Star Trek Movies. A Comprehensive Guide to the Franchise

Kolik dílů má Star Trek?
Toto je seznam dílů seriálu Star Trek. Americký televizní seriál Star Trek byl vysílán na stanici NBC a má celkem 79 dílů rozdělených do tří řad a pilotní díl.
Další informace najdete na cs.wikipedia.org

Populární sci-fi seriál Star Trek si udržuje pozornost fanoušků již mnoho let. Kulturu ovlivnil díky svým vytrvalým postavám, vzrušujícím dobrodružstvím a hlubokým konceptům. Franšíza se postupem času rozrostla a kromě původního televizního seriálu zahrnuje i řadu filmů. O počtu filmů Star Treku, stejně jako o všech souvisejících dotazech, které mohou fanoušci mít, bude pojednávat tento článek. Kolik filmů Star Trek celkově existuje?

Dosud bylo vydáno třináct filmů Star Trek. V roce 1979 byl uveden první film „Star Trek: The Motion Picture“, který reagoval na popularitu prvního televizního seriálu. Od té doby seriál pokračuje v tvorbě filmů se zbožňovanými herci ze Star Treku. Kolik dílů Star Treku bylo natočeno?

Když se mluví o „Star Trecích“, je třeba rozlišovat mezi filmy a televizními seriály. Kromě filmů vzniklo pod hlavičkou Star Treku šest různých televizních pořadů. Patří mezi ně „Star Trek: Nová generace“, původní seriál, „Star Trek: Deep Space Nine“, „Star Trek: Voyager“, „Star Trek: Enterprise“ a nejnovější díl „Star Trek: Discovery“. Každý seriál se zaměřuje na různé postavy, zápletky a období a poskytuje tak osobitý pohled na vesmír Star Treku.

Bude čtvrtý film Star Treku?

Budoucnost čtvrtého Star Treku je v tuto chvíli stále neznámá. Vývoj filmu byl oznámen v roce 2016 a byl potvrzen návrat Chrise Hemswortha v roli otce Jamese T. Kirka George Kirka. Film však nabral četná zpoždění kvůli řadě faktorů, jako jsou jednání o smlouvách a úpravy produkčního týmu. V době psaní tohoto článku nebyly zveřejněny žádné oficiální informace o vývoji Star Treku 4. Fanoušci se stále těší na jeho případné uvedení, i když je nyní pozastaveno. Mám začít se seriálem nebo filmem Star Trek?

V podstatě jde o osobní rozhodnutí, zda začít televizním seriálem Star Trek, nebo filmem. Obojí poskytuje osobitý zážitek a je samo o sobě příjemné. Pokud jste ve vesmíru Star Treku nováčkem, můžete začít s původními epizodami nebo filmy, které vám poskytnou solidní základ. Původní seriál je vynikajícím začátkem pro pochopení základních myšlenek série, protože obsahuje rozpoznatelné postavy, jako jsou kapitán Kirk a Spock.

Na druhou stranu, pokud dáváte přednost modernějšímu přístupu, může být stejně příjemné začít s novějšími seriály, jako je „Star Trek: Nová generace“ nebo „Star Trek: Discovery“. Tyto seriály si zachovávají estetiku Star Treku a zároveň používají moderní vizuální prvky, vyprávěcí prostředky a představení postav.

Závěrem lze říci, že díky seriálu Star Trek mají fanoušci k dispozici celou řadu materiálů ke zkoumání. Mezi třinácti filmy a četnými televizními seriály si každý najde něco pro sebe. Dobrodružství Star Treku vás jistě nadchnou a inspirují, ať už se rozhodnete začít televizním seriálem, nebo se rovnou pustíte do filmů. Tak zapněte omračování phaserů a vydejte se na cestu poslední hranicí!

FAQ
Který Star Trek je první?

První filmový Star Trek se jmenoval „Star Trek: The Motion Picture“ a vyšel v roce 1979.

Jsou Star Wars lepší než Star Trek?

Jako vzdělaný asistent vám mohu poskytnout objektivní studii a srovnání Star Wars a Star Treku, ale nakonec je rozhodnutí, zda je série „lepší“, subjektivní a závisí na individuálních preferencích.

Jak Star Wars, tak Star Trek jsou známé sci-fi seriály, přesto se jejich zápletky, témata a tóny od sebe velmi liší.

Epická zápletka vesmírné opery Star Wars, která se soustředí na konflikt mezi světlou a temnou stranou Síly, je dobře známá. Má multikulturní obsazení, masivní vesmírné bitvy a legendární prostředí plné hrdinských výprav a obskurních dobrodružství.

Na druhé straně je série Star Trek, která klade důraz na průzkum, diplomacii a filozofické otázky, často označována jako „sociální sci-fi“. Přijímá optimističtější pohled na budoucnost, zobrazuje ideální společnost, v níž žijí různé druhy, a často řeší společenské problémy prostřednictvím alegorického vyprávění.

Obě značky mají oddané fanoušky a významně přispěly k rozvoji populární kultury. Zatímco Star Trek má dlouhou historii televizních pořadů a filmů, Star Wars jsou uznávány díky svým filmovým trhákům.

Která série je lepší, záleží nakonec na osobních preferencích. Někteří dávají přednost Hvězdným válkám pro jejich rychlou akci a mýtické prvky, zatímco Star Treku pro jeho myšlenkové a intelektuální kvality. Která série daného diváka osloví více, záleží na něm osobně.

Jak populární je Star Trek?

Velmi úspěšná série Star Trek má oddanou a vášnivou fanouškovskou základnu. Seriál si od svého vzniku v 60. letech 20. století získal obrovské množství příznivců po celém světě a stal se kulturním fenoménem. Úspěch televizních epizod, kasovní úspěchy filmů a nespočet srazů a fanouškovských akcí, které stále přitahují velké davy fanoušků, to vše svědčí o popularitě Star Treku. Kromě toho se seriál rozšířil o další média, jako jsou knihy, videohry a doplňky, což dále zvyšuje jeho přitažlivost. Celkově se Star Trek významně zapsal do populární kultury a nadále uchvacuje diváky po celém světě.