Jak používat Pip v systému Windows. Komplexní průvodce

How do I know if PIP is installed on Windows?
First, let's check whether you already have pip installed:

  1. Open a command prompt by typing cmd into the search bar in the Start menu, and then clicking on Command Prompt: …
  2. Type the following command into the command prompt and press Enter to see if pip is already installed: pip –version.
Další informace najdete na projects.raspberrypi.org

Představte se: Systém pro správu balíčků známý jako Pip, což znamená „pip instaluje balíčky“, slouží k instalaci a správě softwarových balíčků vytvořených v jazyce Python. Instalace, aktualizace a odebírání balíčků z prostředí Pythonu je pomocí tohoto účinného nástroje pro vývojáře Pythonu snadné. Pro začínající uživatele však může být občas obtížné používat pip v systému Windows. Tento příspěvek vysvětlí, jak používat pip v systému Windows, a bude se zabývat některými často kladenými otázkami týkajícími se tohoto nástroje. Proč se mi nedaří používat pip v systému Windows?

Než se pustíme do podrobností o používání pipu v systému Windows, je důležité pochopit, proč se mohou vyskytnout problémy s jeho používáním. Nejčastější příčinou je, že pip není přidán do proměnné PATH ve vašem systému. Při spuštění příkazu operační systém prohledává seznam složek nazvaný PATH. Zařazením příkazu pip do proměnné PATH poskytnete systému možnost identifikovat a použít příkaz pip z libovolného adresáře. Příčinou může být také neúplná nebo poškozená instalace jazyka Python v počítači se systémem Windows. Jak lze v jazyce Python získat přístup k příkazu pip? Pro přístup k příkazu pip v Pythonu v systému Windows otevřete okno prostředí PowerShell nebo příkazového řádku. Příslušný program lze vybrat z výsledků vyhledávání stisknutím klávesy Windows, zadáním „cmd“ nebo „PowerShell“ a následným kliknutím na něj. Po otevření okna příkazového řádku nebo prostředí PowerShell můžete provádět příkazy pip. Jak najdu složku pip v systému Windows? Chcete-li v systému Windows najít složku pip, musíte vědět, že pip je nainstalován jako součást instalace jazyka Python. Obvykle se v instalačním adresáři Pythonu v části „Skripty“ nachází spustitelný soubor pip. Obvykle je výchozím umístěním pro instalaci Pythonu „C:PythonXX“ (kde XX znamená nainstalovanou verzi Pythonu). Proto by cesta ke spustitelnému souboru pip byla „C:PythonXXScriptspip.exe“. Python instaluje pip, že?

Pip je od verze 3.4 Pythonu předinstalován s instalací Pythonu. Proto by měl být pip přístupný k použití, pokud je na počítači se systémem Windows nainstalován Python 3.4 nebo novější verze. Python Packaging Authority (PyPA) vydala oficiální pokyny, které lze použít k ruční instalaci pipu, pokud máte starší verzi Pythonu nebo pokud vám z nějakého jiného důvodu chybí.

Shrnutí:

Efektivní správa balíčků Pythonu v systému Windows vyžaduje použití programu pip. Pip můžete v počítači se systémem Windows používat, pokud víte, proč nemusí fungovat, jak k němu přistupovat a kde hledat složku pip. Nezapomeňte přidat pip do systémové proměnné PATH pro snadný přístup. Zkontrolujte svou instalaci Pythonu a v případě problémů popřemýšlejte o aktualizaci na nejnovější verzi Pythonu. Podle těchto pokynů můžete pip využívat co nejlépe a zlepšit své zkušenosti s programováním v jazyce Python v systému Windows.

FAQ
Je Python dodáván s pipem?

Pip je skutečně součástí jazyka Python. Pip je ve výchozím nastavení součástí instalace Pythonu od verze Python 3.4. To znamená, že pip se nainstaluje automaticky při instalaci Pythonu na počítači se systémem Windows. Softwarové balíčky Pythonu se instalují a spravují pomocí systému pro správu balíčků Pip.

