Aktualizace na iOS 8.0. Průvodce krok za krokem pro uživatele iPhonu

How do I upgrade to iOS 16?
Go to Settings > General, then tap Software Update. If you see more than one software update option available, choose the one that you want to install. Tap Install Now. If you see Download and Install instead, tap it to download the update, enter your passcode, then tap Install Now.
Další informace najdete na support.apple.com

Společnost Apple často aktualizuje svůj operační systém iOS a poskytuje zákazníkům nové funkce, lepší zabezpečení a opravy chyb. Pokud vás zajímá, jak aktualizovat iPhone na iOS 8.0 nebo na jakoukoli jinou verzi, jste na správném místě. V tomto článku vás důkladně provedeme aktualizací iPhonu na iOS 8.0 a odpovíme na některé důležité dotazy.

1. Jak mohu provést aktualizaci svého zastaralého iPhonu?

Můžete požadovat, aby váš iPhone ručně kontroloval aktualizace, pokud vás automaticky neupozorňuje na připravenost nové verze. Postup je následující:

1. Připojte se s iPhonem ke spolehlivé síti Wi-Fi. 2. Na iPhonu přejděte do Nastavení a vyberte možnost Obecné.

3. Přejděte na položku Aktualizace softwaru posunutím dolů. 4. V tomto okamžiku váš iPhone vyhledá všechny dostupné aktualizace. Chcete-li zahájit postup aktualizace, stiskněte Stáhnout a nainstalovat, pokud je aktualizace k dispozici. 2. Jaká je nejnovější verze systému iOS pro iPhone 6? Od září 2021 je iOS 12.5.4 nejnovější verzí iOS, která je kompatibilní s iPhonem 6. iPhone 6 byl vydán s předinstalovaným systémem iOS 8, takže bohužel nepodporuje iOS 8.0. Dokončením výše uvedeného postupu aktualizace však můžete nadále používat nejnovější verzi systému iOS, která je kompatibilní s vaším zařízením. Jak mohu provést aktualizaci systému iOS na svém iPhonu 6?

3. Chcete-li aktualizovat systém iOS v zařízení iPhone 6, postupujte podle následujících postupů: V prvním kroku zkontrolujte, zda je iPhone připojen ke spolehlivé síti Wi-Fi.

2. V části Nastavení vyberte možnost Obecné.

3. Přejděte na položku Aktualizace softwaru posunutím dolů. 4. Pokud je k dispozici aktualizace, klepněte na možnost Stáhnout a nainstalovat. 5. Pokud budete vyzváni, zadejte svůj přístupový kód a přijměte podmínky. 6. Po dokončení stahování klepněte na tlačítko Instalovat nyní, čímž zahájíte postup instalace. Po dokončení instalace se iPhone restartuje a nainstaluje se nejnovější verze iOS. 4. Jak mohu stáhnout iOS 8 do svého iPhonu 6?

Vzhledem k tomu, že systém iOS 8.0 byl na iPhone 6 předinstalován, jak již bylo uvedeno, není s tímto modelem kompatibilní. Chcete-li svůj iPhone 6 aktualizovat na nejnovější vhodnou verzi systému iOS, postupujte podle pokynů v odpovědi na otázku 3 výše.

Závěrem lze říci, že aktualizace operačního systému v zařízení iPhone je z výkonnostních a bezpečnostních důvodů nezbytná. Podle výše uvedených kroků můžete svůj iPhone rychle aktualizovat na nejnovější verzi systému iOS kompatibilní s vaším zařízením. Chcete-li zaručit bezpečnost svých informací, nezapomeňte před provedením jakýchkoli úprav vždy zálohovat svá data.

FAQ
Jak aktualizovat iPad na iOS 8?

S aktualizací iPadu na iOS 8 vám pomohou tyto podrobné kroky: V prvním kroku připojte iPad ke spolehlivé síti Wi-Fi. Zkontrolujte, zda je iPad nabitý nebo připojený ke zdroji napájení.

