Jak opravit nedosažitelnost cílového hostitele

Nejdříve k věci: Když se zobrazí chybová zpráva „Destination host unreachable“, znamená to, že se váš počítač nemůže připojit k požadovanému umístění. Existuje mnoho možných příčin tohoto problému, včetně chybné konfigurace sítě, konfliktů IP adres, konfigurace brány firewall nebo dokonce problémů s fyzickým připojením. Tento článek se bude zabývat příčinami této chybové zprávy a nabídne proveditelná řešení, která vám pomohou s její opravou. Proč zpráva „Reply from 192.168.1.10: Destination host unreachable“ znamená, že hostitele nelze dosáhnout?

Když se pokoušíte odeslat ping na určitou IP adresu nebo doménu, ale váš počítač s ní nemůže navázat spojení, někdy se objeví varování „Reply from 192.168.1.10: Destination host unreachable“. Místní adresa IP vašeho počítače je (192.168.1.10), která je uvedena v oznámení. Tato odpověď ukazuje, že se vašemu počítači nepodařilo navázat spojení s hostitelem nebo IP adresou v cíli. Jak může být dosažitelná IP adresa opravena?

Zde jsou uvedena některá opatření, která můžete provést k vyřešení a odstranění problému, pokud máte problémy s nedostupnou IP adresou:

Zkontrolováním síťového připojení v prvním kroku se ujistěte, že je počítač správně připojen k síti. Zkontrolujte, zda všechny kabely, přepínače a směrovače fungují správně. Pokud používáte Wi-Fi, zkuste se připojit k alternativní síti nebo resetovat směrovač.

2. Zkontrolujte nastavení IP adresy: Zkontrolujte, zda je v počítači nakonfigurována správná IP adresa. Pokud používáte statickou IP adresu, ujistěte se, že je zadána správně. Zkuste uvolnit a obnovit IP adresu pomocí příkazového řádku nebo nastavení sítě pro dynamické IP adresy. 3. Vypněte bránu firewall a antivirový software: Příliš přísná nastavení brány firewall a antivirového softwaru mohou občas zabránit připojení. Vypněte na chvíli bránu firewall nebo antivirový program a poté zjistěte, zda problém přetrvává. Pokud je připojení opět dostupné, změňte nastavení brány firewall nebo antivirového programu tak, aby požadovaná připojení povolil. 4. Vymažte mezipaměť DNS: DNS cache uchovává informace o dříve navštívených webových stránkách. Tato mezipaměť může vést k problémům s připojením, pokud dojde k jejímu poškození nebo zastarání. Chcete-li vymazat mezipaměť DNS, otevřete příkazový řádek a zadejte příkaz „ipconfig /flushdns“.

Význam zprávy „Destination network unreachable“

Váš počítač se nemůže připojit k požadované síti, což se projevuje chybovou zprávou „Destination network unreachable“. K tomuto problému může přispět špatně nakonfigurovaná síť, nesprávná maska podsítě nebo problémy se směrováním. Vyzkoušejte níže uvedené postupy k odstranění tohoto problému:

1. Zkontrolujte konfiguraci sítě: Zkontrolujte, zda jsou IP adresa, maska podsítě a výchozí brána počítače správně nakonfigurovány. Ujistěte se, že odpovídají síťovým nastavením poskytnutým poskytovatelem internetových služeb nebo správcem sítě. Restartování modemu, směrovače nebo přepínače může občas pomoci při problémech se síťovým připojením.

2. Restartujte síťové zařízení. Každé zařízení by mělo být vypnuto, mělo by mu být poskytnuto malé časové okno a poté by mělo být každé z nich znovu zapnuto. Aktualizujte síťové ovladače: Chybné nebo zastaralé síťové ovladače mohou způsobit problémy s připojením. Stáhněte si nejnovější ovladače pro svůj síťový adaptér na webových stránkách výrobce. Jejich instalace bude vyžadovat restart počítače. Pokud zjistíte, že všechny webové stránky jsou nedostupné, může to být známka toho, že vaše internetové připojení má vážnější problémy. Chcete-li problém identifikovat a odstranit, zamyslete se nad následujícími kroky: V prvním kroku zkontrolujte připojení k internetu: Ujistěte se, že je váš počítač online. Chcete-li zjistit, zda se jedná o rozsáhlý problém, zkuste se přihlásit k různým webovým stránkám nebo online službám. Restartujte počítač a síťové zařízení:

Úplně restartujte počítač, modem, směrovač a všechna další síťová zařízení. To může pomoci aktualizovat nastavení sítě a vyřešit případné přechodné problémy. 3. Spojte se se svým poskytovatelem internetových služeb: Pokud problém přetrvává, obraťte se na poskytovatele internetového připojení a zjistěte, zda ve vaší oblasti nedošlo k nějaké údržbě sítě nebo známým výpadkům. Může vás také nasměrovat na další postupy řešení problémů specifických pro internetové připojení. Závěrečný verdikt:

Problém s hlášením „Destination host unreachable“ může být nepříjemný, ale pomocí předchozích postupů řešení problémů byste měli být schopni najít a odstranit hlavní příčiny. Nezapomeňte zkontrolovat nastavení sítě, potvrdit IP adresu, dočasně vypnout brány firewall a v případě potřeby aktualizovat síťové ovladače. Pokud problém přetrvává, zvažte možnost obrátit se s žádostí o další pomoc na správce sítě nebo poskytovatele internetových služeb.

FAQ
Jak opravím chybějící cestu k hostiteli?

Chybu „no route to host“ můžete vyřešit následujícími kroky: 1. Ověřte síťové připojení: Zkontrolujte, zda je vaše zařízení správně připojeno k síti, ať už prostřednictvím sítě Ethernet nebo Wi-Fi. Zkontrolujte, zda síť Wi-Fi funguje správně a zda jsou síťové kabely pevně připojeny. 2. Potvrďte adresu IP: Zkontrolujte, zda zadaná IP adresa nebo název hostitele odpovídá hostiteli, ke kterému se pokoušíte připojit. Chcete-li se ujistit, že je adresa IP správná, potvrďte ji příkazem ping na hostitele nebo příkazem „nslookup“. 3. Zkontrolujte směrovací tabulku: Chcete-li zobrazit směrovací tabulku v počítačích se systémem Windows nebo Unix-like, použijte příkazy ‚ipconfig /all‘ nebo ‚route‘. Ověřte, zda lze cílového hostitele dosáhnout spolehlivou cestou. Pokud tomu tak není, bude možná nutné změnit nastavení směrování nebo přidat statickou trasu. 4. Vypněte bránu firewall nebo bezpečnostní software: V případě, že brání připojení, dočasně vypněte bránu firewall nebo bezpečnostní software v zařízení. Pokud se chyba po zakázání softwaru vyřeší, změňte nastavení tak, aby byl povolen požadovaný síťový provoz. 5. Restartujte síťové služby: Restartování síťových služeb zařízení může občas vyřešit problémy se směrováním. V systémech typu Unix lze použít příkaz’service networking restart‘, zatímco v systému Windows lze restartovat službu’Network Connections‘.

6. Pokud problém přetrvává, zkontrolujte síťový hardware, například přepínače nebo směrovače. Zkontrolujte, zda fungují správně, a v případě potřeby je zkuste restartovat. 7. Spojte se se správcem sítě: Pokud používáte síť pro firmu nebo organizaci, požádejte o pomoc správce sítě. Mohl by nabídnout další pokyny a pomoci při řešení problému.

Chcete-li zkontrolovat, zda byl problém vyřešen, ověřte připojení po každém kroku.