Jak připojit ovladač systému PS3. Kompletní průvodce

Jak spárovat ovladač na PS3?
PS3: Připojte ovladač k vypnuté konzoli PS3 pomocí MiniUSB kabelu > Spusťte PS3 > Stiskněte tlačítko PS uprostřed ovladače. Xbox One, Xbox 360: Zapněte konzoli > Spusťte ovladač pomocí tlačítka Xbox > Stiskněte tlačítko pro párování* na konzoli > Stiskněte a držte tlačítko párování na horní straně ovladače.
Další informace najdete na www.konzoleahry.cz

Ovladač PlayStation 3 (PS3) je flexibilní herní nástroj, který vám umožní maximálně využít herní zážitky. Připojení ovladače PS3 je rychlá a snadná operace, která může zlepšit váš herní zážitek, ať už jej používáte se systémem PS3, nebo dokonce s počítačem. Tento článek poskytne návod na připojení ovladače PS3 krok za krokem a bude se zabývat některými často kladenými otázkami týkajícími se párování, ladění a synchronizace.

1. Připojení ovladače systému PlayStation 3 ke konzoli PlayStation 3. Připojení ovladače systému PlayStation 3 k počítači: Podle těchto pokynů připojíte ovladač PS3 k systému PS3:

Krok 1: Pomocí nabíjecího kabelu USB dodaného s konzolí PS3 připojte ovladač ke konzoli.

Krok 2: Chcete-li ovladač aktivovat, stiskněte tlačítko PlayStation uprostřed ovladače.

V dalším kroku konzole automaticky identifikuje ovladač a přidělí jej konkrétnímu hráči. Kontrolky LED na ovladači budou ukazovat, ke kterému hráči je přiřazen (Hráč 1: 1 kontrolka LED, Hráč 2: 2 kontrolky LED atd.).

2. Opětovné připojení ovladače PlayStation k systému: Toto je postup, který je třeba provést, pokud jste dříve propojili ovladač PS3 s jiným systémem nebo zařízením a nyní jej chcete spárovat s konzolí PS3:

Nejprve připojte ovladač k hernímu systému pomocí nabíjecího kabelu USB.

Krok 2: Chcete-li ovladač aktivovat, stiskněte tlačítko PlayStation.

Krok 3: V systému PS3 vyberte v nabídce Nastavení položku „Nastavení příslušenství“ a poté „Spravovat zařízení Bluetooth“.

Krok 4: Vyberte možnost „PS3 Controller“ v části „Register New Device“ v levé nabídce.

V kroku 5 konzole vyhledá dostupná zařízení. Jakmile se objeví seznam, vyberte z něj svůj ovladač.

V kroku 6 vás konzole vyzve k zadání přístupového kódu. Pro dokončení párování stačí stisknout tlačítko „X“ na ovladači.

3. Jak opravit ovladač, který se nepřipojuje: Pokud máte problémy s připojením ovladače PS3 k hernímu systému, vyzkoušejte následující postupy řešení problémů:

V kroku 1 se ujistěte, že je ovladač zcela nabitý. Před pokusem o připojení jej připojte ke konzoli pomocí kabelu USB a dejte mu nějaký čas na nabití.

Druhým krokem je resetování ovladače. Na zadní straně ovladače, v blízkosti ramenního tlačítka L2, se nachází malé resetovací tlačítko. Tlačítko reset je třeba stisknout a několik sekund podržet pomocí malého špendlíku nebo kancelářské sponky. Poté připojte ovladač ke konzoli a zkuste se znovu spárovat.

3. Zkontrolujte, zda nedochází k rušení. Ujistěte se, že spojení Bluetooth mezi ovladačem a konzolí nebrání nic bezdrátového, například notebook nebo chytrý telefon. 4. Bezdrátové připojení ovladače PlayStation:

Pokud nemáte přístup k nabíjecímu kabelu USB nebo jej raději využíváte, můžete k synchronizaci ovladače PS3 použít následující techniku:

Krok 1: Spusťte herní systém PS3.

Krok 2: Najděte malé tlačítko „Sync“ na přední straně konzole.

Krok 3: Podržte stisknuté tlačítko „Sync“ a počkejte, až začnou blikat kontrolky LED konzole.

Krok 4: Podržte současně tlačítko PlayStation a tlačítko „Share“ na ovladači PS3, dokud nezačnou blikat kontrolky LED ovladače.

Krok 5: Jakmile jsou ovladač a konzole v režimu synchronizace, automaticky se navzájem rozpoznají. Pokud je spojení úspěšné, kontrolky LED na konzoli a ovladači přestanou blikat.

Co způsobuje blikání ovladačů PlayStation? Pokud ovladače PlayStation blikají, jsou pravděpodobně v režimu synchronizace a aktivně hledají zařízení, ke kterému by se mohly připojit. K tomu může dojít, když zapnete konzoli nebo ručně spustíte režim synchronizace stisknutím tlačítka „Sync“. Blikající kontrolky přestanou blikat, jakmile se ovladač a konzole nebo zařízení úspěšně spárují, což znamená bezpečné připojení.

Závěrem lze říci, že nastavení ovladače PS3 je snadný proces, který zlepší vaše hraní. Dodržování pokynů uvedených v tomto článku zaručí bezproblémové připojení, ať už jej používáte s konzolí PS3, nebo jej synchronizujete s jinými zařízeními. Než se pokusíte vyřešit problémy s připojením, nezapomeňte ovladač nabít, v případě potřeby resetovat a odstranit případné rušení. Pokud je ovladač PS3 správně připojen, budete připraveni začít svá herní dobrodružství s maximální kontrolou a potěšením.

FAQ
Proč můj ovladač bliká a nepřipojuje se?

Váš ovladač PS3 může blikat a nepřipojovat se z několika důvodů. Ovladač může být například potřeba propojit nebo synchronizovat s konzolí. To můžete zkusit provést stisknutím tlačítka PS, když je ovladač připojen k systému PS3 pomocí kabelu USB. Ovladač a konzole by nyní měly být ve výsledku propojeny. Po navázání spojení by měly přestat blikat kontrolky.

Dalším faktorem může být úroveň nabití baterie ovladače. Pokud se baterie vybíjí, nemusí mít ovladač dostatek energie k vytvoření spojení. V této situaci zkuste ovladač nabít pomocí kabelu USB nebo, pokud se jedná o bezdrátový ovladač, vyměňte baterie.

Pokud žádná z výše uvedených oprav nefunguje, může být problém v samotném ovladači. Může se jednat o problém s ovladačem nebo s hardwarem. V těchto situacích použijte jiný ovladač, abyste ověřili, zda se správně připojuje. Pokud alternativní ovladač funguje správně, může být nutné opravit nebo vyměnit původní ovladač.

Pokud žádná z těchto možností problém neodstraní, doporučujeme prostudovat uživatelskou příručku nebo se obrátit na podporu výrobce.