3. Otevřete aplikaci „Nastavení“ v iPadu. 4. Přejetím prstem dolů vyhledejte položku „Obecné“.

5. V nastavení „Obecné“ klepněte na položku „Aktualizace softwaru“. Poté iPad zkontroluje, zda nejsou k dispozici nové aktualizace. Vyberte „Stáhnout a nainstalovat“ a získejte iOS 8, pokud je k dispozici. 7. V případě potřeby zadejte svůj přístupový kód. 8. Přečtěte si podmínky a poté je přijměte.

9. Spustí se stahování aktualizace. V závislosti na rychlosti vašeho internetového připojení to může nějakou dobu trvat.

10. Po dokončení stahování klikněte na tlačítko „Instalovat nyní“.

11. Proces instalace bude zahájen po restartu zařízení iPad. 12. Postupujte podle všech pokynů na obrazovce, které se mohou během instalace zobrazit.

13. Po dokončení instalace se iPad restartuje. Chcete-li dokončit postup nastavení, zadejte své Apple ID a heslo na adrese

14. Na displeji se zobrazí zpráva o nastavení. 15. Po zprovoznění zařízení iPad bude nainstalován systém iOS 8. Před provedením jakékoli aktualizace softwaru doporučujeme provést zálohu zařízení iPad, aby byla zajištěna bezpečnost vašich dat.

Proč se můj starý iPhone neaktualizuje?

Váš starý iPhone se nemusí aktualizovat na iOS 8.0 z různých důvodů. Toto je několik scénářů, které se mohou uplatnit: 1. Kompatibilita: Je možné, že váš zastaralý model iPhonu není kompatibilní s iOS 8.0. Společnost Apple často vydává aktualizace, které jsou kompatibilní pouze s novějším hardwarem. Pokud je váš iPhone uveden jako kompatibilní s iOS 8.0, můžete si ověřit systémové požadavky. 2. Úložiště: Nedostatečná kapacita úložiště vašeho iPhonu může bránit instalaci aktualizace. Ujistěte se, že váš smartphone má dostatek volného místa, aby se do něj aktualizace vešla, protože aktualizace systému iOS mohou být poměrně objemné. 3. Připojení k síti: Pro stahování a instalaci aktualizací budete potřebovat stálé a spolehlivé připojení k internetu. Pokud je vaše síťové připojení nestabilní nebo nestabilní, nemusí být možné aktualizaci stáhnout nebo nainstalovat. 4. Problémy související se softwarem: Někdy mohou konflikty nebo chyby v softwaru zabránit instalaci aktualizace. Takové problémy lze odstranit restartováním iPhonu nebo spuštěním aktualizace softwaru prostřednictvím iTunes. 5. Výdrž baterie: Pokud je baterie iPhonu nebezpečně vybitá, nemusí být možné aktualizaci spustit. Před pokusem o aktualizaci se ujistěte, že je zařízení plně nabité.

Pokud žádné z těchto doporučení problém nevyřeší, doporučujeme kontaktovat podporu společnosti Apple nebo zajít do autorizovaného servisu pro další pomoc.

Mohu svůj iPhone aktualizovat na starší verzi systému iOS?

Svůj iPhone můžete aktualizovat na starší verzi systému iOS, ale společnost Apple to nemusí doporučit nebo oficiálně podporovat. Vzhledem k tomu, že společnost Apple často vydává aktualizace s cílem zlepšit zabezpečení, výkon a přidat nové funkce, mohou zákazníci obvykle aktualizovat pouze na nejnovější verzi systému iOS. Pokud však z nějakého konkrétního důvodu potřebujete provést downgrade na starší verzi, můžete si na internetu vyhledat návody, které postup podrobně popisují krok za krokem. Nezapomeňte, že downgrade verzí systému iOS může být náročný proces s možnými riziky, proto pokračujte opatrně a před provedením jakýchkoli významných změn se ujistěte, že máte zálohu svých dat.