Jak přehrávat soubory PLS. Komplexní průvodce

Pokud jste narazili na soubor PLS (Playlist) a nejste si jisti, jak jej přehrát, jste na správném místě. V tomto článku se dozvíte, jak otevírat a přehrávat soubory PLS v různých systémech. Podíváme se také na to, jak otevřít soubor LSP a převést soubory PLS do formátu MP3.

Jak pomocí VLC otevřít soubor PLS

Flexibilní a oblíbený multimediální přehrávač VLC Media Player podporuje řadu typů souborů, včetně PLS. Pro otevření souboru PLS ve VLC je třeba dodržet následující postupy:

1. Přejděte na oficiální stránku pro stažení a instalaci přehrávače VLC Media Player na adrese https://www.videolan.org/vlc/index.html. 2. Otevřete aplikaci VLC Media Player.

3. Klepněte na položku „Media“ (Média) na panelu nabídek a vyberte možnost „Open File“ (Otevřít soubor). 4. Vyhledejte složku, ve které je uložen váš soubor PLS.

5. Po výběru souboru PLS klikněte na tlačítko „Otevřít“.

Poté se spustí program VLC a začne přehrávat zvukové stopy, které jsou součástí souboru PLS. Ovládací prvky přehrávače umožňují pozastavení, přehrávání, změnu hlasitosti a libovolné přeskakování skladeb. Přehrávání souborů PLS v zařízení se systémem Android K přehrávání souborů PLS ve smartphonu se systémem Android můžete použít různé programy pro přehrávání médií, včetně programů VLC pro Android, Winamp a Poweramp, které jsou nabízeny v obchodě Google Play. Zde se dozvíte, jak použít program VLC pro Android k přehrávání souborů PLS:

Získejte program VLC pro Android z obchodu Google Play a nainstalujte jej. Spusťte aplikaci a poté stiskněte ikonu nabídky (tři vodorovné čáry) v levém horním rohu.

2. V nabídce vyberte položku „Audio“.

3. Přejděte na umístění souboru PLS ve vašem zařízení.

4. 5. Klepnutím na soubor PLS spusťte aplikaci VLC pro Android a poslouchejte jeho zvukové stopy.

Převod souboru PLS na formát MP3

K převodu souboru PLS na oblíbenější formát MP3 lze použít specializovaný software pro převod zvuku. Jedním z takových nástrojů je VLC Media Player, který uživatelům poskytuje rychlý způsob převodu souborů PLS do formátů MP3. Postup je následující:

1. Spusťte v počítači program VLC Media Player. 2. Na panelu nabídek vyberte položku „Media“ a poté „Convert/Save“ (Převést/uložit). 3. Vyberte soubor PLS, který chcete převést, kliknutím na tlačítko „Přidat“ v novém okně po kliknutí na tlačítko „Procházet“. 4. V nabídce vyberte možnost „Convert/Save“. 5. V rozbalovací nabídce profilu vyberte možnost „Audio – MP3“. 6. Rozhodněte, kam chcete uložit převedený soubor MP3, výběrem cílové složky. 7. Kliknutím na tlačítko „Start“ zahájíte proces převodu v kroku 7.

Zvukové stopy uvedené v souboru PLS budou poté programem VLC převedeny do formátu MP3 a uloženy na určené místo. Aktivace souboru LSP Zdá se, že soubory PLS a LSP mohou být vzájemně zaměňovány. Soubory LSP nesouvisejí přímo s přehráváním médií; místo toho jsou často spojovány s vývojem softwaru. Soubor LSP lze otevřít následujícím způsobem, i když pokud o něm mluvíte v souvislosti s programovacím jazykem AutoLISP používaným v softwaru AutoCAD společnosti Autodesk: Nejprve spusťte program AutoCAD.

2. Do příkazového řádku zadejte „APPLOAD“ a stiskněte klávesu Enter. 3. V poli „Load/Unload Applications“ (Načíst/odebrat aplikace) vyberte tlačítko „Browse“ (Procházet).

4. Najděte a vyberte soubor LSP z počítače. 5. Chcete-li otevřít a načíst soubor LSP v aplikaci AutoCAD, klepněte na tlačítko „Load“.