Proč nemohu spustit pip v jazyce Python?

Je možné, že se vám nepodaří spustit pip v jazyce Python z následujících důvodů: Pip se obvykle instaluje společně s Pythonem, ale pokud máte v systému více instalací Pythonu, je možné, že pip není nainstalován ve verzi Pythonu, kterou používáte.

1. Nesprávná instalace jazyka Python. Zkontrolujte, zda je Python spouštěn z příslušné instalace, nebo zkuste Python přeinstalovat. Operační systém vyhledává spustitelné soubory pomocí proměnné PATH.

2. Chybějící nebo nesprávná proměnná PATH. Je možné, že systém nebude schopen najít program pip, pokud je nesprávně definována proměnná PATH. Zkontrolujte, zda je v proměnné PATH uvedena cesta ke složce Python Scripts, kde je program pip umístěn.

3. Pip není nainstalován: Python se někdy dodává bez standardně nainstalovaného programu pip. V takovém případě vám stažení skriptu get-pip.py z oficiálních webových stránek Pythonu a jeho spuštění prostřednictvím interpretu Pythonu umožní ruční instalaci pipu.

4. Kompatibilita s různými verzemi jazyka Python: Verze Pipu, které můžete používat, závisí na verzi Pythonu, kterou používáte. Nejnovější verze pip nemusí být kompatibilní s některými staršími verzemi Pythonu. Ujistěte se, že používáte kompatibilní verzi pip a Pythonu.

Toto jsou některá typická vysvětlení, proč pip v jazyce Python nemusí být možné použít. Pokud máte stále problémy, doporučujeme nahlédnout do oficiální dokumentace nebo vyhledat další podporu od komunity Pythonu.

Jak nainstalovat pip v systému Windows offline?

Podle těchto pokynů můžete nainstalovat pip offline v systému Windows: 1. Z počítače připojeného k internetu přejděte na oficiální webové stránky Pythonu (https://www.python.org/downloads/) a stáhněte si instalační program Pythonu vhodný pro vaši verzi systému Windows. Vyberte verzi, která obsahuje pip, prosím.

2. K přenosu staženého instalačního programu Pythonu do počítače se systémem Windows bez připojení k internetu použijte jednotku USB nebo jiný způsob přenosu souborů. 3. Poklepáním na stažený soubor spusťte instalační program Pythonu v počítači se systémem Windows bez připojení k internetu. Nainstalujte Python do tohoto počítače podle pokynů průvodce instalací. 4. Do vyhledávacího pole systému Windows zadejte „cmd“ a vyberte aplikaci „Příkazový řádek“, abyste po dokončení instalace spustili Příkazový řádek. 5. Pomocí příkazového řádku vyhledejte umístění, kde je nainstalován Python. Obvykle je standardně nainstalován v adresáři „C:PythonXX“, kde „XX“ znamená číslo verze Pythonu. 6. Chcete-li nainstalovat pip, spusťte následující příkaz, jakmile se nacházíte v adresáři s instalací Pythonu: Pythonu „“

get-pip.py

„`

7. V příkazovém řádku vyberte příkaz pip. Výše uvedený příkaz spustí postup instalace pip. Po dokončení instalace by se měla objevit zpráva o úspěšné instalaci. Na počítači se systémem Windows lze nyní pip používat offline. Zkopírujte soubory balíčků do počítače se systémem Windows bez přístupu k internetu a poté v příkazovém řádku spusťte následující příkaz pro instalaci balíčků: Místo „název_balíčku.whl“ použijte název souboru balíčku, který chcete nainstalovat: Pip install package_name.whl

“‘ Název souboru balíčku, který chcete nainstalovat, by měl být použit místo „název_balíčku.whl“. Dodržováním těchto postupů můžete pip nastavit a používat offline v počítači se systémem Windows.