Jak koupit aplikaci pro někoho jiného. Průvodce darováním aplikací

Zakoupení aplikace jako dárku pro někoho jiného může být ohleduplným činem, ať už jde o narozeniny, zvláštní příležitost nebo jen vyjádření vděčnosti. I když znáte platformu nebo zařízení, které obdarovaný používá, může se vám tento proces zdát náročný. V tomto příspěvku se budeme zabývat řadou často kladených otázek týkajících se nákupu a darování aplikací, například zda je možné zakoupit aplikaci pro někoho jiného na Google Play, jak sdílet placené aplikace ve více operačních systémech a jak zakoupit aplikaci pro někoho jiného na iPhonu. Lze na Google Play zakoupit aplikaci pro někoho jiného?

V Google Play můžete zakoupit aplikaci pro někoho jiného. Uživatelé služby Google Play mohou dávat jiným lidem aplikace jako dárky. Chcete-li toho dosáhnout, postupujte podle následujících kroků: 1. V zařízení se systémem Android spusťte obchod Google Play.

2. Vyhledejte aplikaci, kterou chcete darovat. 3. Klepnutím na aplikaci otevřete informační stránku aplikace. 4. Vyhledejte možnost „Dárek“, která je obvykle umístěna vedle tlačítka „Instalovat“ nebo „Koupit“. 5. Klepněte na „Gift“ a podle pokynů na obrazovce dokončete transakci. 6. Zadejte e-mailovou adresu příjemce a případně vlastní zprávu. V kroku 7 vyberte datum doručení a dokončete transakci.

Příjemci bude zaslán e-mail s pokyny, jak darovanou aplikaci používat. Můžete poskytnout aplikaci pro iOS příjemci se systémem Android?

Bohužel nelze darovat aplikaci přímo ze systému iOS na Android ani naopak. Vzhledem k tomu, že Apple App Store a Google Play Store jsou nezávislé obchody, jejich aplikace nejsou kompatibilní. Pokud chcete darovat aplikaci někomu, kdo používá jiný operační systém, budete muset najít jiný přístup, například zakoupit dárkovou kartu, kterou lze na dané platformě uplatnit. Můžete zakoupenou aplikaci sdílet?

Vzhledem k tomu, že podmínky většiny obchodů s aplikacemi výslovně zakazují sdílení nebo distribuci placených aplikací, není obvykle dovoleno sdílet placenou aplikaci s jinou osobou. Při nákupu mobilní aplikace si kupujete licenci výhradně pro vlastní použití. Sdílení souboru APK programu nebo jeho přesunutí do jiného zařízení bez požadovaného souhlasu je v rozporu s těmito pravidly.

Někteří prodejci softwaru, například Apple Software Store, však umožňují zákazníkům sdílet zakoupené programy s rodinnými příslušníky prostřednictvím služby Rodinné sdílení. Pomocí této funkce může zakoupené aplikace, hudbu, knihy a další položky sdílet až šest členů rodiny. Nezapomeňte, že tato funkce vyžaduje vytvoření skupiny Rodinného sdílení a je k dispozici pouze pro zařízení se stejným Apple ID.

Jak mohu na svém iPhonu zakoupit aplikaci pro někoho jiného?

Na svém iPhonu můžete koupit aplikaci pro někoho jiného provedením následujících akcí: 1. Spusťte iPhone a přejděte do obchodu App Store.

2. Vyhledejte aplikaci, kterou chcete darovat. 3. Klepnutím na aplikaci přejděte na její informační stránku. 4. Pod symbolem aplikace vyhledejte tlačítko „Sdílet“, které je obvykle označeno šipkou směřující nahoru.

5. V seznamu možností sdílení vyberte možnost „Dárková aplikace“. 6. Zadejte e-mailovou adresu příjemce, své jméno a – pokud chcete – vlastní zprávu. 7. Vyberte datum doručení a dokončete transakci preferovanou možností platby.

