Připojení zařízení k přehrávači Windows Media Player. Průvodce krok za krokem

Jak přehrát MP4 ve Windows Media Player?
Program Windows Media Player pro vás nebude přehrávat MP4, protože tento formát tento přehrávač nepodporuje. Pokud chcete přehrávat MP4 v programu Windows Media Player, musíte jej pomocí některých video převodníků převést do jiných formátů.
Další informace najdete na www.anymp4.com

Pomocí Windows Media Playeru, flexibilního programu pro správu médií, můžete přehrávat, uspořádávat a synchronizovat hudbu, filmy a obrázky. Možnost připojení a přehrávání médií na externích zařízeních je jednou z jeho hlavních funkcí. V tomto příspěvku se dozvíte, jak připojit zařízení k přehrávači Windows Media Player, předávat obsah do zařízení, synchronizovat USB, přenášet hudbu ze zařízení se systémem Android a řešit problémy s rozpoznáváním zařízení. Používání zařízení s přehrávačem Windows Media Player:

1. Podle těchto pokynů připojte zařízení, například přehrávač MP3 nebo chytrý telefon: 1. Pomocí kabelu USB propojte přístroj s počítačem. 2. Otevřete program Windows Media Player,

za druhé. Pokud se neotevře automaticky, můžete jej vyhledat nebo najít v nabídce Start. 3. V horní nabídce okna vyberte kartu „Synchronizace“. 4. Seznam aktuálně propojených zařízení se nachází na pravé straně obrazovky. Pokud vaše zařízení není uvedeno v seznamu, vyberte možnost „Nastavit synchronizaci“ z nabídky „Možnosti synchronizace“ a přidejte jej. Mediální soubory, které chcete nahrát, můžete vybrat tak, že je po identifikaci zařízení přetáhnete z knihovny na ikonu zařízení.

5.

6. Chcete-li dokončit přenos vybraných souborů do zařízení, klikněte na tlačítko „Start Sync“.

2. V programu Windows Media Player proveďte obsazení zařízení:

Pomocí přehrávače Windows Media Player můžete média předávat do vhodných zařízení, jako jsou chytré televizory a bezdrátové reproduktory. Chcete-li média obsadit, proveďte následující akce: Ujistěte se, že je zařízení ve stejné síti jako počítač, a to následujícími kroky:

1. 2. Spusťte přehrávač Windows Media Player a vyberte mediální soubor, který chcete předat. 3. Kliknutím pravým tlačítkem myši na soubor vyberte z kontextové nabídky možnost „Přehrát do“. 4. Zobrazí se seznam přístupných zařízení. Materiál se začne přehrávat na vybraném zařízení poté, co jej vyberete jako cíl pro obsazení. 3. Použití USB pro synchronizaci s přehrávačem Windows Media Player: Níže uvedené metody by vám měly pomoci přenést mediální soubory z jednotky USB do přehrávače Windows Media Player: 1. Připojte jednotku USB k portu USB v počítači. Po otevření programu Windows Media Player klikněte na kartu „Synchronizace“. 3. Váš USB disk by měl být uveden v seznamu „Devices“ (Zařízení) na pravé straně obrazovky. Pokud tam není, vyberte v nabídce „Možnosti synchronizace“ možnost „Nastavit synchronizaci“ a přidejte jej. 4. Přetáhněte mediální soubory ze své knihovny do pole označeného „Sync List“ (Seznam synchronizace) na pravé straně. 5. Klepnutím na tlačítko „Start Sync“ (Spustit synchronizaci) zahájíte synchronizaci souborů na zařízení USB poté, co vyberete všechny soubory. 4. Přesun hudby ze zařízení se systémem Android do přehrávače Windows Media Player: Chcete-li přenést hudbu ze zařízení se systémem Android do přehrávače Windows Media Player, postupujte podle následujících pokynů: 1. Pomocí kabelu USB propojte telefon se systémem Android s počítačem. 2. Chcete-li získat přístup k oznamovacímu panelu na zařízení se systémem Android, posuňte prstem od horního okraje obrazovky směrem dolů. 3. Po zobrazení oznámení o připojení USB klepněte na možnost „File Transfer“ (Přenos souborů) nebo „MTP“ (Režim MTP). 4. Spusťte přehrávač Windows Media Player v počítači a vyberte možnost „Sync“. 5. Váš smartphone se systémem Android by měl být uveden v seznamu „Devices“ (Zařízení) na pravé straně. Pokud tam není, vyberte v nabídce „Možnosti synchronizace“ možnost „Nastavit synchronizaci“ a přidejte jej. 6. Hudební soubory, které chcete přenést ze zařízení Android do počítače, byste měli přetáhnout na panel „Sync List“. 7. Po výběru všech souborů klikněte na „Start Sync“ a spusťte přenos hudby do přehrávače Windows Media Player. Přimět systém Windows k identifikaci zařízení:

