Nastavení ASUS AiMesh. Průvodce krok za krokem

What is the best node for AiMesh?
Recommended nodes: Any dual-band Wi-Fi 6 or Wi-Fi 5 routers. AiMesh 2.0 support: Yes, with a system-wide Guest network (via the latest firmware). Satellinite nodes I've used: RT-AX88U, RT-AX58U, ZenWiFi XD5, RT-AC86U, GS-AX5400, GS-AX3000, and more.
Další informace najdete na dongknows.com

Pomocí několika routerů Asus a silné funkce známé jako AiMesh můžete vytvořit síť mesh, která pokryje celou vaši domácnost. AiMesh zajišťuje bezproblémové pokrytí Wi-Fi v celém domě a zabraňuje vzniku hluchých míst díky integraci schopností několika routerů. Tento článek vás provede instalací sítě Asus AiMesh a poskytne odpovědi na některé často kladené otázky týkající se jejího používání. Jak mohu svůj router ASUS připojit k síti AiMesh?

Před povolením sítě AiMesh se ujistěte, že máte v routeru Asus nainstalovaný nejnovější firmware. Po přihlášení do webového rozhraní směrovače můžete vyhledat aktualizace firmwaru. Po instalaci nejnovějšího firmwaru povolíte AiMesh podle následujících kroků: 1. Pomocí ethernetového kabelu propojte hlavní směrovač Asus s modemem. Ujistěte se, že je připojení silné. 2. Zadejte IP adresu směrovače do webového prohlížeče pro přístup k webovému rozhraní. Ve většině případů je výchozí IP adresa „192.168.1.1“ nebo „192.168.0.1“. 3. Přihlaste se pomocí přihlašovacích údajů správce do webového rozhraní směrovače. Po přihlášení přejděte do oblasti „Advanced Settings“ nebo „Administration“ v nastavení směrovače.

4. 5. Vyhledejte možnost „AiMesh“ a vyberte ji. 6. Chcete-li na směrovači povolit AiMesh, vyberte na stránce nastavení AiMesh možnost „Enable AiMesh“ nebo srovnatelnou možnost. 7. Chcete-li dokončit postup nastavení, dodržujte pokyny zobrazené na obrazovce. 8. Po nastavení hlavního směrovače jako směrovače AiMesh můžete pokračovat přidáním dalších směrovačů a rozšířit tak síť mesh. Jak by měl být můj směrovač ASUS ZenWiFi nakonfigurován?

Nastavení směrovače ASUS ZenWiFi je srovnatelné s nastavením jiných směrovačů Asus. Jako uzel sítě AiMesh lze směrovač ASUS ZenWiFi nakonfigurovat následujícím způsobem:

1. Zapojte směrovač ZenWiFi do elektrické zásuvky a počkejte, až se zapne. 2. Otevřete webové rozhraní směrovače na hlavním směrovači AiMesh. 3. Jak již bylo řečeno, přejděte do oblasti nastavení „AiMesh“. 4. Vyberte možnost „Add AiMesh node“ (Přidat uzel AiMesh) nebo srovnatelnou možnost. 5. Podržte stisknuté tlačítko resetování na směrovači ZenWiFi, dokud nezačne blikat kontrolka napájení. Poté, co začne blikat kontrolka LED, uvolněte tlačítko resetování a počkejte, až se směrovač restartuje.

7. Automaticky se spustí postup vyhledávání směrovače AiMesh. Primárnímu směrovači může trvat několik minut, než najde směrovač ZenWiFi. Poté, co primární směrovač úspěšně zjistí směrovač ZenWiFi, pokračujte kliknutím na tlačítko „Next“ nebo podobnou možnost. 9. Chcete-li dokončit postup nastavení a upravit nastavení sítě, dodržujte pokyny na obrazovce. Jsou všechny směrovače ASUS kompatibilní se sítí AiMesh?

Systém AiMesh není kompatibilní s několika směrovači Asus. Abyste mohli používat síť AiMesh, musí ji váš směrovač Asus podporovat. Seznam směrovačů, které podporují AiMesh, najdete na oficiálních stránkách společnosti Asus. Obecně platí, že novější modely směrovačů Asus podporují AiMesh. Vyžaduje AiMesh Ethernet?

