Jak diktovat na iPhonu. Komplexní průvodce

Stále častější funkcí chytrých telefonů je diktování, které uživatelům umožňuje rychle a efektivně převádět mluvená slova na psaný text. Pokud používáte iPhone, možná vás zajímá, jak maximálně využít možnosti diktování ve vašem smartphonu. V tomto článku vám vysvětlíme, jak diktovat na iPhonu, a budeme se zabývat některými často kladenými otázkami týkajícími se této funkce.

Mohu svůj iPhone používat k diktování do aplikace Word?

Na iPhonu můžete diktovat do Wordu. Pomocí vestavěné funkce diktování v aplikaci Microsoft Word pro zařízení se systémem iOS můžete psaný text namísto psaní vyslovit. Chcete-li tuto funkci použít, otevřete program Word a spusťte nový dokument. vedle něj stiskněte na klávesnici ikonu mikrofonu, která obvykle sousedí s mezerníkem. Jakmile začnete mluvit, dokument bude okamžitě aktualizován vašimi slovy. Pro lidi, kteří dávají přednost diktování před psaním, to může být fantastický nástroj šetřící čas. Jak zpřístupnit hlasové psaní? Chcete-li v iPhonu povolit hlasové psaní, postupujte podle následujících kroků: 1. V telefonu nebo tabletu spusťte aplikaci Nastavení. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Obecné“. V třetím kroku vyberte ze seznamu možností položku „Klávesnice“. Chcete-li zobrazit dostupné klávesnice, vyberte v nabídce položku „Klávesnice“. 5. Klikněte na „Přidat novou klávesnici“ a vyberte „Angličtina (nebo vámi preferovaný jazyk) – Diktát“. 6. Každá aplikace, která vás vyzve k psaní, by vám nyní měla nabídnout možnost použít klávesnici pro diktování. Klepnutím na ikonu zeměkoule nebo smajlíka na klávesnici na ni můžete přejít. Jak mám ovládat aplikaci Apple Dictate?

Pomocí Apple Dictate, nativní funkce diktování v iPhonu, můžete diktovat text v jakékoli aplikaci, která vyžaduje psaní. Pro použití aplikace Apple Dictate proveďte následující úkony: Otevřete aplikaci, kterou chcete použít pro diktování textu, například Zprávy, Poznámky nebo Mail. 2. Klepněte do textového pole, které chcete použít pro zadávání textu. 3. Klepněte na možnost . 3. Chcete-li začít diktovat, klepněte na ikonu mikrofonu na klávesnici. 4. Jakmile začnete volně a zřetelně mluvit, vaše slova se převedou na text. Kromě toho můžete psaní interpunkčně zvýraznit pomocí slovních pokynů „tečka“, „čárka“ nebo „otazník“. Jak používat diktování textu na řeč?

Pomocí vestavěné funkce převodu textu na řeč můžete nechat iPhone přečíst text nahlas. Chcete-li aktivovat a používat funkci převodu textu na řeč, postupujte podle následujících kroků: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení.

2. Přesuňte kurzor dolů a vyberte možnost „Zpřístupnění“. 3. Ze seznamu možností vyberte „Mluvený obsah“. 4. Podle svého vkusu zapněte možnost „Speak Selection“ nebo „Speak Screen“. 5. Po zapnutí můžete v libovolné aplikaci vybrat a označit text, stisknout zobrazenou možnost „Speak“ a iPhone vybraný text přečte nahlas.

Pro lidi, kteří dávají přednost mluvení před psaním, nebo pro ty, kteří mají fyzická omezení, může být diktování na iPhonu užitečným nástrojem. Tuto užitečnou a efektivní funkci můžete na iPhonu maximalizovat zapnutím hlasového psaní, používáním aplikace Apple Dictate a převodu textu na řeč. Diktování může zlepšit váš uživatelský komfort a pomoci vám urychlit práci, ať už píšete zprávu, e-mail nebo dokument.

FAQ
Jak přimět hlasové převádění textu, aby správně napsalo jméno?

Aby bylo zaručeno, že hlas do textu správně napíše jméno, je třeba provést následující postupy: Otevřete aplikaci nebo platformu pro převod hlasu do textu na iPhonu následujícím postupem:

1. Může to být aplikace Zprávy, aplikace Poznámky nebo jakákoli jiná aplikace podporující zadávání textu. 2. Klepnutím na pole pro zadávání textu zobrazte klávesnici. 3. Najděte na klávesnici ikonu mikrofonu.

3. Obvykle se nachází uvnitř možností klávesnice nebo v blízkosti mezerníku. 4. Chcete-li použít funkci převodu hlasu na text, klepněte na ikonu mikrofonu.

5. Vyslovte jméno správně a hlasitě. Ujistěte se, že každou frázi vyslovujete zřetelně. Máte několik možností, pokud nástroj pro převod hlasu na text vysloví jméno nesprávně: a. Opravte nesprávně vyslovené jméno ručně: Po přepisu jména nástrojem voice-to-text jej můžete ručně opravit: dotkněte se jména a pomocí klávesnice jej opravte.

b. Zkuste fonetický pravopis: Pokud se jméno často píše nesprávně, zkuste to. Například pokud je jméno „Sára“, ale funkce převodu hlasu na text ho stále nesprávně vyslovuje jako „Sára“, můžete ho napsat jako „Sára, S-A-R-A“, abyste napomohli jeho rozpoznání a správnému napsání.

7. Zkontrolujte přepis, zda je nyní jméno po změně nebo použití fonetického přepisu napsáno správně.

Tyto pokyny pomohou funkci hlasového přepisu jmen v iPhonu hláskovat jména přesněji.

Mohu diktovat přímo do Wordu?

Na iPhonu můžete diktovat přímo do aplikace Word. Nejnovější verze aplikace Word pro iOS umožňují zadávat text přímo do dokumentů Word pomocí vestavěné funkce diktování v zařízení. Stačí otevřít dokument aplikace Word, stisknout pole pro zadávání textu a poté klepnout na ikonu mikrofonu na klávesnici iPhonu a začít zadávat text. Jakmile začnete mluvit, vaše slova se převedou na text a přidají se na stránku. Touto metodou můžete pohodlně diktovat informace, aniž byste je museli psát.

Mohu diktovat text do aplikace Word?

Ano, pomocí iPhonu můžete diktovat text do aplikace Word. Text lze diktovat a následně zadat do aplikace Word nebo jiného programu pro úpravu textu pomocí technologie rozpoznávání hlasu zabudované v iPhonu, známé jako Siri. Stačí použít aplikaci Word v iPhonu, otevřít aktuální dokument nebo vytvořit nový a poté stisknout oblast textu, do které chcete diktovat. Funkci diktování Siri můžete použít klepnutím na ikonu mikrofonu na klávesnici, jakmile se klávesnice objeví. Siri po vyslovení požadovaného textu převede vaši řeč na text, který bude přidán do dokumentu aplikace Word.