení informací mezi různými týmy a pracovišti. Jaký je nejefektivnější přístup k používání služby SharePoint?

Pokud chcete ze služby SharePoint vytěžit maximum, je nezbytné porozumět jejím hlavním vlastnostem a funkcím. Zde je několik doporučení pro optimální postupy: SharePoint je vynikající ve správě dokumentů, umožňuje uživatelům vytvářet, ukládat a spolupracovat na dokumentech. Využívejte funkce, jako je spoluautorství dokumentů, verzování a check-in/check-out, které urychlují spolupráci a zaručují integritu dokumentů. Seznamy a knihovny: SharePoint nabízí předpřipravené šablony pro vytváření seznamů a knihoven, které lze upravit podle konkrétních požadavků. Seznamy lze použít ke sledování činností, problémů nebo inventáře, zatímco knihovny jsou nejlepším místem pro ukládání a uspořádání dokumentů. Pomocí zobrazení a metadat lze zlepšit vyhledávání a použitelnost. Pracovní postupy: Vestavěné funkce pracovních postupů v aplikaci SharePoint pomáhají automatizovat firemní postupy a urychlit schvalování. Použijte předpřipravené pracovní postupy pro typické scénáře, jako je schvalování dokumentů nebo shromažďování zpětné vazby, nebo si vytvořte vlastní pomocí nástroje SharePoint Designer. Oprávnění a zabezpečení: SharePoint poskytuje správcům jemnou kontrolu nad oprávněními, což jim umožňuje omezit přístup ke kritickým informacím. Ujistěte se, že oprávnění jsou nastavena správně, aby chránila citlivé informace a poskytovala uživatelům přístup odpovídající jejich práci a odpovědnosti.

3. SharePoint: Jak jednoduchý je?

I přes množství možností, které SharePoint nabízí, může nové uživatele zastrašovat. Společnost Microsoft však v novějších edicích výrazně vylepšila uživatelské rozhraní a uživatelské prostředí, takže SharePoint je logičtější a přístupnější.

Zvažte možnost nabídnout uživatelům výukové programy, dokumentaci a praktické semináře v rámci školení, abyste zkrátili křivku učení. Povzbuzujte uživatele, aby postupně prozkoumávali funkce služby SharePoint tím, že začnou s jednoduchými činnostmi a propracují se ke složitějším. Jaký je SharePoint pro nováčky?

4.

SharePoint pro začátečníky se zaměřuje na osvojení si základů platformy. Zabývá se otázkami včetně vytváření a přizpůsobování webových stránek, přidávání a správy dokumentů a spolupráce se spolupracovníky. Před prozkoumáním složitějších funkcí by se začátečníci měli seznámit s organizací webu, navigací a základními funkcemi.

Na pomoc novým uživatelům služby SharePoint nabízí společnost Microsoft rozsáhlou dokumentaci, online zdroje a komunitní fóra. Využití těchto materiálů může začátečníkům pomoci rozvíjet jejich dovednosti a jistotu při úspěšném používání služby SharePoint.

Závěrem lze říci, že SharePoint je účinným nástrojem pro správu dokumentů a spolupráci. Uživatelé mohou tuto platformu plně využívat, pokud pochopí, jak weby SharePoint fungují, a zavedou doporučené postupy. SharePoint se může zpočátku zdát obtížný, ale se správnými instrukcemi a pečlivým prozkoumáním se mohou nováčci rychle naučit jej využívat ke zvýšení produktivity a spolupráce ve svých organizacích.

FAQ
Je OneDrive stejný jako SharePoint?

Ne, služby OneDrive a SharePoint nejsou zaměnitelné. Přestože obě jsou cloudové služby pro spolupráci a ukládání dat vyvinuté společností Microsoft, mají odlišné využití. Služba OneDrive umožňuje lidem ukládat, synchronizovat a sdílet soubory a složky s ostatními a je určena především pro osobní použití. Často se používá k výměně a ukládání soukromých dokumentů.

Naproti tomu SharePoint je komplexnější platforma, která nabízí firmám funkce pro sdílení dokumentů, spolupráci a správu obsahu. Umožňuje týmům vytvářet intranety nebo portály pro interní komunikaci, spravovat dokumenty, spolupracovat na projektech a vytvářet webové stránky. Ve srovnání se službou OneDrive má SharePoint propracovanější funkce a možnosti přizpůsobení, takže je vhodný pro správu dokumentů a spolupráci na podnikové úrovni.

Používají lidé stále službu SharePoint?

Ano, služba SharePoint se stále hojně používá. I přes rozvoj konkurenčních řešení pro správu dokumentů a komunikaci je SharePoint stále oblíbenou volbou pro podniky všeho druhu. Díky mnoha vlastnostem a funkcím je flexibilní platformou pro budování intranetu/extranetu, týmovou komunikaci, sdílení dokumentů a správu obsahu. Stálé používání a význam aplikace SharePoint v podnikovém sektoru je dán její integrací s dalšími produkty společnosti Microsoft a také možností přizpůsobení a škálování podle konkrétních požadavků organizace.