Mějte na paměti, že soubory LSP mohou obsahovat vlastní příkazy nebo skripty, a proto se funkčnost a výsledek mohou lišit v závislosti na obsahu souboru.

Závěrem lze říci, že přehrávání souborů PLS v různých systémech je jednoduché. Pro otevírání souborů PLS v zařízeních se systémem Windows a Android je spolehlivou volbou přehrávač VLC Media Player. Přehrávač VLC Media Player navíc sám dokáže převést soubory PLS do formátu MP3. V neposlední řadě je k otevření souboru LSP v aplikaci AutoCAD zapotřebí příkaz „APPLOAD“. S pomocí těchto pokynů byste měli být schopni se soubory PLS bez potíží zacházet a zjišťovat jejich informace.

FAQ
Jak přehrát soubory SMP?

Chcete-li přehrát soubory SMP, musíte provést následující postupy: 1. Zkontrolujte, zda je v zařízení nainstalován přehrávač médií, který podporuje soubory SMP. Většina současných přehrávačů médií by si měla se soubory SMP poradit, ale vždy je dobré si to ověřit. 2. Pokud ve vašem zařízení chybí vhodný přehrávač médií, můžete jej zkusit získat a nainstalovat ze spolehlivého zdroje. VLC Media Player, Windows Media Player a QuickTime Player jsou některé známé přehrávače médií, které podporují různé formáty souborů. 3. Po instalaci kompatibilního přehrávače médií jej v zařízení otevřete. 4. V panelu nabídek přehrávače médií vyberte možnost „Soubor“ nebo „Otevřít“. Následně se otevře okno průzkumníka souborů. 5. Vyhledejte v zařízení umístění, kde je uložen soubor SMP. 6. Po výběru souboru SMP klikněte na tlačítko „Otevřít“. Soubor SMP by se poté měl začít přehrávat v přehrávači médií.

Pokud se soubor SMP nebude přehrávat nebo pokud se vyskytnou jiné problémy, ujistěte se, že není poškozen nebo zničen. V těchto situacích možná budete chtít zvážit pořízení nové kopie souboru SMP nebo jeho konverzi do jiného formátu, který funguje s vaším přehrávačem médií.

Jak používat rozhraní VLC HTTP?

Při používání rozhraní VLC HTTP je třeba dodržovat následující postupy: V kroku 1 otevřete přehrávač médií VLC v počítači. 2. V nabídce „Nástroje“ vyberte položku „Předvolby“ (nebo stiskněte klávesovou zkratku Ctrl+P). 3. V okně Předvolby vyberte v levém dolním rohu možnost „Zobrazit nastavení“ (výchozí volba je „Jednoduché“).

4. Chcete-li získat přístup k pokročilým nastavením, klikněte na přepínač „Vše“ v levém dolním rohu. 5. Přejděte dolů a rozbalte oblast „Rozhraní“ v levém postranním panelu. 6. Vyberte položku nabídky „Main interfaces“ (Hlavní rozhraní). Chcete-li povolit rozhraní HTTP, vyberte možnost „Web“ a zaškrtněte políčko vedle ní. 8. Chcete-li změny uvést v platnost, klikněte na tlačítko „Save“ (Uložit). 9. Aby se změny projevily, restartujte přehrávač médií VLC.

Podle těchto pokynů budete mít po povolení rozhraní HTTP přístup k němu prostřednictvím webového prohlížeče: Otevřete webový prohlížeč na stejném počítači, kde je nainstalován program VLC, například Chrome nebo Firefox. 2. Do adresního řádku zadejte „http://localhost:8080“ (nebo „http://127.0.0.1:8080“) a stiskněte klávesu Enter. 3. Váš webový prohlížeč nyní zobrazí rozhraní VLC HTTP.

Pomocí rozhraní VLC HTTP můžete vzdáleně spravovat přehrávač médií VLC, přehrávat a pozastavovat materiál, měnit hlasitost, zkoumat seznamy skladeb a provádět řadu dalších úkolů. Nabízí jednoduchý přístup ke správě VLC bez přímé interakce s přehrávačem médií.