Jak spustit Windows 7

Jak spustit opravu Windows 7?
· Pokud má počítač více operačních systémů, vyberte pomocí kláves se šipkami operační systém, který chcete opravit, a poté podržte klávesu F8. 3. Na obrazovce Rozšířené možnosti spuštění vyberte pomocí kláves se šipkami možnost Opravit tento počítač a stiskněte klávesu Enter.
Další informace najdete na www.dell.com

Oblíbeným operačním systémem s uživatelsky přívětivým rozhraním je Windows 7. Jednou z klíčových funkcí systému Windows 7 je příkaz „Spustit“, který uživatelům umožňuje snadný přístup k více aplikacím a systémovým funkcím. V tomto příspěvku probereme postup instalace příkazu Spustit v systému Windows 7 a zodpovíme některé související dotazy. Kde se nachází soubor EXE příkazu Spustit v systému Windows 7? V systému Windows 7 není spustitelný soubor Spustit (Run.exe) fyzicky umístěn v jedné složce. Můžete se k němu však dostat z nabídky Start. Přístup ke Spustit získáte klepnutím na tlačítko Start v levém dolním rohu obrazovky. Do vyhledávacího pole napište „Spustit“ a stiskněte klávesu Enter. V příkazovém okně Spustit nyní můžete zadávat příkazy nebo spouštět aplikace.

2. Jaká je klávesová zkratka Spustit?

Stisknutím kláves Windows + R můžete rychle spustit příkaz Spustit, pokud dáváte přednost klávesovým zkratkám. Tuto klávesovou zkratku podporuje každá verze systému Windows, včetně systému Windows 7. Po stisknutí klávesy Windows a R se zobrazí okno příkazu Spustit, které je připraveno k zadání. 3. Jak mohu získat přístup k příkazu Spustit v počítači?

Chcete-li získat přístup ke Spustit v počítači, postupujte podle následujících pokynů:

Tlačítko Start najdete v levém dolním rohu obrazovky. Krok 2: Do vyhledávacího řádku zadejte „Run“ a stiskněte klávesu Enter.

Krok 3: Nyní se otevře okno s názvem Spustit, ve kterém můžete zadávat pokyny nebo spouštět programy.

Pro okamžité otevření okna příkazu Spustit můžete také použít klávesovou zkratku Windows + R.

4. Kde najdu příkaz Spustit? V systému Windows 7 je nalezení příkazu Spustit snadné. Buď využijte dříve uvedené pokyny, nebo klávesovou zkratku Windows + R. Do nabídky Start můžete také přidat zástupce příkazu Spustit, aby byl snadněji dostupný.

Chcete-li změnit nabídku Start:

Krok 1: Klikněte pravým tlačítkem myši na hlavní panel a vyberte možnost „Vlastnosti“.

Krok 2: V okně Vlastnosti hlavního panelu a nabídky Start vyberte kartu „Nabídka Start“.

Krok 3: V nabídce vyberte možnost „Přizpůsobit“.

Krok 4: V okně Přizpůsobit nabídku Start vyhledejte možnost „Spustit příkaz“ posunutím dolů. Krok 5: Zaškrtněte políčko vedle položky „Spustit příkaz“ a stisknutím tlačítka „OK“ uložte změny.

Vaše nabídka Start by nyní měla obsahovat příkaz Spustit, což ještě více usnadní přístup k ní.

Závěrem lze říci, že příkaz Spustit ve Windows 7 představuje praktický nástroj pro rychlé spouštění programů nebo vydávání příkazů. Příkaz Spustit můžete rychle používat podle výše popsaných postupů a můžete dokonce upravit nabídku Start a přidat zástupce. Nezáleží na tom, zda máte rádi nabídku Start nebo klávesové zkratky; mít příkaz Spustit poblíž zvýší produktivitu a efektivitu systému Windows 7.

FAQ
Jak používat příkazový řádek Spustit cmd?

Pro použití příkazového řádku Spustit systému Windows 7 můžete provést následující akce: 1. Klepněte na tlačítko „Start“ v levém dolním rohu obrazovky nebo stiskněte klávesu „Windows“ na klávesnici. 2. Do vyhledávacího řádku nebo do nabídky „Start“ napište „Spustit“ a ze seznamu výsledků vyberte program „Spustit“. Chcete-li místo toho vstoupit do dialogového okna Spustit, klepněte současně na klávesu „Windows“ a „R“ na klávesnici. Po otevření dialogového okna Spustit můžete zadat název programu, souboru nebo složky, kterou chcete spustit. Například zadáním „cmd“ spustíte Příkazový řádek, „msconfig“ vyvolá nástroj pro konfiguraci systému a „notepad“ spustí Poznámkový blok. 4. Po zadání požadovaného příkazu stiskněte klávesu „Enter“ nebo klikněte na tlačítko „OK“. Tím se příkaz provede a spustí se příslušná aplikace nebo soubor.

Pomocí příkazového řádku Spustit můžete v počítači se systémem Windows 7 rychle získat přístup k řadě programů, souborů a systémových nástrojů.

Jak spustím exe soubor v systému Windows 7?

Pro spuštění souboru .exe v systému Windows 7 můžete provést následující akce:

1. V počítači vyhledejte soubor.exe, který chcete spustit.

2. Chcete-li zahájit postup instalace nebo spuštění, dvakrát klikněte na soubor.exe. 3. Pokud se vás Řízení uživatelských účtů (UAC) zeptá, klikněte na „Ano“, aby software mohl upravit váš počítač. 4. Postupujte podle všech pokynů na obrazovce uvedených v souboru.exe nebo při instalaci programu.

5. Aplikace by se měla po dokončení instalace nebo spuštění spustit a být k dispozici k použití.

Je důležité mít na paměti, že některé soubory.exe mohou pro správnou funkci vyžadovat práva správce nebo specifická nastavení kompatibility. Za určitých okolností může být nutné kliknout pravým tlačítkem myši na soubor.exe a zvolit možnost „Spustit jako správce“ nebo změnit nastavení kompatibility kliknutím pravým tlačítkem myši na soubor.exe, výběrem možnosti „Vlastnosti“ a přechodem na kartu „Kompatibilita“.

Chcete-li se vyhnout případným bezpečnostním hrozbám, ujistěte se, že soubor.exe, který se snažíte spustit, pochází ze spolehlivého zdroje.

Jak spustit soubor exe pomocí příkazu?

Tyto postupy lze použít ke spuštění exe příkazem v systému Windows 7:

1. Chcete-li spustit dialogové okno „Spustit“, stiskněte na klávesnici klávesu Windows a klávesu R.

2. Chcete-li spustit příkazový řádek, zadejte příkaz „cmd“ a stiskněte klávesu Enter.

3. Chcete-li najít adresář obsahující soubor.exe, použijte příkaz „cd“. Pokud se soubor nachází například v adresáři „C:Program FilesMyApp“, zadejte následující příkaz: C:Program FilesMyApp

“‘

„`

4. Jakmile jste ve správném adresáři, zadejte název souboru.exe a případné další argumenty nebo možnosti. Například můžete zadat:

“‘

myprogram.exe

“‘

pokud se soubor, který chcete spustit, jmenuje „myprogram.exe“. V případě potřeby můžete za název souboru přidat jakékoli další parametry nebo argumenty. Pro ilustraci použijte

myprogram.exe -option1 argument1.

„`

5. Pro spuštění příkazu a souboru.exe stiskněte klávesu Enter.

Upozorňujeme, že předchozí pokyny předpokládají, že soubor.exe, který chcete spustit, je legitimní a spustitelný program.