Jak zkontrolovat aktualizace v telefonu

Jak vypnout Aktualizace v mobilu?
Jak a proč zakázat automatické aktualizace u Androidu?

  1. Otevřete obchod Google Play. …
  2. Klikněte na ikonu „hamburgerového“ menu. …
  3. Zde zvolte položku Nastavení.
  4. Dále klepněte na Automatické aktualizace.
  5. Pro deaktivaci automatických aktualizací aplikací klepněte na Neaktualizovat aplikace automaticky.
Další informace najdete na mobilizujeme.cz

Údržba softwaru mobilního zařízení je zásadní pro dosažení nejlepšího výkonu, zabezpečení a přístupu k novým funkcím. Opravy chyb, vylepšení a nové funkce jsou často součástí běžných aktualizací, které zlepšují uživatelský komfort. Tento článek vás provede postupem v zařízeních se systémem Android i iOS, pokud si nejste jisti, jak zkontrolovat aktualizace v telefonu. Budeme se také zabývat často kladenými otázkami, například zda je nutné telefon aktualizovat a jak aktualizovat operační systém iPhonu. Zkoumání zařízení se systémem Android z hlediska aktualizací:

Otevřete aplikaci Nastavení: V zařízení se systémem Android vyhledejte aplikaci Nastavení. Symbol ozubeného kola lze obvykle vyvolat přejetím prstem dolů z horní části obrazovky nebo kliknutím na zásuvku s aplikacemi.

2. Přejděte dolů a stiskněte možnost „Systém“ nebo „O telefonu“: Tato volba může mít v závislosti na verzi systému Android jiný název, ale obvykle obsahuje slovo „systém“ nebo „o telefonu“. 3. Klepnutím na ně vyberte možnost „Aktualizace softwaru“ nebo „Aktualizace systému“. Vyhledejte možnost, která vám umožní zkontrolovat aktualizace softwaru nebo systému. Může se nacházet v nabídce „Systém“ nebo „O telefonu“. 4. Zkontrolujte, zda jsou k dispozici aktualizace: Chcete-li spustit kontrolu aktualizací, klepněte na možnost „Software update“ nebo „System updates“. Poté se vaše zařízení připojí k serveru a zkontroluje aktualizace. 5. Nainstalujte aktualizace: Pokud je aktualizace k dispozici, stáhněte ji a nainstalujte podle pokynů na obrazovce. Ujistěte se, že má telefon dostatečnou výdrž baterie pro dokončení postupu aktualizace a že je připojen ke spolehlivé síti Wi-Fi. Aktualizujte svůj mobilní telefon:

Aktualizace mobilního telefonu je nezbytná, protože nejenže přidává nové funkce, ale také opravuje softwarové chyby a bezpečnostní nedostatky. Postup aktualizace telefonu je následující: 1. Zálohujte svá data: Před zahájením aktualizace je obvykle dobré zálohovat důležitá data, jako jsou kontakty, obrázky a dokumenty. Chcete-li telefon zálohovat ručně, můžete jej připojit k počítači nebo použít cloudové služby. Povolte automatické aktualizace (volitelné):

2. Můžete aktivovat automatické aktualizace, abyste měli jistotu, že váš telefon bude aktuální i bez vaší pomoci. V nabídce možností vyhledejte část „Aktualizace softwaru“ nebo „Aktualizace systému“ a zapněte možnost „Automatické aktualizace“, pokud je tam uvedena. 3. Postupujte podle pokynů výrobce: V závislosti na konkrétním modelu telefonu a výrobci se aktualizace mohou lišit. Zatímco některá zařízení mohou mít k dispozici zvláštní aplikaci pro aktualizace, jiná mohou vyžadovat přechod do nabídky nastavení. Komplexní pokyny naleznete v uživatelské příručce k telefonu nebo na stránkách podpory výrobce. Aktualizace operačního systému iPhonu: Pokud máte iPhone, postup ověření a aktualizace systému se výrazně liší: Otevřete aplikaci Nastavení tak, že ji najdete na domovské obrazovce iPhonu a klepnete na ni. 2. Přejděte dolů a klepněte na položku „Obecné“: Přejděte dolů a klepněte na možnost „General“ (Obecné) v nabídce Settings (Nastavení). 3. Vyberte možnost „Aktualizace softwaru“: Přejděte do nabídky Obecné a vyberte možnost „Aktualizace softwaru“.