5. Pokud přehrávač Windows Media Player nerozpozná vaše zařízení, zkuste problém vyřešit následujícími postupy: Chcete-li obsadit obsah, překontrolujte, zda je zařízení správně připojeno k počítači pomocí kabelu USB nebo zda je ve stejné síti. 2. Restartujte zařízení, ke kterému se pokoušíte připojit, i počítač. 3. Zkontrolujte, zda jsou ovladače zařízení aktuální. Toho můžete dosáhnout návštěvou webových stránek výrobce a stažením nejnovějších ovladačů. 4. Chcete-li získat přístup ke Správci zařízení v počítači, proveďte kliknutí pravým tlačítkem myši na tlačítko Start a zvolte „Správce zařízení“. Vyhledejte jakýkoli hardware se žlutým vykřičníkem, který označuje problém s ovladači. Chcete-li automaticky vyhledat aktualizované ovladače, klikněte na zařízení pravým tlačítkem myši a zvolte „Aktualizovat ovladač“. V případě, že nic jiného nepomůže, zkuste k připojení zařízení použít jiný kabel USB nebo jiný port USB v počítači.

Závěrem lze říci, že nastavení zařízení pro připojení k přehrávači Windows Media Player je jednoduchý postup, který vám umožní přehrávat média na jiných zařízeních. Přehrávač Windows Media Player nabízí základní nástroje a nastavení, které umožňují synchronizovat soubory, obsazovat média, přenášet hudbu ze systému Android nebo řešit problémy s detekcí zařízení. Chcete-li si zajistit jednoduché a bezproblémové použití, dodržujte pokyny uvedené v tomto článku.

FAQ
Jak přimět systém Windows 10 k rozpoznání nerozpoznaného zařízení USB?

Chcete-li systém Windows 10 přinutit, aby rozpoznal zařízení USB, které není rozpoznáno, můžete vyzkoušet následující postupy: Začněte odpojením zařízení USB od počítače. Restartujte počítač. Někdy může problém s rozpoznáváním vyřešit prostý restart. 3. Po restartování počítače připojte zařízení USB k jinému portu USB v počítači. Občas se může stát, že některé porty nebudou fungovat správně. 4. Zkuste připojit zařízení k jinému počítači a zjistěte, zda to pomůže určit, zda je problém ve vašem počítači nebo konkrétně v zařízení USB. Pokud je zařízení na jiném počítači rozpoznáno, může být chyba v ovladačích USB vašeho počítače. 5. Klepněte pravým tlačítkem myši na tlačítko Start a výběrem položky „Správce zařízení“ z nabídky spusťte Správce zařízení. Ve Správci zařízení vyhledejte a rozbalte kategorii „Řadiče univerzální sériové sběrnice“. 7. Zkontrolujte, zda se na některém z miniaplikací nezobrazuje ikona chyby nebo žlutý vykřičník. Po kliknutí pravým tlačítkem myši na ně vyberte z kontextové nabídky možnost „Odinstalovat zařízení“. Pokud se zobrazí výzva, potvrďte odinstalaci. 8. Po odinstalování odpojte zařízení od počítače. 9. Restartujte počítač ještě jednou. 10. Po restartování počítače znovu připojte zařízení USB k počítači. Nyní by se systém Windows 10 měl pokusit automaticky přeinstalovat požadované ovladače zařízení. 11. Pokud systém Windows stále nerozpoznává zařízení USB, můžete zkusit nainstalovat ovladače ručně. Nejnovější ovladače pro konkrétní model zařízení naleznete na webových stránkách výrobce zařízení USB. Podle pokynů výrobce stáhněte a nainstalujte ovladače. Pokud žádný z výše uvedených postupů není úspěšný, je možné, že systém Windows 10 a zařízení USB nejsou kompatibilní. Za takových okolností byste mohli chtít další pomoc od podpory výrobce zařízení nebo uvažovat o využití zařízení s novým operačním systémem.