Anime. Jedinečná forma zábavy

Is anime called a show?
Anime is any show animated and aired in Japan. It is essentially a Japanese cartoon. So yes, anime is basically a TV show.
Další informace najdete na www.quora.com

Anime si získalo oblibu jako forma zábavy po celém světě a uchvacuje diváky svým osobitým příběhem, barevnými obrazy a rozmanitostí žánrů. Klasifikace anime je však často nejasná; jedná se o pořad, žánr, nebo něco úplně jiného? V tomto příspěvku prozkoumáme nuance anime a osvětlíme jeho skutečnou povahu.

Než budeme moci odpovědět na otázku, zda je anime seriál, musíme nejprve pochopit, co je to seriál. Show může být jakýkoli druh zábavy, který je v nejširší definici předkládán divákům. Podle tohoto kritéria se anime nepochybně řadí mezi show. Ať už se jedná o televizní vysílání, online streamovací služby nebo domácí video, anime je vytvářeno s cílem, aby ho sledovalo publikum. Snaží se diváky zaujmout a pobavit tím, že sleduje příběhovou strukturu a často se skládá z několika epizod.

Pořad v běžném slova smyslu však není vše, co anime je. Je to zvláštní forma vyjádření, která zahrnuje různé žánry, styly a témata. Na rozdíl od západní animované televize nemá anime žádnou pevně stanovenou demografickou skupinu, protože oslovuje diváky všech věkových kategorií a zájmů. Anime nabízí širokou škálu příběhových alternativ, které oslovují různé zájmy, od akčních shonen seriálů jako „Naruto“ a „Dragon Ball“ až po dojemná dramata jako „Tvoje lež v dubnu“ a „Clannad“.

Jedním z rozšířených nedorozumění je, že anime je samostatný žánr. Ve skutečnosti je anime médium, které obsahuje celou řadu žánrů. Podobně jako hrané televizní pořady nebo filmy lze i anime rozdělit do různých žánrů, včetně romantiky, komedie, sci-fi, fantasy, hororu a mnoha dalších. Od ostatních médií se anime liší osobitým stylem animace a kulturním podtextem.

V souvislosti s animací je důležité si uvědomit, že anime je animovaný program. Termín „anime“ je odvozen od slova „animace“ a konkrétně označuje zvláštní typ ručně kreslené nebo počítačově generované animace využívané v japonských dílech. Tento typ animace často využívá předimenzované kresby postav, živé barvy a drobné detaily. I když někteří tvrdí, že anime může zahrnovat také 3D animaci nebo směs animačních technik, v jádru anime definuje konvenční ručně kreslená nebo 2D animace.

V neposlední řadě je důležité definovat, co přesně anime je. Jako anime se obvykle označují japonské animované televizní pořady a filmy. V Japonsku se však výraz „anime“ používá pro označení jakéhokoli animovaného pořadu nebo filmu bez ohledu na to, kde byl vyroben. Z tohoto důvodu, i když se termín anime nejčastěji používá v celosvětovém kontextu, je nezbytné mít na paměti, že v Japonsku se termínem „anime“ označují všechny druhy animace.

Jako celek je anime mnohem víc než jen televizní program. Je to svébytná forma zábavy s širokým výběrem žánrů a stylů. Animovaný pořad známý jako anime je takový, který se vyznačuje jedinečným stylem animace a je známý po celém světě. Proto si každý může vybrat anime, ať už má rád akční dobrodružství, dojemná dramata nebo příběhy, které nutí k zamyšlení.

FAQ
Je anime pro děti, nebo ne?

Anime si mohou užít děti i dospělí všech věkových kategorií, což z něj činí oblíbený zdroj zábavy. I když je určitý obsah anime, jako například „Pokémoni“ nebo „Sailor Moon“, vytvořen výhradně pro mladé diváky, existuje také značné množství anime, které je určeno pro starší diváky. Tyto anime často zkoumají složité problémy, obsahují násilný nebo sugestivní materiál a zabývají se důležitými tématy, která nemusí být pro mladé diváky vhodná. Mezi příklady tohoto typu anime patří „Attack on Titan“, „Death Note“ nebo „Ghost in the Shell“. V důsledku toho by bylo nesprávné zobecňovat, že anime je vhodné pouze pro děti, protože toto médium nabízí širokou škálu obsahu, který oslovuje lidi všech věkových kategorií a zájmů.

Jaké pořady nepatří mezi anime?

Kreslené filmy, hrané televizní pořady a další animované seriály, které nevznikly v Japonsku, jsou příklady pořadů, které nejsou považovány za anime. Mezi pořady, které nejsou anime, patří známé hrané seriály jako „Hra o trůny“, animované seriály jako „Simpsonovi“ a kreslené seriály jako „Tom a Jerry“. Je důležité si uvědomit, že název „anime“ se vztahuje pouze na animovaná díla vytvořená v Japonsku, proto by jakékoli pořady vytvořené jinde nebyly považovány za anime.

Co se řadí mezi anime?

Anime je klasifikováno jako druh zábavy, přesněji jako osobitý druh zábavy.