K nastavení sítě AiMesh lze použít ethernetové připojení mezi směrovači, ale není nezbytně nutné. Uzly sítě AiMesh můžete propojit bezdrátově díky funkci bezdrátového zpětného přenosu, kterou síť AiMesh podporuje. Vyšší rychlost a stabilitu však obvykle zajišťuje použití ethernetových připojení mezi směrovači.

Závěrem lze říci, že instalace sítě Asus AiMesh je snadným řešením, jak zvýšit pokrytí Wi-Fi v celé domácnosti a zbavit se mrtvých bodů. Bezproblémovou síť mesh, která nabízí spolehlivé a rychlé připojení Wi-Fi v celé domácnosti, můžete vytvořit podle výše uvedených postupů a ujistěte se, že vaše směrovače jsou kompatibilní se sítí AiMesh.

FAQ
Funguje AiMesh bezdrátově?

AiMesh funguje bezdrátově, ano. S pomocí několika směrovačů ASUS můžete vytvořit síť Wi-Fi mesh v celé domácnosti pomocí technologie AiMesh vyvinuté společností ASUS. Tyto směrovače jsou schopny bezdrátové komunikace a vytvářejí tak souvislou síť, která zvyšuje pokrytí Wi-Fi v celém domě.

Můžete pro AiMesh použít jiný router než Asus?

Směrovač jiný než od společnosti ASUS nelze s technologií AiMesh použít. Použitím směrovačů ASUS a technologie AiMesh, patentované společností ASUS, můžete vytvořit síť typu mesh. Nelze ji použít se směrovači jiných značek a musí být použita s kompatibilními směrovači ASUS.

Jak připojím mesh router?

Při připojování směrovače mesh je třeba postupovat podle níže uvedených kroků: 1. Vyberte primární směrovač: Rozhodněte se, který směrovač ASUS bude vaším hlavním směrovačem. K tomuto směrovači bude připojen váš modem jako k primárnímu směrovači. 2. Připojte hlavní směrovač: Pomocí ethernetového kabelu propojte hlavní směrovač s modemem. Ověřte zabezpečení připojení. 3. Nakonfigurujte hlavní směrovač: Zadáním výchozí IP adresy směrovače do webového prohlížeče získáte přístup k webovému rozhraní. Podle pokynů na obrazovce nastavte název sítě (SSID) a heslo pro hlavní směrovač. 4. Nainstalujte další směrovače: Další směrovače ASUS umístěte na vhodná místa v domě nebo v místě podnikání. Ujistěte se, že jsou uvnitř dosahu hlavního směrovače. Připojte další směrovače ke zdroji napájení a před zapnutím počkejte, až se plně zapnou.

5.

Pomocí počítače nebo mobilního zařízení se připojte k síti primárního směrovače pomocí SSID a hesla, které jste vytvořili v kroku 3. Otevřete webový prohlížeč a zadejte IP adresu primárního směrovače pro přístup k webovému rozhraní.

7. Pro přístup do systému použijte přihlašovací údaje, které jste vytvořili během nastavení. 8. Zapněte AI mesh tak, že přejdete do nastavení AI mesh ve webovém rozhraní směrovače a vyberete možnost AI mesh. Chcete-li dokončit nastavení, dodržujte všechny další výzvy na obrazovce. 9. Přidejte do sítě AiMesh další směrovače tak, že v nastavení sítě AiMesh vyberete možnost přidat další směrovače. 10. Připojte další směrovače: Po nalezení dalších směrovačů je vyberte a podle pokynů na obrazovce je připojte k síti AiMesh. Primární směrovač vyhledá a zjistí sousední směrovače. To může být nutné provést zadáním přihlašovacích údajů směrovače.

11. Umístěte další směrovače: Umístěte další směrovače na strategická místa kolem domu nebo pracoviště, abyste maximalizovali pokrytí a omezili výskyt mrtvých bodů Wi-Fi. 12. Ověřte síť AiMesh:

Jakmile jsou všechny směrovače nastaveny a propojeny, zkontrolujte, zda síť AiMesh funguje správně. Ověřte pevné připojení a bezproblémové přepínání směrovačů.

Podle těchto pokynů byste měli být schopni úspěšně připojit síťový směrovač využívající systém ASUS AiMesh.