Jak stáhnout předchozí verze iTunes. Návrat ke starším verzím

Why was iTunes removed?
After 18 years, Apple is discontinuing iTunes. iTunes is being phased out as part of the launch of Apple's latest software release, MacOS Catalina, and replaced with three separate apps – Apple Music, Apple Podcasts and Apple TV – which will aim to plug the gap and, hopefully, leave user experience unaffected.
Další informace najdete na www.4c.co.uk

Úvod: V průběhu let se iTunes, známý multimediální program vytvořený společností Apple, dočkal řady aktualizací a úprav. Někteří uživatelé mohou z různých důvodů raději používat starší verze iTunes, i když novější verze poskytují zajímavé nové funkce a vylepšení. Tento článek vám ukáže, jak stáhnout starší verze iTunes, a odpoví na otázky, například jak se vrátit ke starší verzi, jak stáhnout starší verzi pro Mac, jak získat nejnovější verzi pro Windows a co se stalo se starými iTunes. Návrat ke starší verzi iTunes:

K dřívější verzi iTunes se můžete vrátit provedením následujících úkonů:

1. Odeberte aktuální verzi: Před instalací starší verze iTunes se doporučuje odstranit z počítače nejnovější verzi. V počítači se systémem Windows otevřete Ovládací panely, zvolte „Programy“ a poté klikněte na „Odinstalovat program“. Poté klikněte pravým tlačítkem myši na iTunes v seznamu nainstalovaných programů a vyberte možnost „Odinstalovat“. Pokud používáte počítač Mac, spusťte Finder, přejděte do složky „Applications“, najděte iTunes a poté klikněte pravým tlačítkem myši a vyberte „Move to Trash“.

2. Stáhněte si starší verzi: Po odstranění nejnovější verze iTunes si můžete stáhnout starší verzi. Několik webových stránek, například oldapps.com a filehippo.com, poskytuje archivy předchozích verzí iTunes. Na jedné z těchto webových stránek vyhledejte přesnou verzi iTunes, kterou chcete stáhnout. Chcete-li zaručit bezpečnost stahování, nezapomeňte si vybrat důvěryhodný zdroj.

3. Stáhněte si předchozí verzi: Po stažení požadované verze iTunes vyhledejte a spusťte instalační soubor v počítači. Chcete-li dokončit postup instalace, postupujte podle pokynů na obrazovce. Je důležité mít na paměti, že pro instalaci starší verze iTunes může být nutné zablokovat automatické aktualizace a zabránit tak aktualizaci programu na nejnovější verzi. Získání starší verze iTunes pro Mac: Pro získání starší verze iTunes pro Mac můžete provést následující kroky:

Prvním krokem je návštěva webových stránek podpory společnosti Apple. Společnost Apple na své stránce podpory nabízí archiv předchozích iterací iTunes. Přejděte na stránku podpory společnosti Apple otevřením webového prohlížeče.

2. Pomocí funkce vyhledávání na webové stránce podpory společnosti Apple vyhledejte iTunes. Najděte stránku, která obsahuje srovnání verzí iTunes.

3. Vyberte požadovanou verzi: Seznam dostupných verzí naleznete na stránce iTunes ke stažení. Před výběrem se ujistěte, že verze, kterou chcete stáhnout, je kompatibilní s operačním systémem ve vašem Macu.

4. Stáhněte a nastavte: Vyberte odkaz pro stažení požadované verze iTunes. Stažený soubor vyhledejte ve svém Macu a spusťte instalační program. Chcete-li dokončit proces instalace, dodržujte pokyny. Získání nejnovější verze iTunes pro Windows: Při stahování nejnovější verze iTunes pro Windows dodržujte následující postupy:

1. Spusťte prohlížeč: Otevřete svůj oblíbený webový prohlížeč a přejděte na webové stránky společnosti Apple.

2. Vyhledejte iTunes: Na webových stránkách společnosti Apple vyhledejte pomocí vyhledávacího pole iTunes nebo přejděte na stránku pro stažení iTunes.

