Oblivion. Komplexní průvodce léčením vampyrismu

Jedinečný a zajímavý herní prvek vampyrismu ve hře The Elder Scrolls IV: Oblivion umožňuje hráčům zažít svůdnou temnotu upírství. Navzdory tomu, jak lákavě se tento stav může zdát, má několik nevýhod. V této eseji se vydáme do světa vampyrismu ve hře Oblivion a prozkoumáme jeho příčiny, léčbu, podpůrné systémy, rituály pití krve, lektvary a potenciální návrat ke smrtelnému životu. Kdo může léčit můj upíří status? Při své snaze porazit vampyrismus budete muset vyhledat pomoc Řádu ctnostné krve. Řád je organizace sídlící v Císařském městě, která se snaží jak o vyhubení upírů, tak o pomoc jedincům, kteří jsou touto nemocí postiženi. Více informací o umístění Řádu se dozvíte od Vincenta Valtieriho, člena Temného bratrstva.

Abyste si získali důvěru Řádu, musíte po jeho nalezení splnit řadu povinností. Tyto úkoly často zahrnují hledání a ničení upírů, abyste prokázali svou oddanost jejich věci. Možnost zúčastnit se rituálu vyléčení se vám zpřístupní, jakmile splníte jejich úkoly. Jaký bylinný lék léčí vampyrismus? Ve hře Oblivion slouží jako lék na vampyrismus lektvar zvaný Lék na vampyrismus. Jediným místem, kde lze tento lektvar získat, je Řád ctnostné krve. Abyste ho mohli získat, musíte si získat jejich důvěru a splnit jejich úkoly. Lektvar získáte, pokud si promluvíte s Rolandem Jensericem, vůdcem řádu. Je důležité si uvědomit, že lektvar Léčba vampyrismu má jediné použití. Abyste se ujistili, že jste se úspěšně vyléčili z vampyrismu, uložte si hru před požitím lektvaru. Jak se v Oblivionu konzumuje krev? Jako upír ve hře Oblivion musíte konzumovat krev NPC, abyste zůstali naživu a vaše upírské vlastnosti se nezhoršovaly. Chcete-li zahájit proces krmení, musíte se připlížit ke spící NPC a aktivovat ji. Úroveň vašeho vampyrismu na okamžik klesne a časovač, kdy se musíte znovu nakrmit, začne běžet znovu.

Krmení bezbranných NPC však může mít nepříznivé účinky, protože na vaši hlavu může být vypsána odměna a může dojít k útoku stráží. Abyste předešli zbytečným problémům, doporučujeme krmit tiše a opatrně. Je možné se v Oblivionu znovu stát upírem? Ano, v Oblivionu je možné vyléčit se z vampyrismu a vrátit se do své smrtelné podoby. Prokletí se můžete zbavit splněním úkolů Řádu ctnostné krve a získáním elixíru Cure Vampirism. Po požití elixíru se váš vzhled a schopnosti vrátí do normálu a vyléčí vás z upířího stavu. Je však důležité si uvědomit, že jakmile se vyléčíte, ztratíte všechny výhody a schopnosti, které s sebou přináší být upírem.

Závěr:

Vampyrismus ve hře Oblivion má několik zajímavých a obtížných aspektů, ale má i některé negativní stránky. Vašimi spojenci v boji proti vampyrismu jsou členové Řádu ctnostné krve, kteří vám po splnění jejich úkolů dají lektvar Vyléčit vampyrismus. Jelikož je lektvar jednorázovým předmětem, nezapomeňte si před jeho použitím uložit hru. Kromě toho musíte konzumovat krev, abyste si udrželi své upíří vlastnosti, ale buďte opatrní, abyste nevzbudili nežádoucí pozornost. Nakonec je tu vždy možnost přestat být upírem, ale upozorňujeme, že to znamená vzdát se zvláštních schopností, které jsou s tímto stavem spojeny.

FAQ
Jak přestat být Pánem upírů?

Pokud se chcete přestat stát Pánem upírů, musíte si ve hře Oblivion vyléčit svůj vampyrismus. Níže je uveden návod, který vám pomůže krok za krokem: Získejte lektvar na vyléčení nemoci: Jděte k alchymistovi nebo se po něm podívejte do svého inventáře. Pokud ho ještě nemáte, můžete si ho buď koupit v alchymistickém obchodě, nebo ho objevit během hry.

2. Najděte cech mágů: Jděte do některého z cechů mágů ve hře. Najdete je ve velkých městech jako Anvil, Bravil, Bruma, Cheydinhal, Chorrol, Leyawiin a Skingrad. 3. Promluvte si s vůdcem cechu mágů: Vyhledejte vůdce cechu mágů ve městě, ve kterém se právě nacházíte. Obvykle ho můžete najít v cechovní síni. Promluvte si s ním a zeptejte se na upíří léčbu. 4. Získání léčby: Vedoucí cechu mágů vám zadá úkol „Léčba upíra“. Jakmile úkol přijmete, poskytne vám seznam komponent potřebných k léčbě.

5. Sbírejte ingredience: Vedoucí cechu mágů ti dá pokyn, abys našel pět ingrediencí pro lék. Mezi tyto složky patří např:

– Česnek: Česnek je k dispozici k volné distribuci nebo k prodeji alchymistům.

– Nightshade: K dostání u alchymistů, v jeskyních a v okolí svatyní. Krvavou trávu lze získat prostřednictvím cechu mágů nebo ji lze nalézt v Bráně zapomnění.

– Upíří popel: Musíte zabít upíra a posbírat jeho popel.

Alchymisté prodávají rafinované soli mrazu, které jsou k dispozici.

6. Zkompletujte ingredience pro rituál na vyléčení upírů, poté se vraťte a předložte je vedoucímu cechu mágů. Provedou obřad, který tě zbaví statusu upíra.

7. Dokončení obřadu a jeho výsledky: Po obřadu přestaneš být Pánem upírů. Budeš vyléčen z upírství a vrátí se ti tvé běžné já, včetně vzhledu a nadání.

Nezapomeňte, že je důležité dokončit tento proces co nejdříve, protože v Oblivionu má být Pánem upírů určité nevýhody a může ztěžovat komunikaci s NPC během dne.