Jak používat aplikaci Genius v iTunes

How do I get genius on iTunes?
In the iTunes app on your PC, choose File > Library > Turn On Genius (or Turn Off Genius).
Další informace najdete na support.apple.com

Genius je účinný nástroj, který je součástí iTunes a který umožňuje zákazníkům vyhledávat novou hudbu na základě jejich oblíbených skladeb a skladeb, které již vlastní. Jedná se o inteligentní doporučovací systém, který prochází vaši hudební knihovnu a sestavuje seznamy skladeb, které spolu souvisejí. Tento příspěvek se bude zabývat používáním služby Genius v iTunes a zodpoví některé související dotazy. Co znamená Genius v iTunes?

Genius je funkce v iTunes, která pro vás vytváří seznamy skladeb na základě hudby ve vaší knihovně. Aby mohla doporučit skladby, které se k sobě hodí, analyzuje vaši hudební knihovnu a bere v úvahu prvky, jako je žánr, tempo a interpret. Pomocí této funkce můžete vytvářet seznamy skladeb odpovídající vašemu vkusu a dozvědět se o nové hudbě, se kterou byste se jinak nesetkali. Jak mohu v Apple Music vytvořit playlist Genius?

K vytvoření seznamu skladeb Genius v Apple Music je třeba postupovat podle následujících kroků: 1. Spusťte aplikaci Hudba v zařízení se systémem iOS nebo iTunes v počítači. 2. Klepněte na ikonu a stiskněte tlačítko . 2. Zkontrolujte, zda máte otevřený účet Apple Music a zda jste přihlášeni. 3. Vyberte si z knihovny skladbu, kterou chcete použít jako základ seznamu skladeb. 4. Klikněte na skladbu pravým tlačítkem myši (nebo ovládací klávesou) a z kontextové nabídky vyberte možnost „Start Genius“. 5. Po analýze hudby sestaví iTunes seznam skladeb, které jsou s ní srovnatelné. Výběrem jiné hodnoty z rozbalovací nabídky „Limit to“ můžete změnit délku seznamu skladeb. 6. Klepněte na tlačítko „Uložit“ v pravém horním rohu stránky a pojmenujte seznam skladeb Genius.

Jak mohu v iPodu používat aplikaci Genius?

Způsob používání aplikace Genius v iPodu je jednoduchý. Zde je uveden postup, jak postupovat: V kroku 1 otevřete aplikaci Hudba v iPodu. 2. Klepněte na možnost „Knihovna“ a vyberte skladbu ze své hudební knihovny. 3. Klikněte na elipsu (…) vedle názvu hudby.

4. Chcete-li na základě této skladby vytvořit seznam skladeb, zvolte v zobrazené nabídce možnost „Start Genius“. 5. Po analýze skladby iPod vytvoří seznam skladeb, které jsou jí podobné. 6. Klepněte na elipsu (…) ještě jednou a zvolte „Uložit“ nebo „Uložit seznam skladeb“ pro uložení seznamu skladeb Genius. Je možné v iTunes kombinovat skladby?

Ano, v iTunes můžete kombinovat hudbu ve vlastních seznamech skladeb. Pro míchání skladeb v iTunes lze použít níže uvedené kroky: V kroku 1 otevřete iTunes v počítači. 2. V oblasti „Library“ (Knihovna) vyberte skladby, které chcete zahrnout do mixu. 3. Kliknutím pravým tlačítkem myši (nebo ovládacím tlačítkem myši) na skladby, které chcete přidat do seznamu skladeb, vyberte z kontextové nabídky možnost „New Playlist“ (Nový seznam skladeb). 4. Zadejte název seznamu skladeb a klikněte na tlačítko „Enter“. 5. Přetáhněte vybrané skladby do nově vytvořeného seznamu skladeb. 6. Skladby v seznamu skladeb můžete přetáhnout nahoru nebo dolů a změnit tak jejich pořadí. 7. Ujistěte se, že je v iTunes zapnuta možnost crossfade, aby se skladby bezchybně prolínaly. V předvolbách iTunes (Úpravy > Předvolby v systému Windows nebo iTunes > Předvolby v systému Mac) vyberte kartu „Přehrávání“ a zaškrtnutím políčka vedle položky „Crossfade Songs“ tuto funkci povolte. 8. Po vytvoření mixu si jej můžete poslechnout výběrem seznamu skladeb a stisknutím tlačítka přehrávání.

Závěrem lze říci, že aplikace Genius v iTunes je skvělým nástrojem pro vyhledávání nové hudby a vytváření vlastních seznamů skladeb. Tyto nástroje nabízejí skvělý způsob, jak zlepšit zážitek z poslechu hudby, ať už chcete vytvořit playlist Genius v Apple Music, nebo mixovat skladby v iTunes. Dejte proto aplikaci Genius šanci a nechte se ohromit jejími návrhy!

FAQ
Co se stalo s aplikací Genius v iPhonu?

Společnost Apple od systému iOS 10 odstranila z aplikace Hudba v iPhonu funkci Genius. V důsledku toho již nemáte v iPhonu okamžitý přístup k seznamům skladeb nebo doporučením Genius. Uživatelé nicméně mohou stále vytvářet a synchronizovat seznamy skladeb Genius na svém iPhonu pomocí iTunes na počítačích Mac a PC.

Jak Genius vlastně funguje?

Genius je funkce iTunes, která na základě vašich preferencí a skladeb ve vaší knihovně pomáhá objevovat novou hudbu. Vlastnosti vaší hudební knihovny, včetně žánru, tempa a nálady skladeb, jsou analyzovány pomocí sofistikovaných algoritmů.

Po zapnutí funkce Genius shromažďuje údaje o vaší hudbě a odesílá je do obchodu iTunes Store, kde jsou porovnávány s rozsáhlou knihovnou skladeb a seznamů skladeb. Na základě těchto dat pak můžeme vytvořit doporučení přesně pro vás.

Na základě jedné skladby nebo skupiny skladeb ve vaší knihovně může Genius vytvořit seznamy skladeb. Vytváří seznam skladeb, který dobře plyne, tím, že navrhuje hudbu, která se k sobě hodí. Kromě toho nabízí návrhy skladeb, které by se vám mohly líbit, ale které ještě nemáte ve své knihovně.

Je důležité si uvědomit, že aplikace Genius o vás neshromažďuje žádné osobní údaje a že tyto údaje slouží pouze ke zvýšení přesnosti doporučení. Aplikace Genius navíc funguje nejlépe, pokud máte rozsáhlou a různorodou hudební sbírku, protože má k dispozici více dat, se kterými může pracovat.

Můžete stále vytvářet seznamy skladeb Genius v iPhonu?

Na iPhonu můžete stále vytvářet seznamy skladeb Genius. Postupujte podle následujících kroků, abyste toho dosáhli: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Hudba. 2. V seznamu karet v dolní části obrazovky vyberte záložku „Knihovna“. 3. V nabídce vyberte položku „Playlists“ (Seznamy skladeb). 4. Přejděte dolů a klikněte na položku „Genius playlists“.

5. Po výběru možnosti „Vytvořit nový“ aplikace Hudba projde vaši knihovnu a vytvoří seznam skladeb na základě vašich oblíbených skladeb a zvyklostí. Kromě toho se můžete dotknout jakéhokoli již vytvořeného seznamu skladeb Genius a přehrát jej nebo upravit.

Pomocí seznamů skladeb Genius v iPhonu můžete najít novou hudbu a mít přizpůsobený poslech na základě svých oblíbených skladeb.