Jak používat převod textu na hlas v aplikaci Discord

Uživatelé mohou komunikovat s přáteli, komunitami a herními týmy pomocí oblíbeného chatovacího nástroje Discord. Převod textu na hlas, jedna z mnoha funkcí služby Discord, umožňuje uživatelům změnit psanou komunikaci na hlasovou. Tato funkce může být užitečná pro lidi se zrakovým postižením i pro ostatní, kteří prostě raději poslouchají čtení. Používání funkce převodu textu na hlas v aplikaci Discord se budeme věnovat v tomto příspěvku spolu s některými typickými problémy a jejich řešením. Jak využijete převod textu na řeč?

Proveďte tyto akce v aplikaci Discord a používejte převod textu na hlas:

1. Spusťte Discord a přejděte na server nebo kanál, kde je převod textu na řeč povolen. 2. Použijte pole chatu jako obvykle a napište zprávu. 3. Před odesláním zprávy přidejte na její začátek „/tts“ (bez uvozovek). Například: „/tts Toto je testovací zpráva, zdravím. 4. Chcete-li zprávu odeslat, použijte tlačítko odeslat nebo enter. 5. Discord namluví vaši napsanou zprávu pomocí hlasu převodu textu na řeč, který je nastaven jako výchozí.

Je důležité si uvědomit, že ne všechny servery Discord podporují převod textu na řeč, protože správci serverů jej mohou vypnout. Nezapomeňte, že komunikaci převodu textu na řeč mohou slyšet pouze uživatelé, kteří mají zapnutý zvuk a jsou na stejném kanálu nebo serveru jako odesílatel.

Jak mohu používat hlasovou umělou inteligenci služby Discord? Služba Discord obsahuje boty, kteří poskytují také funkce hlasové umělé inteligence. Funkce převodu textu na hlas je jednou z mnoha funkcí souvisejících s hlasem, které mohou tito boti nabízet. Abyste mohli hlasovou umělou inteligenci na službě Discord používat, musíte vyhledat a pozvat bota, který poskytuje přesně tu funkci, kterou požadujete.

1. Pro začátek vyhledejte bota Discord, který nabízí služby hlasové umělé inteligence. Na trhu je řada známých botů, například Dyno, MEE6 a Groovy. 2. Po výběru bota navštivte jeho webové stránky nebo stránku s výpisem botů a zjistěte více o jeho schopnostech a příkazech. 3. Pozvat bota na svůj server Discord podle pokynů uvedených vývojáři bota. 4. Po úspěšném přidání bota na váš server můžete používat jeho funkce řečové umělé inteligence dodržováním příkazů a syntaxe, které bot určuje.

Pro zajištění správného používání je vždy dobré přečíst si dokumentaci nebo pokyny poskytnuté vývojáři bota, protože různí boti mohou mít různé možnosti a omezení. Proč v aplikaci Discord nefunguje TTS?

Pokud funkce převodu textu na řeč (TTS) v aplikaci Discord nefunguje, existuje řada možných příčin a způsobů řešení:

1. Zkontrolujte, zda je funkce TTS zapnutá: Zkontrolujte, zda je v nastavení aplikace Discord povoleno převádění textu na řeč. Toho dosáhnete tak, že přejdete do Uživatelská nastavení > Text a obrázky > Převod textu na řeč a ujistíte se, že je nastavena na hodnotu „Zapnuto“.

2. Ověřte konfiguraci serveru: Pokud se na konkrétním serveru snažíte používat TTS, je možné, že správce serveru tuto funkci vypnul. Chcete-li zjistit stav TTS na serveru, obraťte se na správce.

3. Aktualizace aplikace Discord Fungování TTS může být ovlivněno problémy s kompatibilitou se staršími verzemi aplikace Discord. Ujistěte se, že je v zařízení nainstalována nejnovější verze aplikace Discord. Restartujte aplikaci Discord:

4. Jednoduché technologické problémy mohou občas způsobit nefunkčnost TTS. Zjistěte, zda zavření a opětovné otevření aplikace Discord problém odstraní. Pokud žádná z těchto oprav nepomůže, možná by stálo za to kontaktovat podporu služby Discord nebo požádat komunitu Discord o pomoc při dalším ladění.

Jak mohu zastavit funkci převodu textu na řeč v aplikaci Discord?

Níže uvedené pokyny vám pomohou vypnout funkci převodu textu na řeč v aplikaci Discord.

1. Spusťte program Discord a vyberte ikonu ozubeného kola v levém dolním rohu programu. Tím se zobrazí nabídka Uživatelská nastavení. V levém postranním panelu vyberte možnost Text a obrázky. 3. V možnostech Text & Images (Text a obrázky) přejděte dolů na část Text-to-Speech (Převod textu na řeč). 4. Chcete-li funkci převodu textu na řeč vypnout, přepněte nastavení do polohy „Vypnuto“. Zavřete nabídku Uživatelská nastavení a vypněte funkci převodu textu na řeč v klientovi Discord.

5. Podle těchto kroků můžete kdykoli rychle vypnout funkci převodu textu na řeč v aplikaci Discord.

Závěrem lze říci, že pro ty, kteří dávají přednost poslechu zpráv před jejich čtením, mohou být funkce převodu textu na hlas v aplikaci Discord užitečné. Převod textu na řeč v aplikaci Discord a prozkoumání dalších funkcí hlasové umělé inteligence, které zpřístupňují roboti Discord, můžete používat podle výše uvedených postupů. Nezapomeňte si ověřit nastavení, aktualizovat aplikaci Discord nebo v případě problémů vyhledat další pomoc komunity či podpory Discord.

FAQ
Jak převést hlas na převod textu na řeč?

K převodu hlasu na převod textu na řeč můžete použít aplikaci Discord a níže uvedené postupy: Otevřete Discord a přihlaste se na server nebo kanál, kde je převod textu na řeč k dispozici. 2. Klepnutím na ikonu ozubeného kola v levém dolním rohu okna Discordu získáte přístup k uživatelským nastavením. 3. V levém postranním panelu vyberte v uživatelských nastaveních kartu „Text a obrázky“. 4. Přejděte do oblasti „Text-to-Speech“ posunutím dolů. Zde lze změnit možnosti převodu textu na řeč.

5. Zapněte možnost „Povolit přehrávání a použití příkazu /tts“. To vám umožní zapnout převod textu na řeč pomocí příkazu /tts. 6. Uložte změny a znovu vstupte do chatu Discord.

7. Chcete-li použít převod textu na řeč, stačí za zprávu, kterou chcete mít namísto pouhého psaní namluvenou, vložit příkaz „/tts“. Chcete-li převést například větu „Ahoj, jak se máš?“.