3. Stáhněte si iTunes: Stahování zahájíte kliknutím na tlačítko Stáhnout. Webová stránka automaticky rozpozná váš operační systém Windows a nabídne příslušný instalační soubor. Nainstalujte iTunes tak, že v počítači vyhledáte instalační soubor a po dokončení stahování jej spustíte. Chcete-li nainstalovat iTunes do počítače se systémem Windows, postupujte podle pokynů na obrazovce. Co bylo provedeno se starými iTunes?

Společnost Apple v posledních letech výrazně změnila nabídku multimediálního softwaru. Od systému macOS Catalina (který byl uveden na trh v roce 2019) nahradily iTunes služby Apple Music, Apple Podcasts a Apple TV. Tato volba byla učiněna s cílem zlepšit funkčnost a zefektivnit uživatelské prostředí. Na druhou stranu uživatelé systému Windows si mohou iTunes stále stáhnout z webových stránek společnosti Apple. Závěrečný verdikt:

Uživatelé mají možnost stáhnout si starší verze iTunes a využít tak starší funkce nebo vyřešit problémy s kompatibilitou. Podle pokynů v tomto článku si můžete rychle stáhnout starší verzi iTunes pro Mac nebo Windows, vrátit se ke starší verzi iTunes a pochopit změny, kterými iTunes v průběhu času prošly. Při stahování starších verzí nezapomeňte vybírat důvěryhodné zdroje a přijmout opatření na ochranu bezpečnosti a stability vašeho počítačového systému.

FAQ
Jaká nejstarší verze iTunes je stále podporována?

Nejstarší verzí iTunes, která je k říjnu 2021 stále podporována, je iTunes 12.6.5. Tato verze je stále podporována. Tato verze, která byla zpřístupněna v červenci 2017, funguje jak s macOS Sierra, tak s předchozími iteracemi. V posledních letech společnost Apple od iTunes ustoupila a nahradila je samostatnými aplikacemi pro hudbu, podcasty a televizní seriály v novějších verzích operačního systému macOS.

Lze v iTunes provést downgrade systému iOS?

Ne, downgrade systému iOS v iTunes není možný. Pomocí iTunes se nemůžete vrátit k dřívější verzi iOS, jakmile byla nainstalována do vašeho zařízení. Software iOS ve vašem smartphonu nemůže být oficiálně downgradován společností Apple. Je důležité si uvědomit, že použití neautorizovaných technik při pokusu o instalaci starší verze systému iOS může vést k řadě problémů a potenciálně k nepoužitelnosti vašeho zařízení.

Jak downgradovat iTunes na Macu?

Podle následujících kroků můžete provést downgrade iTunes v počítači Mac: Nejprve je třeba ověřit, že na vašem Macu běží iTunes ve své nejnovější iteraci. To zaručí bezproblémový přechod na předchozí verzi. 2. Spusťte webový prohlížeč a do vyhledávacího řádku zadejte „Download iTunes [číslo verze] for Mac“. Místo [číslo verze] by měla být uvedena konkrétní verze, na kterou chcete downgradovat.

3. Chcete-li mít jistotu, že získáte bezpečnou a legitimní verzi iTunes, hledejte důvěryhodné zdroje, například oficiální webové stránky společnosti Apple nebo respektované webové stránky pro stahování softwaru. 4. Po nalezení důvěryhodného zdroje stáhněte starší model iTunes pro Mac.

5. Po nalezení staženého souboru v počítači Mac (obvykle ve složce „Downloads“) poklepejte na stažený soubor a spusťte instalační proceduru. 6. Instalaci předchozí verze iTunes dokončíte podle pokynů na obrazovce. 7. Po dokončení instalace můžete být vyzváni k aktualizaci své kopie iTunes. Pokud budete požádáni, výměnu proveďte. 8. Po dokončení instalace restartujte počítač Mac, abyste zaručili, že všechny změny byly správně provedeny. 9. Nyní byste měli úspěšně provést downgrade iTunes na požadovanou starší verzi, až se váš Mac obnoví.

Před dalším postupem je nezbytné vzít v úvahu důvody pro downgrade a případné následky, protože takový postup může vést ke ztrátě některých funkcí nebo potenciálním problémům s kompatibilitou.