Jak získat obchod s aplikacemi na Apple TV

Jak stáhnout aplikaci na Apple TV?
Jak stahovat aplikace pro Apple TV

  1. Otevřete aplikaci App Store.
  2. Vyberte nebo vyhledejte aplikaci, kterou si chcete stáhnout.
  3. Vyberte cenu nebo tlačítko Získat. Pokud místo ceny nebo tlačítka Získat vidíte tlačítko Otevřít, aplikace je již stažena.

Cached

Další informace najdete na support.apple.com

Uživatelé Apple TV mají díky jejímu širokému využití jako streamovacího zařízení přístup k široké škále možností zábavy. Jednou z hlavních funkcí Apple TV je obchod App Store, kde si uživatelé mohou stahovat a instalovat různé aplikace pro zlepšení zážitku ze sledování. Tento článek vám poskytne všechny potřebné informace, pokud si nejste jisti, jak do Apple TV přidat obchod App Store, nebo pokud máte starší model Apple TV a chcete tak učinit.

Pro přístup do obchodu App Store potřebujete Apple TV čtvrté nebo novější generace. Pro přístup do obchodu App Store nemusíte nic dělat, protože je v těchto telefonech již předinstalován. Ikonu App Store na Apple TV objevíte tak, že přejdete na domovskou obrazovku. Kliknutím na ni můžete procházet a stahovat aplikace stejně jako na iPhonu nebo iPadu.

Pokud vlastníte starší zařízení Apple TV, například druhé nebo třetí generace, nebude obchod App Store ve výchozím nastavení přístupný. Bohužel neexistuje žádný oficiální způsob, jak obchod App Store do těchto starších modelů přidat, a ty jej nepodporují. Aby společnost Apple nabídla kompletnější uživatelské prostředí, zpřístupnila obchod App Store na Apple TV čtvrté generace a novějších zařízeních.

Pokud přesto chcete mít přístup k aplikacím na starším modelu Apple TV, existuje řešení. Média můžete do Apple TV vysílat přes AirPlay z iPhonu, iPadu nebo Macu. Mnoho aplikací obsahuje technologii AirPlay, která umožňuje vysílat konkrétní materiál přímo do televizoru nebo zrcadlit obrazovku zařízení. I když touto technikou nemáte přímý přístup do obchodu Apple TV App Store, můžete aplikace používat na větší obrazovce.

Apple TV druhé generace nemá přístup do obchodu App Store, na což je odpověď záporná. Obchod App Store není Apple TV druhé generace podporován a nelze jej do něj přidat. Tento model nemá potřebné hardwarové a softwarové funkce, protože byl vydán dříve, než Apple TV získala přístup do obchodu App Store.

Problémy se stahováním aplikací z App Store do Apple TV mohou mít různé příčiny. Nejprve se ujistěte, že je Apple TV online a že jste přihlášeni ke svému Apple ID. Do obchodu App Store se nedostanete, pokud nemáte aktivní Apple ID a připojení k internetu. Některé aplikace navíc nemusí být ve vaší oblasti dostupné nebo mohou ke svému fungování potřebovat konkrétní model Apple TV. Před pokusem o stažení programu si ověřte údaje o jeho kompatibilitě a dostupnosti.

Závěrem lze říci, že pokud máte Apple TV čtvrté nebo novější generace, je získání obchodu App Store na této televizi jednoduché. Do obchodu App Store se dostanete tak, že přejdete na domovskou obrazovku, kde na vás bude čekat k prozkoumání. Na druhou stranu, pokud máte starší model Apple TV, nebudete mít k obchodu App Store automatický přístup. V této situaci můžete do Apple TV streamovat zábavu z jiných zařízení pomocí AirPlay. Bohužel Apple TV druhé generace obchod App Store nepodporuje a neexistuje žádný oficiální způsob, jak jej přidat. Pokud máte potíže se stahováním aplikací z App Store, ujistěte se, že máte připojení k internetu, Apple ID a zkontrolujte kompatibilitu a dostupnost aplikace.

FAQ
Lze do Apple TV 1. generace přidávat aplikace?

Ne, Apple TV Gen 1 nelze rozšiřovat o nové aplikace. Do původní Apple TV není možné stahovat ani instalovat další aplikace, protože postrádá funkci App Store. U druhé a dalších generací má Apple TV možnost přidávat aplikace.

Má Apple TV obchod App Store?

Obchod App Store v Apple TV je, ano. Uživatelé mohou v App Store na Apple TV procházet a stahovat různé aplikace, včetně těch pro zábavu, hry, fitness, vzdělávání a další. Uživatelé si mohou prostřednictvím obchodu App Store přizpůsobit prostředí Apple TV přidáním aplikací, které odpovídají jejich zálibám a preferencím.

Je App Store na všech Apple TV?

Ne, ne všechny Apple TV mají přístup do obchodu App Store. V závislosti na modelu Apple TV, který vlastníte, nemusí být obchod App Store přístupný. Všechny následující modely, včetně Apple TV 4K, mají přístup do obchodu App Store, který měl premiéru na Apple TV čtvrté generace. Na předchozích modelech, jako je Apple TV třetí generace a starší, App Store přístupný není.