Jak vypnout FaceTime. Komplexní průvodce

How do I join FaceTime on my iPhone?
Tap the notification from the Notification Center or the Lock screen, then tap the FaceTime button . To join a Group FaceTime call from Messages, tap the notification at the top of your screen or tap Join from the group conversation in Messages. After you tap Join, you're automatically connected.
Další informace najdete na support.apple.com

FaceTime je známá služba pro videohovory a audiohovory nabízená společností Apple, která umožňuje uživatelům spojit se s přáteli, rodinou a spolupracovníky pomocí různých zařízení Apple. Přestože FaceTime usnadňuje udržování kontaktu, mohou nastat situace, kdy si ji budete přát vypnout na neurčito. Tento článek vás provede deaktivací FaceTime v iPhonu a poskytne odpovědi na některé často kladené otázky týkající se tohoto postupu.

Je možné vypnout FaceTime na iPhonu?

Ano, deaktivace FaceTime na iPhonu je jednoduchý krok. Postup je následující:

1. Spusťte aplikaci Nastavení v iPhonu. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „FaceTime“. 3. Na stránce nastavení FaceTime přepněte přepínač vedle položky „FaceTime“ doleva. FaceTime by měl být vypnut, když se přepínač změní ze zelené na šedou barvu. Proč se mi nedaří vypnout FaceTime?

Pokud zjistíte, že na svém iPhonu nemůžete vypnout FaceTime, může to být způsobeno omezením umístěným ve vašem zařízení. Používání určitých funkcí a vlastností iPhonu můžete omezit pomocí omezení, někdy označovaných jako nastavení času u obrazovky. Proveďte tyto kroky k odstranění omezení FaceTime a ukončete FaceTime: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení.

2. Přesuňte kurzor dolů a vyberte možnost „Čas u obrazovky“. 3. V případě potřeby zadejte svůj přístupový kód Screen Time.

Čtvrtý krok: Klepněte na „Omezení obsahu a soukromí“. 5. Přejděte dolů a vyberte možnost „Povolené aplikace“. 6. Přepnutím přepínače „FaceTime“ doleva jej vypněte.

Vraťte se na stránku nastavení FaceTime a po odstranění omezení FaceTime přepínačem vypněte FaceTime. Co se stane, když je FaceTime vypnutý?

Po vypnutí FaceTime nebudete moci uskutečňovat ani přijímat hovory FaceTime. Stále však můžete komunikovat s lidmi pomocí jiných komunikačních kanálů, jako jsou tradiční telefonní hovory, textové zprávy nebo aplikace třetích stran pro videohovory. Tyto ostatní formy komunikace budou fungovat i po vypnutí FaceTime.

Je možné vypnout FaceTime okamžitě?

Systém iOS bohužel není vybaven funkcí, která by umožňovala vypnout FaceTime v určitou dobu sama od sebe. Pokud však někdy potřebujete službu dočasně zastavit, můžete FaceTime vypnout ručně podle dříve uvedených pokynů. Pokud potřebujete službu FaceTime v určitou dobu často vypínat, můžete uvažovat o použití možnosti Nerušit v iPhonu. Ta sice FaceTime zcela nezastaví, ale dává vám možnost ztišit příchozí hovory a oznámení na dobu předem určených časů, což má podobný efekt.

Shrnuto, vypnutí FaceTime na iPhonu je jednoduchá operace. V případě potřeby můžete FaceTime rychle zakázat podle pokynů uvedených v tomto článku. Znalost způsobu zakázání funkce FaceTime vám poskytne svobodu při správě vašich komunikačních rozhodnutí, ať už chcete přestat uskutečňovat videohovory, nebo potřebujete omezit funkce vašeho zařízení.

FAQ
Jak vypnu FaceTime a zprávy?

Chcete-li vypnout FaceTime a zprávy ve svém zařízení, postupujte podle následujících pokynů: 1. Spusťte v telefonu nebo tabletu aplikaci „Nastavení“. 2. Klepněte na tlačítko . Přejděte dolů a ve druhém kroku vyberte položku „FaceTime“. 3. Přepnutím možnosti vedle položky „FaceTime“ v nastavení FaceTime ji zneaktivněte. Přepínač se změní ze zelené na šedou barvu, což znamená, že funkce FaceTime byla vypnuta. 4. Vraťte se na hlavní stránku „Nastavení“ a stiskněte „Zprávy“ pro vypnutí zpráv. 5. Přepnutím přepínače vedle položky „iMessage“ v nastavení Zprávy ji zneaktivníte. Přepínač se změní ze zelené na šedou barvu, což ukazuje, že iMessage byly vypnuty.

Podle těchto pokynů budou FaceTime a Zprávy ve vašem smartphonu vypnuty. Nezapomeňte, že po dobu jejich vypnutí nebudete moci odesílat ani přijímat zprávy iMessage ani uskutečňovat či přijímat hovory FaceTime.

Proč nemohu vypnout FaceTime na svém iPhonu?

Je možné, že FaceTime na iPhonu nebudete moci využívat z různých důvodů. Zde je několik možných příkladů: Zařízení, které nepodporuje FaceTime, nebo starší generace iPhonu vám brání v používání FaceTime.

1. Nepodporované zařízení: FaceTime je k dispozici pouze na určitých zařízeních Apple. 2. FaceTime byl na vašem iPhonu deaktivován: Je možné, že FaceTime byl na vašem iPhonu vypnut. Přejděte do Nastavení > FaceTime a zkontrolujte, zda je přepínač zapnutý, abyste to ověřili. Žádné připojení k internetu: Pro fungování FaceTime je potřeba stálé připojení k internetu, ať už jde o Wi-Fi nebo mobilní data. Pokud se nacházíte na místě se špatným nebo žádným internetovým připojením, FaceTime nebude fungovat.

4. Omezení služby FaceTime: FaceTime může být zakázán, pokud používáte zařízení s aktivovanou rodičovskou kontrolou. Chcete-li zjistit, zda je FaceTime povolen, zkontrolujte nastavení času obrazovky na iPhonu. Problémy s Apple ID nebo iCloudem: FaceTime vás ověřuje pomocí vašeho Apple ID a účtu iCloud. Pokud se vyskytnou problémy s vaším Apple ID, například nesprávné přihlašovací údaje nebo problémy s účtem iCloud, nemusí FaceTime fungovat správně.

Pokud se na vaši situaci nevztahuje žádné z těchto vysvětlení, může být užitečné kontaktovat podporu společnosti Apple, která vám s diagnostikou problému pomůže.

Jak na iPhonu vypnu iMessage a FaceTime?

Pomocí níže uvedených metod můžete na iPhonu vypnout FaceTime a iMessage: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení. Přejděte dolů a v kroku 2 vyberte položku „Zprávy“. 3. V nastavení Zprávy vyhledejte přepínač „iMessage“ a klepnutím na něj jej vypněte. Tím přestanou iMessage ve vašem smartphonu fungovat. 4. Klepněte na „FaceTime“ na hlavní obrazovce Nastavení tak, že se tam vrátíte. 5. Vyhledejte přepínač „FaceTime“ v nastavení FaceTime a klepnutím na něj jej deaktivujte. V důsledku toho bude FaceTime na vašem iPhonu vypnut.

Po provedení těchto akcí budou iMessage a FaceTime na vašem iPhonu deaktivovány.