The Wii U. A Comprehensive Guide to How it Works and Why it Failed

Jak dziala Wii U?
W przeciwieństwie do innych konsol ósmej generacji, czyli Xboksa One i PlayStation 4, Wii U jest wstecznie kompatybilne ze swoją poprzedniczką — Nintendo Wii. Oznacza to, że na Wii U uruchomimy bez problemu wszystkie gry z Wii i podłączymy do niego niemal każdy kontroler i akcesorium pasujące do starszej konsoli. Cached
Další informace najdete na www.komputerswiat.pl

Wii U bylo pokračováním velmi populární konzole Wii, kterou společnost Nintendo vydala v roce 2012. Díky ručnímu ovladači Wii U GamePad a standardní herní konzoli přinesla neotřelý herní zážitek na dvou obrazovkách. Na této stránce se dozvíte, jak konzole Wii U funguje, co k jejímu používání potřebujete, jak do ní nahrát hry a proč nebyla komerčně úspěšná.

Začněme tím, že pochopíme, jak Wii U funguje. Wii U je v podstatě domácí herní zařízení připojené k televizoru. GamePad a konzole se navzájem propojují bezdrátově. 6,2palcový dotykový displej na zařízení GamePad lze využít jako druhou obrazovku pro hry nebo pro přístup k dalšímu obsahu.

Abyste mohli konzoli Wii U využívat, budete potřebovat samotný systém Wii U, televizor a zařízení GamePad. Pomocí kabelu HDMI se konzole připojí k televizoru a vyvede zvuk i obraz. Díky připojení GamePadu ke konzoli přes Bluetooth můžete hrát hry na obrazovce GamePadu nebo jej používat jako ovladač při hraní na televizoru. Pro hraní ve více hráčích konzole také přijímá až čtyři ovladače Wii U Pro Controllers nebo Wii Remote Plus.

Konzole Wii U má snadno použitelný obchod s hrami. Herní disky Wii U, které se vkládají do optické mechaniky konzole, jsou jediným způsobem, jak hrát fyzické hry. K herním nabídkám a hraní se pak přistupuje pomocí zařízení GamePad. Alternativou je stahování digitálních her přímo do interní paměti konzole nebo na externí USB úložiště z obchodu Nintendo eShop.

Navzdory novým funkcím se konzole Wii U nedokázala vyrovnat úspěchu svého předchůdce. Její komerční neúspěch byl způsoben několika příčinami. Hlavním faktorem byl špatný marketing a nejasnosti ohledně identity konzole. Mnoho zákazníků si myslelo, že Wii U není samostatné zařízení, ale spíše jen příslušenství nebo periferie pro původní Wii. Komunikace společnosti Nintendo nedokázala účinně zprostředkovat zvláštní vlastnosti a výhody konzole Wii U, což snížilo nadšení zákazníků.

Kromě toho Wii U značně utrpělo absencí podpory třetích stran. Mnoho významných herních vydavatelů a vývojářů se rozhodlo soustředit své úsilí na konkurenční platformy, jako jsou PlayStation 4 a Xbox One, které nabízely výkonnější technologie a větší hráčskou základnu. Z tohoto důvodu byl výběr her pro Wii U omezený a zahrnoval méně kvalitních her než jeho konkurenti.

Wii U má také problémy s hardwarovými požadavky. Přestože byl průkopníkem GamePad, samotný systém výkonově zaostával za svými konkurenty. To mělo za následek grafická a výkonnostní omezení, která vývojářům ztěžovala tvorbu graficky úchvatných her na této platformě.

V neposlední řadě bylo Wii U výraznou platformou, která se snažila nově definovat hraní her pomocí dvou obrazovek. Nakonec však kvůli špatnému marketingu, nedostatečné podpoře třetích stran a technickým omezením komerčně neuspěla. Přesto mělo Wii U významný dopad na herní průmysl a několik jeho funkcí a designu bylo převzato do pozdějších kapesních herních zařízení a konzolí.

FAQ
Lze hrát na Wii U na televizi?

Ano, hry pro Wii U můžete hrát na televizoru. K herní konzoli Wii U lze připojit televizi nebo jinou obrazovku. Má výstupní konektor HDMI, takže k připojení k televizoru můžete použít kabel HDMI. Po připojení můžete hrát hry Wii U přímo na televizoru. Wii U má také ovladač GamePad s integrovanou obrazovkou, který v případě potřeby umožňuje hraní mimo televizor.

Lze na Wii U hrát všechny hry pro Wii?

Většina her pro Wii je kompatibilní s konzolí Wii U. To znamená, že hry pro Wii U lze hrát na konzoli Wii. Ne všechny hry pro Wii, zejména ty, které vyžadují specializované vybavení, jako je Wii Balance Board nebo ovladače GameCube, jsou nicméně s Wii U kompatibilní. Konzole Wii U navíc není kompatibilní s hrami Wii.

Lze na Wii U hrát všechny hry pro Wii?

Většina her pro Wii je kompatibilní s konzolí Wii U. To znamená, že na platformě Wii U lze hrát prakticky všechny hry pro Wii. Existuje však několik výjimek, kdy konkrétní hry pro Wii nemusí s Wii U fungovat kvůli hardwarovým nebo softwarovým omezením. Je nezbytné mít na paměti, že na Wii U lze hrát kompatibilní hry Wii pomocí periferií Wii, jako je ovladač Wii Remote a Nunchuk.