Jak zapnout tethering Bluetooth na iPhonu

Proč nefunguje hotspot iPhone?
Pokud osobní hotspot nevidíte nebo vám nejde zapnout, přesvědčte se, že ho váš mobilní operátor aktivoval a že ho umožňuje váš mobilní tarif. Restartujte iPhone nebo iPad, který poskytuje Osobní hotspot, a druhé zařízení, které k osobnímu hotspotu chcete připojit. Ujistěte se, že máte nejnovější verzi iOS nebo iPadOS.
Další informace najdete na support.apple.com

V iPhonu umožňuje tethering Bluetooth sdílet připojení k internetu s jinými zařízeními podporujícími Bluetooth. Pokud nemáte přístup k Wi-Fi nebo spolehlivému mobilnímu datovému připojení, může být tato funkce užitečná. V tomto příspěvku se budeme zabývat některými často kladenými otázkami týkajícími se tetheringu na různých modelech iPhonu a také tím, jak povolit tethering Bluetooth na iPhonu. Jak povolím tethering na iPhonu? Vyzkoušejte následující kroky pro povolení tetheringu na iPhonu: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení. V závislosti na verzi systému iOS klepněte na „Osobní hotspot“ nebo „Mobilní data“.

2. 3. Posuňte přepínač „Mobilní data“ nebo „Osobní hotspot“ do polohy „Zapnuto“.

Po zapnutí tetheringu můžete pomocí Wi-Fi, USB nebo Bluetooth připojit další zařízení k internetovému připojení iPhonu. Jak mohu aktivovat tethering přes Bluetooth? Abyste mohli povolit konkrétně Bluetooth tethering, musíte provést následující dodatečné kroky: 1. Po aktivaci tetheringu se vraťte do aplikace Nastavení iPhonu. 2. Klikněte na položku „Bluetooth“. 3. Přepnutím přepínače do polohy „Zapnuto“ zapněte funkci Bluetooth.

Nyní, když je váš iPhone zjistitelný přes Bluetooth, se k němu mohou připojit další zařízení a sdílet jeho internetové připojení. Podporuje iPhone 12 tethering přes Bluetooth? iPhone 12 skutečně podporuje Bluetooth tethering. Chcete-li povolit Bluetooth tethering na iPhonu 12, jednoduše dodržujte výše uvedené pokyny. Podporuje iPhone 13 tethering?

Ano, tethering, včetně Bluetooth tetheringu, je v iPhonu 13 podporován. Pro povolení tetheringu na iPhonu 13, včetně Bluetooth tetheringu, je třeba postupovat stejně jako dříve.

Závěrem lze říci, že sdílení internetového připojení s více zařízeními na iPhonu prostřednictvím tetheringu Bluetooth může být praktické. Bez ohledu na model, který máte, můžete tethering Bluetooth na iPhonu snadno povolit podle uvedených pokynů. Protože tethering využívá váš mobilní datový tarif, mějte na paměti případné datové limity nebo další poplatky.

FAQ
Jak zapnu tethering na iPhonu 11?

Při povolování tetheringu na iPhonu 11 dodržujte následující postupy: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení. Přejděte dolů a v kroku 2 vyberte možnost „Osobní hotspot“. 3. Na další obrazovce přepněte přepínač sousedící s položkou „Personal Hotspot“ nebo „Allow Others to Join“ do polohy . 4. Klepnutím na položku „Wi-Fi Password“ a zadáním preferovaného hesla můžete také nakonfigurovat heslo Wi-Fi. Vaše tetheringové připojení tak získá další vrstvu ochrany. 5. Po povolení tetheringu můžete iPhone použít jako hotspot pro připojení jiných zařízení tak, že v nastavení Wi-Fi zařízení, ke kterému se chcete připojit, vyhledáte název sítě iPhonu. Pokud budete vyzváni, zadejte heslo Wi-Fi, které jste nastavili v předchozím kroku. Používání tetheringu může spotřebovávat vaše mobilní data, proto se ujistěte, že máte vhodný datový tarif, nebo se informujte u svého operátora o případných dalších poplatcích nebo omezeních souvisejících s tetheringem.

Proč můj iPhone nezobrazuje tethering?

Může existovat několik důvodů, proč se možnosti tetheringu na vašem iPhonu nezobrazují. Můžete se pokusit o následující kroky řešení problémů: 1. Zkontrolujte nastavení mobilní datové sítě: V aplikaci Nastavení na iPhonu vyberte v seznamu možností pod položkou „Cellular“ možnost „Cellular Data Options“. Zkontrolujte, zda je položka „Povolit LTE“ nastavena na „Pouze data“ nebo „Hlas a data“. Zkontrolujte, zda je správné i nastavení „Cellular Data Network“ vašeho operátora. 2. Aktualizujte systém iOS: Zkontrolujte, zda je v iPhonu nainstalována nejnovější verze systému iOS. Aktualizace softwaru často poskytují opravy chyb a další vylepšení, která pomáhají při problémech s tetheringem. 3. Restartujte iPhone: Příležitostně může rychlý restart vyřešit drobné softwarové problémy. Zkuste iPhone vypnout, několik sekund počkat a poté jej znovu zapnout. 4. Obnovení nastavení sítě: Otevřete aplikaci Nastavení, vyberte „Obecné“ a poté „Obnovit“. Pokud se zobrazí výzva, vyberte „Resetovat nastavení sítě“ a zadejte svůj přístupový kód. Výsledkem bude resetování síťových nastavení iPhonu, včetně nastavení Wi-Fi a mobilních sítí. Znovu se připojte k sítím Wi-Fi a v případě potřeby aktualizujte všechna nastavení VPN nebo APN. Pokud žádné z výše uvedených opatření nepomůže, kontaktujte svého operátora. Je pravděpodobné, že na vašem iPhonu zakázal tethering. Chcete-li se dozvědět více o možnostech tetheringu a potvrdit, že je tethering součástí vašeho mobilního balíčku, obraťte se na oddělení péče o zákazníky svého operátora.

Problém s iPhonem, který nezobrazuje možnosti tetheringu, byste měli být schopni diagnostikovat a odstranit pomocí výše uvedených postupů.

Má iPhone možnost tetheringu?

iPhone skutečně podporuje tethering. Přeměnou iPhonu na osobní hotspot umožňuje tethering sdílet internetové připojení iPhonu s jinými zařízeními, například s notebookem nebo tabletem. K tomuto účelu lze použít připojení USB, Bluetooth nebo Wi-Fi.