Jak umístit telefonní číslo na zamykací obrazovku iPhone

Jak oznacit více kontaktů iPhone?
Po přihlášení se vám zobrazí seznam aplikací, kde klikněte na Kontakty. Tady už lze kontakty jednoduše hromadně mazat. Jakmile dojde k načtení této aplikace, tak stačí, abyste kontakty určené ke smazání označili (pro označení vícero kontaktů stačí podržet tlačítko Command a klikat).
Další informace najdete na jablickar.cz

Ztratil se někdy váš iPhone a přáli jste si, aby existoval způsob, jak se s vámi někdo spojí, pokud se najde? Dobrou zprávou je, že na zamykací obrazovku iPhonu můžete skutečně přidat své telefonní číslo a usnadnit tak někomu kontakt s vámi v případě, že vaše zařízení najde. V tomto článku vás provedeme procesem přidání vašeho telefonního čísla na zamykací obrazovku iPhonu.

Jak přidat text na zamykací obrazovku iPhonu:

1. Spusťte aplikaci „Nastavení“ na iPhonu. 2. Vyhledejte položku „Touch ID & Passcode“ (nebo „Face ID & Passcode“ pro iPhony s Face ID) posunutím dolů a klepnutím na ni. 3. Pro pokračování zadejte svůj přístupový kód. 4. Vyhledejte možnost „Today View“ (Dnešní zobrazení) ve sloupci „Allow Access When Locked“ (Povolit přístup při uzamčení) posunutím dolů. 5. Přepněte přepínač „Today View“ do polohy zapnuto. 6. Přístup k Today View získáte posunutím doprava na uzamčené obrazovce iPhonu. Přejděte úplně dolů a v kroku 7 vyberte možnost „Edit“. Najděte možnost „Text“ a klepněte na zelený znak plus vedle ní.

8.

9. Do textového pole, které se zobrazí, pak můžete zadat své telefonní číslo nebo jakýkoli jiný text, který chcete na zamykací obrazovce zobrazit. 10. Stisknutím tlačítka „Hotovo“ uložíte provedené úpravy. 1. Spusťte aplikaci „Telefon“ na iPhonu a přidejte telefonní číslo do pole telefonu na obrazovce. V dolní části klikněte na záložku „Kontakty“. 3. Vyhledejte své osobní kontaktní údaje a klepnutím na ně je otevřete. 4. V nabídce v pravém horním rohu vyberte možnost „Edit“ (Upravit). 5. Vyhledejte položku „Add Field“ (Přidat pole) posunutím dolů a klepnutím na ni. Ze seznamu možností vyberte „Phone“ (Telefon). 7. Vyplňte místo svým telefonním číslem. 8. Klepnutím na „Hotovo“ uložte úpravy. Jak si přizpůsobit zamykací obrazovku iPhonu 13:

1. Spusťte aplikaci „Nastavení“ na iPhonu. 2. Klepněte na tlačítko . 2. Vyhledejte položku „Touch ID & Passcode“ (nebo „Face ID & Passcode“ pro iPhony s Face ID) posunutím dolů a klepnutím na ni. 3. Pro pokračování zadejte svůj přístupový kód. 4. Vyhledejte možnost „Today View“ (Dnešní zobrazení) ve sloupci „Allow Access When Locked“ (Povolit přístup při uzamčení) posunutím dolů. 5. Přepněte přepínač „Today View“ do polohy zapnuto. 6. Přístup k Today View získáte posunutím doprava na uzamčené obrazovce iPhonu. Přejděte úplně dolů a v kroku 7 vyberte možnost „Edit“. Najděte možnost „Text“ a klepněte na zelený znak plus vedle ní.

8.

9. Do textového pole, které se zobrazí, zadejte své jméno nebo jakýkoli jiný text, který chcete na zamykací obrazovce vidět. 10. Stisknutím tlačítka „Hotovo“ uložte úpravy. Otevřete aplikaci „Nastavení“ na iPhonu a začněte s přizpůsobováním zamykací obrazovky. Přejděte dolů a v kroku 2 vyberte položku „Wallpaper“. Ve třetím kroku zvolte „Choose a New Wallpaper“. 4. Máte možnost vybrat jedno z předem nakonfigurovaných pozadí nebo „Všechny fotografie“ a procházet knihovnu fotografií a hledat obrázek. 5. Po výběru obrázku můžete v případě potřeby změnit umístění a úroveň přiblížení. 6. Klepnutím na „Nastavit“ v kroku 6 můžete zvolit nastavení tapety pro uzamčenou obrazovku, domovskou obrazovku nebo obě. 7. V nastavení „Touch ID & Passcode“ nebo „Face ID & Passcode“ můžete také upravit zamykací obrazovku aktivací nebo odstraněním funkcí, jako jsou oznámení, ovládací centrum, Siri a další.

