Použití funkce Průměr v aplikaci Excel 2010. Komplexní průvodce

Is Microsoft Excel 2010 a spreadsheet program that is used to?
MS Excel is a commonly used Microsoft Office application. It is a spreadsheet program which is used to save and analyse numerical data. In this article, we bring to you the important features of MS Excel, along with an overview of how to use the program, its benefits and other important elements.
Další informace najdete na byjus.com

Pro zjednodušení analýzy dat a výpočtů nabízí Excel 2010 řadu silných nástrojů. Jednou z nejpoužívanějších funkcí je funkce průměr, která uživatelům umožňuje rychle získat aritmetický průměr množiny celých čísel. Funkci průměr v aplikaci Excel 2010 a dalším relevantním funkcím a metodám výpočtu průměrů se budeme věnovat v tomto článku.

1. Jak se používá funkce average() aplikace Excel?

Při používání funkce průměr v aplikaci Excel 2010 postupujte podle následujících jednoduchých kroků:

Nejprve vyberte buňku, ve které chcete průměr zobrazit.

Krok 2: Zadejte „=PRŮMĚR(“ a poté vyberte rozsah buněk, jejichž hodnoty chcete zprůměrovat. Například použijete „=AVERAGE(A1:A5)“, pokud chcete zprůměrovat čísla v buňkách A1 až A5.

Krok 3: Zadejte požadovanou hodnotu buňky a aplikace Excel vypočítá a zobrazí průměr vybraného rozsahu.

2. Které funkce aplikace MS Excel 2010 se využívají k průměrování?

Kromě funkce průměru nabízí aplikace Excel 2010 řadu alternativních nástrojů pro výpočet průměrů, např:

– AVERAGEIF: Pomocí této funkce můžete za určitých podmínek určit průměr z rozsahu hodnot. Funkci AVERAGEIF lze například použít k výpočtu průměru všech částek prodeje, které jsou větší než daná částka.

– AVERAGEIFS: Podobně jako AVERAGEIF umožňuje tato funkce vypočítat průměr v závislosti na řadě různých faktorů. Můžete například získat průměr všech prodejních množství pro danou oblast, která přesahují určitou hranici.

– SUBTOTAL: Při práci s filtrovanými daty je tato funkce užitečná pro stanovení průměrů. SUBTOTAL vypočítá přesný průměr pro viditelná data tím, že automaticky ignoruje hodnoty, které jsou skryté nebo odfiltrované. 3. Jak lze v aplikaci Excel 2010 zjistit průměr filtrovaných dat?

V aplikaci Excel 2010 můžete k určení průměru filtrovaných dat použít funkci průměr s funkcí SUBTOTAL. Postup je následující:

Krok 1: Vyberte rozsah, kartu Data a klepnutím na možnost Filtr použijte na data filtr.

Krok 2: Po použití filtru vyberte buňku, ve které chcete zobrazit průměr.

Krok 3: Zadejte rozsah buněk, které chcete zprůměrovat, následovaný příkazem „=SUBTOTAL(1,“ Pokud byste například chtěli zprůměrovat filtrované hodnoty ve sloupci A, použili byste příkaz „=SUBTOTAL(1,A:A)“.

Krok 4: Zadejte požadovanou hodnotu buňky a aplikace Excel vypočítá a zobrazí průměr filtrovaných dat.

4. Jaké jsou tři metody výpočtu průměru?

Kromě využití funkcí aplikace Excel existují tři typické způsoby určení průměru:

– Ruční výpočet: Sečtěte všechny číslice a pak tento součet vydělte počtem číslic. Například ruční výpočet pro celá čísla 2, 4 a 6 by byl (2+4+6)/3 = 4.

– Kalkulačka: K sečtení čísel a jejich vydělení počtem použijte přenosnou nebo online kalkulačku.

– Online nástroje: K zadání informací a okamžitému výpočtu průměru můžete použít různé online nástroje stisknutím jediného tlačítka.

Závěrem lze říci, že funkce průměru v aplikaci Excel 2010 je silnou funkcí, která usnadňuje výpočet průměrů. Uživatelé mohou snadno provádět složité výpočty a provádět efektivní analýzu dat pomocí této funkce ve spojení s dalšími relevantními funkcemi, jako jsou AVERAGEIF a SUBTOTAL. Excel 2010 nabízí řadu nástrojů a přístupů, které zajišťují spolehlivé výsledky, ať už jde o zpracování filtrovaných dat nebo výpočet průměrů řady číselných údajů.

FAQ
Jak zjistíte průměr?

K výpočtu průměru lze v aplikaci Excel 2010 použít funkci PRŮMĚR. Postup je následující:

1. Nejprve vyberte buňku, ve které chcete zobrazit průměr.

2. Zadejte „=“ (bez uvozovek) a „AVERAGE(“ (rovněž bez uvozovek). 3. Zvolte rozsah buněk, pro které chcete průměr vypočítat. Kliknutím a tažením myší můžete vybrat mnoho buněk.

4. „)“ a stisknutím klávesy Enter uzavřete závorku.

Například váš vzorec může znít „=AVERAGE(A1:A10)“, pokud chcete určit průměr buněk od A1 do A10. Excel pak vypočítá a zobrazí průměr z rozsahu buněk, který jste původně vybrali v této buňce.

Proč v aplikaci Excel nefunguje můj průměr?

Příčin selhání funkce průměru aplikace Excel může být celá řada: 1. Nesprávný rozsah buněk: Zkontrolujte dvakrát rozsah buněk, který jste vybrali pro funkci průměru. Zkontrolujte, zda odkazy na buňky neobsahují žádné další mezery nebo znaky.

2. Prázdné nebo nečíselné buňky: Pokud je některá z buněk zadaného rozsahu prázdná nebo obsahuje jiné než číselné hodnoty, bude aplikace Excel tyto buňky při výpočtu průměru ignorovat. Ujistěte se, že jsou všechny buňky rozsahu vyplněny čísly. 3. Formátování textu: Pokud jsou buňky strukturovány spíše jako text než jako čísla, Excel tyto buňky při výpočtu průměru nezohlední. Formátování buněk je třeba změnit tak, aby odráželo správný číselný formát.

4. Buňky, které jsou skryté nebo odfiltrované: Pokud je některá z buněk rozsahu skrytá nebo odfiltrovaná, Excel tyto hodnoty při výpočtu průměru nezohlední. Chcete-li tyto buňky zahrnout do průměru, zrušte jejich skrytí nebo filtrování.

5. Chybné hodnoty: Excel vyloučí z výpočtu průměru všechny chybové hodnoty, například #DIV/0! nebo #VALUE!, pokud je vybraný rozsah obsahuje. Najděte všechny chyby v rozsahu a opravte je. Kruhové odkazy: Pokud váš výpočet obsahuje kruhové odkazy, nemusí funkce průměru fungovat správně. Prozkoumejte své vzorce a odstraňte všechny odkazy, které jsou kruhové. Excel má dva různé režimy výpočtu: Automatický a ruční. Pokud je váš režim výpočtu nastaven na Ruční, funkce průměru se automaticky neaktualizuje. Chcete-li zajistit přesné výpočty, přepněte režim výpočtu na Automatický.

8. Zkontrolujte, zda používáte aplikaci Excel 2010 nebo podobnou verzi softwaru. Je možné, že se chování průměrné funkce nebo její změny mezi jednotlivými verzemi aplikace Excel změní.

Pokud žádná z těchto možností problém neodstraní, může být nezbytné poskytnout přesnější informace nebo vyhledat další zdroje pro řešení problémů.