Libby. Průvodce elektronickým čtením a půjčováním knih z knihovny

Pomocí uživatelsky přívětivého softwaru Libby můžete přistupovat k elektronickým knihám a audioknihám a číst je ve své blízké knihovně. Libby nabízí praktickou platformu pro půjčování a využívání velkého výběru titulů, ať už jste náruživí čtenáři, nebo jen rádi posloucháte knihy na cestách. Na této stránce se dozvíte, jak Libby používat, jak stahovat a číst knihy a zda je Libby k dispozici pouze ve Spojených státech.

Jak se pohybovat v aplikaci Libby

Jakmile si aplikaci Libby stáhnete do svého chytrého telefonu, můžete začít zkoumat její možnosti. Aplikace se snadno používá a má intuitivní design. Pomocí vyhledávacího pole v horní části domovské obrazovky můžete vyhledat titul, autora nebo žánr.

Libby zobrazuje pod vyhledávacím polem kurátorské sbírky a návrhy na míru podle vašich čtenářských preferencí. Při dalším posouvání dolů se zobrazují různé kategorie, například „Populární“, „Trendy“ nebo „Novinky“, které vám umožní objevit nové publikace, jež by vás mohly zaujmout. Jak získat knihu na Libby zdarma Pro stažení knihy na Libby postupujte podle následujících jednoduchých kroků:

1. Pomocí vyhledávacího řádku nebo různých kategorií vyhledejte knihu, kterou chcete vyzkoušet. 2. Po vyhledání knihy na ni klikněte a zobrazí se vám další informace. 3. Pokud je kniha již vyprodaná, můžete si ji na stránce, kde je uvedena, přidržet nebo si ji vybrat k vypůjčení. 4. Pokud je kniha k dispozici, klepněte na tlačítko „Půjčit“ a stáhněte si ji.

5. V závislosti na tom, jak je vaše knihovna nakonfigurována, můžete mít na výběr z různých formátů, včetně e-knihy a audioknihy. 6. Jakmile je stahování dokončeno, můžete si knihu přečíst nebo poslechnout uvnitř aplikace. Jak používat aplikaci Libby ke čtení knih z knihovny

Po stažení knihy můžete začít číst nebo poslouchat knihu prostřednictvím aplikace Libby. Postup je následující:

1. Chcete-li otevřít knihu, klepněte na její obálku v knihovně. Při čtení e-knihy nebo audioknihy se můžete v knize pohybovat posouváním nebo přejetím prstem pro změnu stránek nebo stisknutím tlačítka přehrávání pro poslech audioknihy. 3. Libby má řadu možností přizpůsobení, včetně možnosti změny barvy pozadí, velikosti písma a nočního a denního režimu. Při čtení klepněte na střed obrazovky a zvolte ikonu „Aa“ pro přístup k těmto možnostem. 4. Chcete-li si stránku přidat do záložek, abyste se k ní mohli později snadno vrátit, klepněte na ikonu záložky v pravém horním rohu. 5. Pokud potřebujete přestávku, Libby automaticky zachová váš postup, takže můžete pokračovat ve čtení knihy tam, kde jste skončili. Je Libby exkluzivní pro Ameriku? Libby je primárně určen pro kanadské a americké knihovny. Je důležité mít na paměti, že dostupnost se může lišit v závislosti na vašem regionu a spolupracujících knihovních systémech v aplikaci. Pokud k aplikaci Libby přistupujete z jiné země než ze Spojených států nebo Kanady, může být počet knih a knihoven omezen.

Závěrem lze říci, že aplikace Libby představuje praktickou a jednoduchou alternativu k získávání elektronických knih a audioknih ze sousední knihovny. Díky uživatelsky přívětivému uživatelskému rozhraní nebylo stahování a čtení knih nikdy jednodušší. Ačkoli dostupnost Libby může být mimo Spojené státy a Kanadu omezená, přesto je pro obyvatele těchto zemí užitečným nástrojem pro přístup ke značnému výběru digitálních knihovních zdrojů. Tak neváhejte a stáhněte si Libby a vydejte se na zbrusu novou cestu za čtením!

FAQ
Umožňuje Libby stahovat knihy?

Ano, pomocí Libby můžete stahovat knihy. Pomocí aplikace Libby si můžete rychle vypůjčit elektronické knihy z nejbližší knihovny a stáhnout si je přímo do svého zařízení pro offline čtení. Je to skvělé pro čtení na cestách, protože tato funkce umožňuje přístup k vypůjčeným knihám, i když není k dispozici připojení k internetu.

Je používání aplikace Libby snadné?

Ano, aplikace Libby je všeobecně považována za uživatelsky přívětivou. Je přístupná uživatelům všech věkových kategorií a technologického zázemí díky svému uživatelsky přívětivému uspořádání a jednoduché navigaci. Cílem aplikace je usnadnit spotřebitelům používání knih z knihoven v elektronické podobě tím, že zjednoduší proces jejich půjčování a čtení. Uživatelský zážitek je dále vylepšen tím, že Libby obsahuje užitečné nástroje včetně nastavení personalizace, funkce vyhledávání a doporučení na míru.

Jak se dostanu do nabídky v Libby?

Chcete-li se dostat do nabídky Libby, postupujte podle následujících kroků: 1. Spusťte aplikaci Libby v telefonu nebo tabletu.

2. Klikněte na ikonu ve tvaru tří vodorovných čar. Obvykle je tato ikona vidět v levé horní části obrazovky. Tím se otevře nabídka, ve které se zobrazí všechny možnosti a funkce, které aplikace Libby nabízí. 4. Z nabídky můžete vstoupit do několika sekcí, včetně Poličky (kde se zobrazují vaše zaškrtnuté knihy), Prozkoumat (pro vyhledávání nových knih) a Předvolby (pro změnu nastavení). Kromě toho může nabídka poskytovat volby pro správu podržených knih, uspořádání knih pomocí značek a správu oznámení aplikace, například Holds (Podržené knihy), Notifications (Oznámení) a Tags (Značky). 6. Klepnutím na správnou možnost v nabídce získáte přístup k určité části nebo funkci.

Podle těchto pokynů můžete získat přístup do nabídky aplikace Libby a dozvědět se více o jejích funkcích.