Podle výše uvedených postupů můžete na zamykací obrazovku iPhonu rychle přidat své telefonní číslo, jméno nebo jakýkoli jiný text. Pokud bude vaše ztracené zařízení nalezeno, poskytne to někomu jednoduchý způsob, jak se s vámi spojit. Zamykací obrazovku můžete dále přizpůsobit výběrem vlastní tapety a úpravou četných nastavení podle svého vkusu.

FAQ
Jak psát na zamykací obrazovku iOS 16?

V současné době neexistuje žádná verze systému iOS, která by se jmenovala konkrétně iOS 16. Nejnovější verze systému iOS je 14. Mohu vám však poradit, jak psát na Zamykací obrazovku v systému iOS 14, a postup může být stejný i v jiných verzích.

Pro zadání telefonního čísla na zamykací obrazovce iPhonu v systému iOS 14 můžete použít níže uvedený návod: 1. Spusťte v iPhonu aplikaci „Nastavení“. 2. V závislosti na vašem zařízení sjeďte dolů a dotkněte se položky „Touch ID & Passcode“ nebo „Face ID & Passcode“. 3. Chcete-li pokračovat, zadejte svůj přístupový kód. 4. Přejděte dolů na možnost „Povolit přístup při uzamčení“. Zapněte tlačítko vedle položek „Nouzové kontakty“ a „Zdravotní průkaz“.

5. Nyní přidáme vaše telefonní číslo jako kontakt pro případ nouze: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci „Zdraví“.

2. Klepněte na ikonu vedle své profilové fotografie v pravém horním rohu.

* Krok 3: Klikněte na položku „Medical ID“. V pravém horním rohu vyberte možnost „Upravit“.

4. 5. Přejděte do oblasti „Nouzové kontakty“ posunutím dolů. Chcete-li přidat nový kontakt, stiskněte v kroku 6 zelené tlačítko „+“. 6. Vyberte kontakt, který chcete přidat (nebo přidejte nový kontakt), a klikněte na tlačítko

7. 8. Klikněte na tlačítko

. Vyplňte pole „Telefon“ svým telefonním číslem. 9. Kliknutím na tlačítko „Hotovo“ uložte úpravy.

Funkce tísňového volání a vaše telefonní číslo jsou nyní přístupné, i když je iPhone zamčený, stisknutím tlačítka „Emergency“ na zamykací obrazovce a poté „Medical ID“. Upozorňujeme, že v závislosti na modelu iPhonu a verzi systému iOS se mohou jednotlivé fáze mírně lišit, ale celkový postup by měl být stejný.

Mohu na domovskou obrazovku přidat telefonní číslo?

Ano, na domovskou obrazovku iPhonu můžete přidat telefonní číslo. Je třeba upozornit na skutečnost, že telefonní číslo nelze přidat přímo na samotnou domovskou obrazovku. Místo toho můžete na domovskou obrazovku přidat zástupce kontaktu, abyste mohli volat a rychle se dostat k dané osobě.

Chcete-li na domovskou obrazovku přidat zástupce kontaktu s telefonním číslem, proveďte na iPhonu následující akce:

1. Spusťte aplikaci „Kontakty“ v iPhonu. 2. Pomocí vyhledávacího řádku vyhledejte nebo vyberte kontakt, pro který chcete vytvořit zástupce. 3. Klepnutím na jméno kontaktu získáte přístup k jeho informacím. 4. Vyhledejte položku „Sdílet kontakt“ posunutím dolů a klepnutím na ni.

5. V nabídce sdílení vyberte možnost „Add to Home Screen“ (Přidat na domovskou obrazovku). 6. Po zobrazení možnosti změnit název zástupce klepněte na „Add“ (Přidat).

Na domovské obrazovce iPhonu se nyní zobrazí zástupce obsahující jméno a telefonní číslo kontaktu. Když na tohoto zástupce klepnete, otevřou se informace o kontaktu, které vám umožní okamžitě vytočit číslo spojené s tímto kontaktem.