4. Zkontrolujte, zda jsou k dispozici aktualizace: Výběrem možnosti „Aktualizace softwaru“ se iPhone připojí k aktualizačnímu serveru a vyhledá případné čerstvé aktualizace.

5. Nainstalujte aktualizace: Pokud je aktualizace k dispozici, pokračujte klepnutím na „Stáhnout a nainstalovat“ nebo „Instalovat nyní“. Ujistěte se, že je iPhone připojen ke zdroji napájení, má dostatečnou kapacitu baterie a je připojen k Wi-Fi. Je třeba aktualizovat váš telefon? Důrazně doporučujeme telefon často aktualizovat. Aktualizace často obsahují důležité bezpečnostní aktualizace, opravy chyb a vylepšení výkonu provedené za účelem ochrany vašeho zařízení a zaručení bezproblémového používání. Udržováním telefonu v aktuálním stavu snížíte možnost výpadků zabezpečení a zajistíte, že bude kompatibilní s nejnovějším softwarem a aplikacemi.

Závěrem lze říci, že kontrola aktualizací telefonu je jednoduchý proces, který se výrazně liší v závislosti na operačním systému. V zařízeních se systémem Android zkontrolujte aktualizace v sekci „Systém“ nebo „O telefonu“ v aplikaci Nastavení. V zařízení iPhone vyhledejte možnost „Aktualizace softwaru“ v části Obecná nastavení. Před aktualizací nezapomeňte zálohovat data a pro bezproblémové používání myslete na zapnutí automatických aktualizací. Pokud budete telefon aktualizovat, můžete využívat nejnovější funkce, lepší výkon a vyšší zabezpečení.

FAQ
Jak zkontrolovat aktualizace v iPhonu?

Chcete-li zkontrolovat aktualizace v iPhonu, postupujte podle následujících kroků: V prvním kroku připojte iPhone ke spolehlivé síti Wi-Fi. V kroku 2 navštivte aplikaci „Nastavení“ na domovské obrazovce. 3. Přejetím prstem dolů vyhledejte položku „Obecné“.

4. V nabídce „Obecné“ vyberte položku „Aktualizace softwaru“. Poté váš iPhone vyhledá všechny nové dostupné aktualizace. Pokud je nějaká aktualizace objevena, bude vám nabídnuta možnost „Stáhnout a nainstalovat“ spolu s popisem aktualizace. Chcete-li zahájit proces aktualizace, vyberte v kroku 6 možnost „Stáhnout a nainstalovat“. Pokud se zobrazí výzva, můžete být požádáni o zadání přístupového kódu. 7. Zkontrolujte, zda je váš iPhone připojen ke zdroji napájení nebo zda má dostatečnou výdrž baterie pro dokončení aktualizace. 8. Klepnutím na „Instalovat nyní“ zahájíte po dokončení stahování instalaci aktualizace. 9. Během procesu instalace se iPhone restartuje a může se zobrazit ukazatel průběhu zobrazující stav aktualizace. 10. Po nainstalování aktualizace se iPhone restartuje a v tu chvíli můžete používat nejnovější software a pokračovat v jeho používání.

Je velmi důležité pravidelně kontrolovat, zda váš iPhone neobsahuje aktualizace, protože ty často přinášejí opravy chyb, bezpečnostní upgrady a nové funkce, které mohou zlepšit funkčnost a uživatelský komfort vašeho zařízení.