Obdarovanému bude zaslán e-mail obsahující pokyny k používání darovaného softwaru, a pokud je jeho zařízení zapnuté, aplikace se okamžitě stáhne.

Nakonec, nákup aplikací a jejich darování může být ohleduplným a praktickým gestem. Nákup programů jako dárků v obchodech, jako je Google Play a Apple App Store, je sice jednou z možností, je však nutné mít na paměti, že zakoupené aplikace nelze přímo sdílet nebo darovat mezi různými operačními systémy. Postupem uvedeným v tomto návodu můžete bez námahy projít a překvapit své blízké ideálním dárkem v podobě aplikace.

FAQ
Jak přenést aplikace Apple na jiného uživatele?

Při přenosu aplikací Apple na jiného uživatele můžete postupovat podle následujících postupů: V kroku 1 otevřete v zařízení se systémem iOS obchod App Store.

2. Chcete-li vstoupit do svého účtu, klepněte na svou profilovou fotografii nebo iniciály v pravém horním rohu. 3. Přejděte dolů a klepnutím na položku „Purchased“ (Zakoupené) zobrazte své zakoupené aplikace. 4. Vyhledejte aplikaci, kterou chcete přesunout, a přejeďte po ní prstem doleva. 5. Klikněte na výsledné tlačítko „…“.

6. Ze seznamu možností vyberte „Dárková aplikace“. 7. Zadejte e-mailovou adresu příjemce a případně zprávu. 8. Vyberte den a čas, kdy chcete dárek odeslat, a poté se dotkněte tlačítka „Další“. 9. Po zkontrolování údajů dokončete transakci klepnutím na tlačítko „Koupit“. 10. Příjemci bude zaslána zpráva obsahující pokyny k používání aplikace.

Je důležité si uvědomit, že aplikace můžete darovat pouze osobám, které bydlí ve stejné zemi nebo oblasti jako vy a mají Apple ID. Některé programy navíc nemusí být kvůli omezením ze strany vývojářů jako dárek přijatelné.

Mohu dát své peníze z Google Play někomu jinému?

Ano, svůj kredit Google Play můžete nabídnout někomu jinému. Díky funkci „Rodinná knihovna Google Play“, která je k dispozici v Google Play, můžete sdílet vámi zakoupené aplikace, hry, filmy, televizní epizody a knihy až s pěti členy rodiny. Abyste toho mohli dosáhnout, musíte si vytvořit Rodinnou knihovnu a uvést osobu, se kterou chcete sdílet své nákupy. Po přidání mohou nakupovat aplikace a další digitální produkty za vaše peníze ze služby Google Play.

Mohu poslat peníze Google Play na jiný účet?

Ano, peníze Google Play můžete převést na jiný účet. Můžete posílat digitální dárkové karty z Google Play, které lze použít k nákupu aplikací, her, filmů, knih a dalších věcí. Chcete-li převést peníze ze služby Google Play na jiný účet, postupujte podle následujících kroků: V kroku 1 otevřete v zařízení obchod Google Play. V levém horním rohu obrazovky klikněte nebo klepněte na symbol nabídky (tři vodorovné čáry). 3. Přejděte dolů a v rozevírací nabídce vyberte možnost „Odeslat dárek“. 4. Určete, kolik peněz chcete poslat jako dárek. 5. Rozhodněte, zda chcete dar doručit e-mailem, nebo přímo zadáním e-mailové adresy příjemce. 6. Dárek personalizujte vložením vzkazu (nepovinné). 7. Kliknutím na tlačítko „Koupit“ nebo „Odeslat“ dokončete transakci. 8. Obdarovanému bude zaslána zpráva s pokyny, jak dárkovou kartu Google Play používat. Upozorňujeme, že pro použití dárkové karty musí mít příjemce aktivní účet Google Play. Navíc v závislosti na místě, kde žijete, nemusí být tato funkce k dispozici.