Jak propojit video s aplikací PowerPoint. Komplexní průvodce

Použití videa v prezentaci PowerPoint ji může povýšit na vyšší úroveň. Prezentace v aplikaci PowerPoint jsou vynikající metodou, jak zaujmout a fascinovat své publikum. Přidání videa do aplikace PowerPoint je poměrně jednoduché, ať už chcete začlenit video z YouTube nebo vložené video. Abychom zajistili bezchybný zážitek z prezentace, prozkoumáme v tomto příspěvku četné techniky integrace videí do aplikace PowerPoint a budeme se zabývat některými často kladenými tématy.

1. Jak v prezentaci aplikace PowerPoint hypertextově propojit video z YouTube?

Níže uvedené postupy lze použít k vložení videa YouTube do prezentace aplikace PowerPoint:

Prvním krokem je otevření videa YouTube, které chcete v prezentaci použít.

Krok 2: Z adresního řádku prohlížeče převezměte adresu URL videa.

Krok 3: Spusťte prezentaci PowerPoint a vyberte snímek, na který chcete video přidat.

Krok 4: Na panelu nástrojů aplikace PowerPoint vyberte kartu „Vložit“.

Krok 5: Ve skupině médií klikněte na položku „Video“ a poté na položku „Online video“.

Krok 6: Do vzniklého dialogového okna vložte dříve zkopírovanou adresu URL videa YouTube a stiskněte tlačítko „Vložit“.

Krok 7: Upravte rozměry videa a jeho umístění na prezentaci.

2. Jak mohu vložené video propojit? Zde je uvedeno, co musíte udělat, pokud chcete do své prezentace v aplikaci PowerPoint začlenit soubor videa, který je uložen v počítači:

Otevřete prezentaci PowerPoint v kroku 1 a vyberte snímek, na který chcete video přidat. Krok 2: Na panelu nástrojů aplikace PowerPoint vyberte kartu „Vložit“. Ve třetím kroku vyberte ve skupině médií položku „Video“ a poté „Video v mém počítači“.

Krok 4: Najděte soubor videa, který chcete vložit, vyberte jej a klikněte na tlačítko „Vložit“. Krok 5: Upravte rozměry videa a jeho umístění na prezentaci. 3. Jak přidat mp4 na snímek?

Dodržujte tyto postupy pro začlenění video souboru mp4 do snímku:

Otevřete prezentaci PowerPoint v prvním kroku a poté vyberte snímek, na který chcete video přidat.

Krok 2: Na panelu nástrojů aplikace PowerPoint vyberte kartu „Vložit“.

Třetím krokem je výběr „Video“ ze skupiny médií a poté „Video v mém počítači“.

Krok 4: Vyberte videoklip mp4, který chcete vložit, ze souborového systému počítače a klikněte na tlačítko „Vložit“.

Krok 5: Upravte rozměry videa a jeho umístění na prezentaci. 4. Je možné se připojit k videu na YouTube?

Ano, k propojení s videem YouTube můžete použít funkci hypertextového odkazu aplikace PowerPoint podle předchozích pokynů. Přidáním hypertextového odkazu na video YouTube jej můžete přehrát v rámci prezentace, aniž byste ji pozastavili. Pomocí této strategie můžete do prezentace začlenit relevantní videa YouTube, která vám poskytnou více souvislostí nebo informací.

Závěrem lze říci, že přidání filmů do prezentací PowerPoint může posílit vaše sdělení jako celek a přilákat diváky. Aplikace PowerPoint nabízí rychlé a snadné možnosti přidání multimediálních prvků do prezentací, ať už chcete použít vložené filmy nebo videa YouTube. Podle pokynů uvedených v tomto článku budete moci do svých prezentací bez problémů začlenit videa a zvýšit tak jejich působivost a poutavost.

FAQ
Proč nemohu do aplikace PowerPoint vložit video z YouTube?

Je možné, že video YouTube nebudete moci do aplikace PowerPoint vložit z různých důvodů. Jedním z typických vysvětlení je, že verze aplikace PowerPoint, kterou používáte, nemohla umožnit přímé vložení webového videa. Na vině mohou být také síťová omezení nebo brány firewall, které brání přístupu k videu nebo jeho vložení. Kromě toho nemusí být možné vložit video do aplikace PowerPoint, pokud má omezený přístup nebo je nastaveno jako soukromé.

Je lepší video do aplikace PowerPoint vložit, nebo na něj odkázat?

V závislosti na vašich jedinečných požadavcích a podmínkách prezentace byste se měli rozhodnout, zda video do aplikace PowerPoint vložit, nebo propojit. Obě možnosti nabízejí výhody i nevýhody.

Při vložení videa se soubor videa skutečně stane součástí prezentace PowerPoint. To usnadňuje sdílení a distribuci, protože video je uloženo uvnitř souboru prezentace. Vložení navíc zajišťuje, že se video přehraje, i když je zdrojový videosoubor odstraněn nebo přesunut. Zahrnutí obrovských videoklipů do prezentace PowerPoint však může výrazně zvětšit její velikost, což ztěžuje její odesílání nebo distribuci.

Při propojení videa v aplikaci PowerPoint jsou však soubor prezentace a soubor videa odděleny. Při propojení videa v aplikaci PowerPoint se odkazuje na umístění souboru videa v počítači nebo v síti. Můžete to udělat proto, aby byl soubor aplikace PowerPoint malý a snáze se sdílel. Pokud však soubor videa přemístíte nebo odstraníte, odkaz se přeruší a film se v prezentaci nepřehraje.

Závěrem lze říci, že vložení videa je vhodnější volbou, pokud chcete mít jistotu, že se bude přehrávat bez přerušení, i když byl zdrojový soubor odstraněn nebo přemístěn. Pokud je problémem velikost souboru a chcete, aby byl soubor prezentace malý a sdílený, je lepším řešením odkaz na video. Rozhodnutí mezi vložením a propojením nakonec závisí na konkrétních specifikacích a podmínkách vaší prezentace.

Jaký je rozdíl mezi vložením a odkazem?

Způsob prezentace videa a přístupu k němu v rámci prezentace PowerPoint se liší podle toho, zda je vložené, nebo propojené.

Při vložení videa do aplikace PowerPoint se do prezentace skutečně přidá celý soubor videa. Výsledkem je, že video je integrováno do souboru aplikace PowerPoint, takže je samostatné. Video se začne přehrávat při prezentaci aplikace PowerPoint bez nutnosti připojení k internetu. Velikost souboru prezentace PowerPoint se však může v případě vložení filmů zvýšit.

Při propojení videa v aplikaci PowerPoint však dochází k propojení prezentace a souboru videa, který je uložen na jiném místě, buď na webové stránce, nebo na místním disku. Při propojení videa se v prezentaci aplikace PowerPoint vytvoří klikací objekt nebo miniatura, která po kliknutí spustí video ve vestavěném přehrávači médií počítače. Výsledkem je, že soubor aplikace PowerPoint bude menší, protože video v něm není fyzicky uloženo. K přehrání videa během prezentace však budete potřebovat připojení k internetu nebo přístup k souboru videa v počítači, kde prezentujete.

Shrnuto, připojení videa vytváří spojení s externím videosouborem, ale vložení videa do aplikace PowerPoint začleňuje videosoubor do samotné prezentace.