Jak kopírovat v Příkazovém řádku

Jak zkopírovat text do příkazového řádku?
Vyberte text, který chcete kopírovat. Klepněte pravým tlačítkem v příkazovém okně nebo v textovém okně. Vyberte položku Vložit na příkazový řádek. Text se zkopíruje do schránky a vloží se na příkazovém řádku.
Další informace najdete na docs.autodesk.com

Příkazový řádek, obvykle označovaný jako CMD, je účinný nástroj systému Windows, který umožňuje rychle provádět úlohy a zadávat různé příkazy. Kopírování textu nebo souborů je jednou z častých činností, které můžete potřebovat v příkazovém řádku CMD provést. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak kopírovat v Příkazovém řádku, spolu s otázkami, jak kopírovat veškerý text v CMD, jak kopírovat text z CMD do Poznámkového bloku a jak kopírovat text v CMD systému Windows 8.

1. Příkaz CMD pro kopírování je:

Příkaz „kopírovat“ lze v Příkazovém řádku použít ke kopírování souborů nebo adresářů. Příkaz kopírovat má následující syntaxi: * Kopírovat zdroj a cíl

V tomto případě [zdroj] označuje soubor nebo adresář, který chcete zkopírovat, a [cíl] označuje místo, kam chcete soubor nebo adresář přenést. Příkaz

copy example.txt backup můžete použít například k přesunu souboru s názvem „example.txt“ z aktuálního adresáře do adresáře s názvem „backup“.

2. Zkopíruje každý řádek příkazu CMD:

Pomocí rychlé metody můžete zkopírovat každé slovo, které se objeví v okně příkazového řádku, včetně zadaného příkazu a jeho výsledku. Kdekoli v okně Příkazového řádku klikněte pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vyberte možnost „Označit“. Poté vyberte příslušný text kliknutím a přetažením myší. Po výběru textu jej stisknutím klávesy „Enter“ zkopírujte do schránky. Jakmile tak učiníte, můžete jej vložit do libovolného textového editoru nebo jiného programu kliknutím pravým tlačítkem myši a výběrem možnosti „Vložit“. 3. Kopírování textu z CMD do Poznámkového bloku:

Pomocí klávesové zkratky můžete zkopírovat text z CMD a vložit jej přímo do Poznámkového bloku. Stiskněte současně klávesy „Ctrl“ a „C“ pro zkopírování textu po použití předchozí techniky pro výběr požadovaného textu v CMD. Poté spusťte Poznámkový blok nebo jiný textový editor, klikněte pravým tlačítkem myši a výběrem možnosti „Vložit“ přidejte zkopírovaný obsah.

4. Použití příkazu CMD systému Windows 8 ke kopírování textu:

Kopírování textu v programu CMD systému Windows 8 je srovnatelné s kopírováním v dřívějších verzích systému Windows. Ke kopírování textu lze použít stejné techniky jako výše. V chytrém telefonu nebo tabletu s dotykovým ovládáním však nemusíte mít možnost kliknout pravým tlačítkem myši. V takové situaci můžete podržet tlačítko myši nad textem, který chcete kopírovat, dokud se nezobrazí nástroj pro výběr. Pomocí nástroje pro výběr vyberte příslušný text a poté jej zkopírujte stisknutím ikony kopírování nebo klávesové zkratky (je-li k dispozici). Nakonec zkopírovaný text vložte do příslušné aplikace, například do Poznámkového bloku.

Závěrem lze říci, že znalost kopírování v Příkazovém řádku je praktická schopnost, která může usnadnit efektivní správu souborů a přenos dat. Text nebo soubory můžete v CMD rychle kopírovat pomocí příkazu „kopírovat“, výběrem textu a použitím klávesových zkratek. Tyto techniky vám umožní bez problémů kopírovat a vkládat text bez ohledu na to, zda používáte systém Windows 8 nebo jinou verzi.

FAQ
Jak kopírovat do schránky v příkazovém řádku systému Windows?

Ke kopírování textu do schránky lze použít příkaz „clip“ v příkazovém řádku systému Windows. Postup je následující: 1. Vyberte text, který chcete zkopírovat. 2. Po kliknutí pravým tlačítkem myši na vybraný text vyberte z kontextové nabídky možnost „Kopírovat“. 3. Stiskněte klávesy Windows + R, napište „cmd“ a stisknutím klávesy Enter spusťte příkazový řádek. 4. Do příkazového řádku zadejte „echo“ a mezeru. 5. Chcete-li zkopírovaný text vložit za příkaz „echo“, klikněte v okně příkazového řádku pravým tlačítkem myši a vyberte možnost „Vložit“. 6. Chcete-li provést příkaz a zkopírovat obsah do schránky, stiskněte klávesu Enter.

Vybraný text by nyní měl být zkopírován do schránky a měl by být k dispozici pro vložení pomocí běžného příkazu pro vložení (Ctrl + V) nebo kliknutím pravým tlačítkem myši a výběrem možnosti „Vložit“.

Co je to kopírování vs. přesunutí CMD?

Příkazy „kopírovat“ a „přesunout“ v Příkazovém řádku slouží k manipulaci se soubory a složkami. Soubor nebo adresář lze duplikovat na určité místo pomocí příkazu „kopírovat“. Umožňuje duplikovat soubory nebo adresáře při zachování jejich původního umístění. Kopírování souboru používá následující syntaxi: Zkopírujte následující: [cesta ke zdrojovému souboru] do [cílový adresář souboru].

Například k přesunu souboru „file.txt“ z aktuálního adresáře do jiného adresáře lze použít následující příkazy:

Příkaz „přesunout“ se naopak používá k přenosu souborů nebo adresářů mezi umístěními. Lze jej použít k přesunu souborů nebo adresářů a všeho, co se v nich nachází, do jiného umístění. Podobně jako u příkazu kopírování je syntaxe pro přemístění souboru následující:

Přesun zdrojového a cílového souboru.

Například pro přesun souboru „file.txt“ z aktuálního adresáře do požadovaného cílového adresáře můžete použít následující syntaxi:

Příkaz „kopírovat“ vytvoří duplikát souboru nebo adresáře, zatímco příkaz „přesunout“ zcela přesune soubor nebo adresář na nové místo. To je hlavní rozdíl mezi oběma operacemi.

Jak zkopírovat dva soubory v Příkazovém řádku?

Použijte příkaz „kopírovat“ v Příkazovém řádku spolu s názvy dvou souborů, které chcete zkopírovat, a složkou, do které je chcete odeslat. Zde je ilustrační příklad: Zkopírujte soubor1.txt do souboru2.txt v cílové složce (C:).

Soubor1.txt a soubor2.txt jsou názvy souborů, které chcete zkopírovat ve výše uvedeném příkladu, a „C:DestinationFolder“ je umístění, kam je chcete umístit. Nezapomeňte tyto názvy a cesty nahradit vlastními názvy souborů a adresářem cílové složky.