Jak obnovit aplikaci v zařízení iPad. Průvodce krok za krokem

Jak vrátit smazanou aplikaci na plochu?
Opětovná instalace nebo aktivace aplikací

  1. V telefonu či tabletu Android otevřete Obchod Google Play .
  2. Vpravo klepněte na ikonu profilu.
  3. Klepněte na Spravovat aplikace a zařízení Spravovat.
  4. Vyberte aplikace, které chcete nainstalovat nebo aktivovat. …
  5. Klepněte na Nainstalovat nebo Aktivovat.
Další informace najdete na support.google.com

Máte nějaké problémy s aplikacemi pro iPad? Obnovení aplikace je jednou z prvních technik řešení problémů, o které se můžete pokusit. Aplikace může díky vyčištění mezipaměti a vyřešení drobných chyb obnovením fungovat celkově lépe. V tomto příspěvku vás provedeme kroky souvisejícími s obnovením aplikace pro iPad, včetně toho, kde hledat tlačítko pro obnovení, jak jej skutečně provést a jak se vypořádat se zamrzlými aplikacemi. Kde se na iPadu nachází ikona pro obnovení?

V závislosti na aplikaci, kterou v zařízení iPad používáte, se symbol obnovení mění. Ikona obnovení se obvykle nachází uvnitř samotné aplikace. Obvykle vypadá jako kruhová šipka, podobně jako ikona obnovení, která je často vidět v počítačových prohlížečích. Ačkoli se přesné umístění ikony obnovení může v jednotlivých aplikacích lišit, často se nachází v horní nebo dolní části obrazovky nebo uvnitř nabídky. Jak aktualizovat aplikaci v zařízení iPad

Aplikaci v zařízení iPad můžete aktualizovat podle následujících jednoduchých kroků: 1. Spusťte aplikaci, kterou je třeba aktualizovat.

2. Vyhledejte v rozhraní aplikace ikonu aktualizace. Obvykle se jedná o kruhovou šipku. 3. Chcete-li zahájit proces obnovení, klepněte na symbol obnovení.

4. Umožněte aplikaci, aby se zcela obnovila. V závislosti na programu a internetovém připojení to může trvat krátce nebo déle.

5. Jakmile bude obnovení dokončeno, měl by se výkon aplikace zlepšit. Jak obnovit zamrzlou aplikaci v zařízení iPad Obnovení aplikací v zařízení iPad může často vyřešit problémy se zamrzlými nebo nereagujícími aplikacemi. Vyzkoušejte následující kroky k rozmrazení zamrzlé aplikace:

1. Na zařízení iPad dvakrát stiskněte a podržte tlačítko Domů. Zobrazí se přepínač aplikací, který zobrazuje všechny naposledy použité aplikace.

2. Chcete-li najít zamrzlou aplikaci, přejeďte prstem doleva nebo doprava. Jakmile ji najdete, přejetím nahoru nebo mimo obrazovku ji zcela zavřete. 3. Po krátké prodlevě aplikaci znovu otevřete z domovské obrazovky nebo zásuvky aplikací. 4. Pokud se vám zdá, že aplikace stále zamrzá nebo nereaguje, možná ji budete muset ukončit násilím. Toho dosáhnete opětovným poklepáním na tlačítko Domů a posunutím nahoru aplikaci zavřete.

5. Po krátké prodlevě po vynuceném ukončení aplikaci znovu otevřete. Případné problémy se zamrznutím by měly být vyřešeny obnovením.

Kde se v aplikaci nachází tlačítko pro obnovení?

Ve všech aplikacích nemusí být konkrétní tlačítko pro obnovení, v některých však ano. V aplikacích bez speciálního tlačítka pro obnovení můžete obvykle obnovit obsah přejetím prstem po obrazovce směrem dolů. Díky této akci, která vyvolá obnovení a znovu načte obsah aplikace, budete mít vždy k dispozici nejnovější aktualizace.

Shrneme-li to, opětovné načtení aplikace v zařízení iPad může často odstranit drobné problémy, zvýšit výkon a zaručit, že budete dostávat nejnovější materiál. Pokud budete postupovat podle pokynů uvedených v tomto článku, měli byste být schopni vyhledat ikonu obnovení v aplikaci, provést obnovení, a dokonce si efektivně poradit se zamrzlými aplikacemi. Nezapomeňte, že pokud obnovení problém nevyřeší, možná budete muset přemýšlet o dalších technikách ladění nebo se obrátit na pracovníky podpory aplikace, kteří vám poskytnou další pomoc.

FAQ
Kde se v iPhonu nachází obnovení aplikace?

Aplikace Nastavení v iPhonu obsahuje možnost obnovení aplikace. Chcete-li ji najít, postupujte podle následujících kroků: V kroku 1 otevřete aplikaci Nastavení na iPhonu. 2. Přejetím prstem dolů vyberte možnost „Obecné“. V kroku 3 najděte položku „Background App Refresh“ a klepněte na ni. 4. Zde můžete najít seznam všech aplikací nainstalovaných v iPhonu.

5. Přepnutím přepínače obnovování aplikací na pozadí vedle každé aplikace ji povolíte nebo zakážete.

Podle těchto pokynů můžete snadno ovládat nastavení obnovování aplikací v iPhonu.

Kde se v nastavení nachází funkce obnovení aplikací?

Na iPadu můžete možnost obnovení aplikací najít podle těchto pokynů: Začněte tím, že odemknete iPad a přejdete na domovskou obrazovku.

2. Vyhledejte aplikaci „Nastavení“, která má šedý symbol ve tvaru ozubeného kola. 3. Klepnutím na aplikaci „Nastavení“ ji spusťte. 4. Vyhledejte možnost „General“ (Obecné) posunutím dolů v nabídce vlevo. Chcete-li pokračovat, klepněte na ni. 5. Pokračujte v rolování dolů v části nastavení „Obecné“, dokud nenarazíte na možnost „Obnovení aplikací na pozadí“. 6. Klepnutím na možnost „Background App Refresh“ získáte přístup k možnostem obnovení aplikace.

7. Na této obrazovce můžete přepnutím možnosti vedle položky „Background App Refresh“ povolit nebo zakázat obnovení všech aplikací v zařízení iPad. 8. Můžete také sjet dolů a zobrazit seznam všech jednotlivých aplikací, které jsou v zařízení iPad aktuálně nainstalovány. Přepínače vedle jednotlivých programů můžete zapnout nebo vypnout a povolit nebo zakázat tak obnovování aplikací na pozadí pro danou aplikaci.

Mějte na paměti, že příliš mnoho aplikací otevřených najednou nebo aktivace obnovování aplikací pro všechny z nich může snížit výdrž baterie. Proto doporučujeme, abyste se na základě svých preferencí a potřeb rozhodovali uvážlivě.

Co znamená obnovení aplikace v zařízení iPad?

Na zařízení iPad se vypnutí a opětovné spuštění aplikace za účelem odstranění jejích dočasných dat a jejího nového načtení nazývá „obnovení aplikace“. V důsledku toho se mohou vyřešit problémy, jako jsou pády programu, pomalý výkon nebo zamrzlé obrazovky. Aplikace je při obnovení v podstatě restartována, takže funguje plynuleji a efektivněji.