Jak zapnout polohu na iPhonu. Kompletní průvodce

Chcete vědět, jak zapnout určování polohy na iPhonu? Díky polohovým službám můžete efektivněji využívat aplikace, jako jsou mapy, počasí a služby sdílení jízd. V tomto příspěvku vás provedeme aktivací nastavení polohy na iPhonu a nabídneme rady pro případ, že by se něco pokazilo. Jak aktivovat polohové služby na iPhonu: 1. Spusťte aplikaci Nastavení v iPhonu. Na domovské obrazovce se zobrazí jako šedý symbol s ozubenými koly. 2. V nabídce nastavení přejděte na položku „Soukromí“ posunutím dolů. 3. Klepněte na položku „Polohové služby“, která se obvykle nachází v horní části seznamu uvnitř nabídky Soukromí. 4. Zapněte položku „Polohové služby“ přepnutím přepínače vedle ní. Když přepínač svítí zeleně, služby určování polohy jsou nyní funkční. Proč nemohu na iPhonu zjistit svou polohu?

Pokud má váš iPhone problémy s určením polohy, může to mít několik pravděpodobných důvodů: 1. Zkontrolujte, zda jsou aktivovány služby určování polohy: Zkontrolujte, zda jsou v iPhonu zapnuty služby určování polohy podle výše uvedených pokynů.

2. Ověřte, zda máte připojení k internetu: Pro přesné výsledky jsou služby určování polohy často závislé na připojení k internetu. Ujistěte se, že máte spolehlivé internetové připojení, ať už se jedná o mobilní data nebo Wi-Fi. 3. Restartujte iPhone: Příležitostně může rychlý restart vyřešit drobné softwarové problémy, které mohou narušovat polohové služby. Posunutím vypněte iPhone stisknutím a podržením tlačítka napájení, dokud se nezobrazí možnost „Posunutím vypnout“. Dalším stisknutím a podržením tlačítka napájení jej po malé prodlevě opět zapnete. Jak zajistit, aby si aplikace uvědomovaly polohu na iPhonu 13: Když na iPhonu povolíte polohové služby, všechny aplikace, které požádaly o přístup k vaší poloze, automaticky získají přístup. Nastavení polohy každé aplikace však lze upravit samostatně. Zde se dozvíte, jak zajistit, aby aplikace na iPhonu 13 znaly polohu:

Spusťte aplikaci Nastavení a vyberte možnost „Soukromí“.

2. V nabídce Soukromí vyberte položku „Polohové služby“. 3. Chcete-li zobrazit seznam aplikací, které požádaly o přístup k vaší poloze, přejděte dolů. Výběrem požadované možnosti se můžete rozhodnout, zda každé aplikaci povolíte nebo zakážete přístup k vaší poloze.

Nakonec je povolení služeb určování polohy na iPhonu jednoduchým úkolem. Podle výše popsaných postupů můžete rychle povolit nastavení polohy na iPhonu a zajistit, aby aplikace měly v případě potřeby přístup k vaší poloze. Pokud narazíte na nějaké problémy, vyzkoušejte navrhované techniky řešení problémů. Užívejte si služby založené na poloze iPhonu pro jejich pohodlí!

FAQ
Proč telefon nemůže získat informace o mé poloze?

Telefon nemusí být schopen určit vaši polohu z několika důvodů. Toto je několik scénářů, které se mohou uplatnit: 1. Polohové služby jsou vypnuté: Zkontrolujte, zda jsou na iPhonu zapnuté služby určování polohy. Zkontrolujte, zda jsou polohové služby zapnuté, a to tak, že přejdete do Nastavení > Soukromí > Polohové služby. 2. Režim letadlo je zapnutý: Pokud je zapnutý režim Letadlo, telefon se nebude moci připojit k žádným bezdrátovým sítím, včetně GPS a služeb určování polohy. Chcete-li, aby vás telefon mohl lokalizovat, vypněte režim Letadlo v Ovládacím centru nebo v Nastavení. Slabý signál GPS: Pokud se nacházíte uvnitř nebo v oblasti se slabým signálem GPS, může mít telefon potíže s přesným určením vaší polohy. Chcete-li zlepšit příjem signálu GPS, zkuste se přemístit na volné prostranství nebo do blízkosti okna.

4. Problém se softwarem: V některých případech může chyba softwaru zabránit telefonu v určení vaší polohy. Ujistěte se, že máte v iPhonu nainstalovanou nejnovější aktualizaci softwaru, protože tyto aktualizace často obsahují opravy chyb a vylepšení.

5. Omezení ochrany osobních údajů: Pokud jste některým aplikacím zakázali přístup k poloze, telefon nemusí být schopen určit vaši polohu. Chcete-li se ujistit, že požadované aplikace mají přístup k vaší poloze, zkontrolujte oprávnění aplikace v části Nastavení > Soukromí > Polohové služby.

Pokud žádná z těchto oprav nefunguje, možná by stálo za to obrátit se na podporu společnosti Apple nebo zajít do autorizovaného servisu, aby problém dále identifikovali a odstranili.

Proč můj telefon nepovoluje určování polohy?

To, že váš telefon odmítá povolit služby určování polohy, může být způsobeno několika faktory. Jedná se o několik možných scénářů: 1. Služby určování polohy mohou být zakázány: Zkontrolujte, zda jsou na iPhonu zapnuté služby určování polohy. Zapnutí služeb určování polohy provedete v Nastavení > Soukromí > Služby určování polohy.

2. Nastavení polohy související s aplikací: Některé aplikace mají samostatná nastavení polohy, která je třeba zapnout nezávisle. Zkontrolováním nastavení konkrétní používané aplikace se ujistěte, že je přístup k poloze povolen. 3. Režim nízké spotřeby energie nebo režim letadla: Pokud je telefon v režimu nízké spotřeby nebo v režimu letadla, služby určování polohy nemusí být dostupné. Vypněte tyto režimy a zkuste to ještě jednou. 4. Problémy se softwarem: V některých případech mohou softwarové chyby způsobit, že služby určování polohy přestanou fungovat. Ujistěte se, že máte na iPhonu nejnovější verzi softwaru. Pokud jste zařízení ještě neaktualizovali, zkontrolujte, zda to problém odstraní. 5. Omezený přístup: Rodičovská kontrola nebo jiná omezení správy zařízení mohou omezit přístup k nastavení polohy telefonu. Pokud používáte zařízení, které vám dal zaměstnavatel nebo škola, zeptejte se správce, zda jsou služby určování polohy omezeny.

Pokud žádné z těchto doporučení problém nevyřeší, doporučujeme kontaktovat podporu společnosti Apple nebo se obrátit na autorizovaný servis, kde vám poskytnou další pomoc.