Nastavení HTC Vive. Průvodce krok za krokem

Why was the HTC Vive discontinued?
HTC has quietly pulled the Vive Cosmos from its western stores: It's no longer available in the U.S. and Germany. HTC's Vive Cosmos PC VR headset had a difficult start in 2019. Unlike Metas Quest or Rift S, HTC did not yet succeed in realizing error-free inside-out tracking with the built-in cameras in this model.
Další informace najdete na mixed-news.com

Virtuální realita (VR) zcela změnila způsob hraní her a zábavy a HTC Vive je jedním z nejlepších dostupných VR headsetů. Pokud jste připraveni prozkoumat pohlcující svět VR, tento článek vás provede postupem nastavení nové soupravy HTC Vive, od připojení náhlavní soupravy až po zahájení zážitků s VR.

Jak mohu například připojit soupravu HTC Vive VR?

Před připojením zařízení HTC Vive ověřte, zda váš počítač splňuje systémové požadavky. Požadavkem je výkonný počítač, grafická karta, která s ním spolupracuje, alespoň 4 GB paměti RAM a další port HDMI.

Nejprve je třeba otevřít krabici HTC Vive, která obsahuje náhlavní soupravu, základní stanice, ovladače a nezbytné kabely. Základnové stanice umístěte šikmo přes celou místnost tak, aby mezi nimi byla volná viditelnost, a poté je připojte ke zdroji napájení.

Poté připojte připojovací box k počítači pomocí dodaného kabelu HDMI. Po zapojení do zásuvky připojte napájecí kabel k propojovacímu boxu. Nakonec připojte kabel USB propojovacího boxu k portu USB na počítači. Nyní můžete zařízení HTC Vive fyzicky připojit a nastavit. 2. Jak spustím náhlavní soupravu HTC Vive?

Pro začátek si nasaďte náhlavní soupravu HTC Vive a nastavte popruhy na preferovanou úroveň pohodlí. Ujistěte se, že je náhlavní souprava správně umístěna na hlavě a že displej je umístěn před vašima očima. Chcete-li dosáhnout co nejlepší ostrosti, použijte knoflík nastavení IPD (Interpupilární vzdálenost) na pravé straně náhlavní soupravy.

Vyhledejte tlačítko napájení na pravé horní straně náhlavní soupravy a stisknutím jej zapněte. Ve vašem zorném poli by mělo být logo HTC Vive. Pokud se logo nezobrazí, ujistěte se, že jsou všechny kabely správně připojeny a základnové stanice jsou zapnuté. 3. Jak provedu konfiguraci zařízení Steam Vive?

Pokud jste tak ještě neučinili, před konfigurací softwaru SteamVR pro zařízení HTC Vive si stáhněte a nainstalujte klienta služby Steam do počítače. Po instalaci spusťte službu Steam a přihlaste se ke svému účtu.

Kliknutím na položku „Steam“ v levém horním rohu klienta služby Steam vyberte z rozevírací nabídky možnost „VR“. Poté se zobrazí rozhraní SteamVR. Chcete-li dokončit postup nastavení, který zahrnuje kalibraci měřítka místnosti a nastavení ovladačů, dodržujte pokyny na obrazovce.

Ujistěte se, že program SteamVR dokáže správně detekovat vaše základní stanice. Pokud tomu tak není, ujistěte se, že základnové stanice stojí proti sobě, jsou správně umístěny a zapnuty. Vyžaduje zařízení HTC Vive počítač?

Ano, pro fungování zařízení HTC Vive je nutný silný počítač. V počítači se zážitek VR vykresluje před odesláním do náhlavní soupravy. Aby bylo zaručeno hraní bez zpoždění, musí počítač splňovat navrhované systémové požadavky. Soupravu HTC Vive nelze spustit bez počítače.

Souhrnně řečeno, instalace zařízení HTC Vive není obtížná, ale vyžaduje pozornost věnovanou detailům. Připojte zařízení HTC Vive, zapněte náhlavní soupravu a nakonfigurujte program SteamVR následujícími kroky. Chcete-li získat co nejlepší zážitek z VR, ujistěte se, že váš počítač splňuje systémové požadavky. Připravte se na objevování zcela nového světa pohlcující zábavy a her se zařízením HTC Vive!

FAQ
Vyžaduje HTC Vive službu steam?

Ano, služba Steam je pro HTC Vive nezbytná. Internetový obchod, kde můžete najít a stáhnout VR software pro HTC Vive, se nazývá Steam. Chcete-li používat HTC Vive, musíte mít účet Steam a program Steam nastavený v počítači.

Mohu používat HTC Vive bez propojovacího boxu?

Zařízení HTC Vive nelze používat bez propojovací krabičky, ne. Propojovací box, který připojuje náhlavní soupravu k počítači a zajišťuje napájení a další připojení, je klíčovou součástí. Slouží jako spojení mezi náhlavní soupravou a počítačem a umožňuje efektivní přenos dat a komunikaci. Proto je propojovací krabička nezbytná pro správné nastavení a provoz zařízení HTC Vive.

Jak se VIVE připojuje k počítači?

Při propojování zařízení HTC Vive s počítačem postupujte podle následujících kroků: 1. Zkontrolujte, zda počítač splňuje minimální systémové požadavky zařízení HTC Vive. 2. Připojte kabel náhlavní soupravy k portu na přední straně propojovacího boxu. 3. Připojte druhý konec kabelu náhlavní soupravy k portu na zadní straně počítače. 4. Pomocí dodaného napájecího adaptéru připojte propojovací box ke zdroji napájení. 5. Pomocí kabelů USB a HDMI, které jsou součástí dodávky, připojte propojovací box k počítači.

6. Pomocí dodaných USB konektorů připojte senzory k propojovacímu boxu. 7. Zapněte počítač a počkejte, až detekuje zařízení HTC Vive.

8. Chcete-li dokončit první postup nastavení, dodržujte pokyny na obrazovce.

Po propojení počítače a zařízení HTC Vive můžete využívat počítač a zařízení HTC Vive, abyste si mohli vyzkoušet virtuální realitu.