Kolik ovladačů lze připojit k Wii U?

Jak připojit ovladač k Wii?
Na ovladači, který chcete synchronizovat, stiskněte 1 + 2 současně. Chcete-li synchronizovat více ovladačů Wii, stiskněte 1 + 2 současně na každém řadiči v pořadí, ve kterém je chcete spárovat.
Další informace najdete na soubory.info

Wii U, které Nintendo uvedlo na trh v roce 2012, nabízí díky špičkovým ovladačům osobitý herní zážitek. Kolik ovladačů lze k Wii U připojit současně, je jednou z nejčastěji kladených otázek majitelů Wii U. Proč? V této eseji se budeme věnovat této problematice a prozkoumáme související dotazy týkající se možnosti připojení ovladačů Wii U.

Může Wii U podporovat více než čtyři ovladače?

Wii U podporuje různé ovladače, včetně Wii U GamePad, Wii U Pro Controller, Wii Remote a Wii Classic Controller. Wii U má limit čtyř ovladačů, které lze připojit najednou. To znamená, že bez ohledu na kombinaci ovladačů, které používáte, můžete připojit maximálně čtyři ovladače. Můžete například současně připojit dva ovladače Wii Remotes, Wii U GamePad a Wii U Pro Controller.

Lze k Wii U připojit dva GamePady?

Ačkoli Wii U podporuje celou řadu ovladačů, je nutné si uvědomit, že k systému lze najednou připojit pouze jeden Wii U GamePad. GamePad, který má dotykový displej a několik dalších funkcí, je hlavním ovladačem pro Wii U. Společnost Nintendo při návrhu systému zamýšlela, aby každá konzole Wii U měla jeden GamePad. Proto nelze připojit dva GamePady najednou.

Jaký počet ovladačů Wii lze připojit k Wii U? Vzhledem k tomu, že konzole Wii U a Wii jsou zpětně kompatibilní, lze ovladače Wii Remotes používat i s konzolí Wii U. Počet ovladačů Wii Remotes, které lze připojit ke konzoli Wii U, se však liší v závislosti na hře a jejích konkrétních specifikacích. Zatímco některé hry mohou podporovat pouze malý počet Wii Remotes, jiné mohou nabízet rozmanitější aktivity pro více hráčů. Podobně jako první konzole Wii, i Wii U může často pojmout až čtyři ovladače Wii Remotes.

Jaká je maximální kapacita konzole Wii U?

Uživatele může kromě počtu ovladačů zajímat také maximální kapacita konzole Wii U. V tomto případě se jedná o maximální počet ovladačů. Pro konzoli Wii U existují dvě možnosti ukládání dat: 8 GB a 32 GB. Je však důležité si uvědomit, že skutečně využitelný úložný prostor je o něco menší kvůli systémovým souborům a předinstalovanému softwaru. Model s kapacitou 32 GB obsahuje přibližně 25 GB využitelného úložiště, zatímco model s kapacitou 8 GB má přibližně 3 GB. Konzole Wii U naštěstí podporuje také externí pevné disky USB pro rozšíření úložiště, což výrazně zvyšuje celkovou kapacitu konzole.

Na závěr dodejme, že bez ohledu na konfiguraci použitých ovladačů lze ke konzoli Wii U připojit až čtyři ovladače najednou. Wii U GamePad lze ke konzoli připojit pouze jednou najednou, ačkoli podporuje mimo jiné také Wii U Pro Controller a Wii Remote. V závislosti na hrané hře lze připojit určitý počet ovladačů Wii Remote. Kromě toho se kapacita úložiště konzole Wii U liší v závislosti na modelu, přičemž externí pevné disky USB nabízejí další možnosti ukládání dat. Díky možnostem připojení ovladačů poskytuje Wii U flexibilní a poutavý herní zážitek, který podporuje hraní ve více hráčích.

FAQ
Lze s Wii používat 4 ovladače?

Ano, konzole Wii U umožňuje použití až čtyř dálkových ovladačů.

Jak lze spárovat více než 4 ovladače?

Chcete-li s konzolí Wii U spárovat více než čtyři ovladače, můžete postupovat podle následujících pokynů: Než začnete, ujistěte se, že máte potřebný počet ovladačů – až osm – které chcete spárovat. 2. Zapněte systém Wii U a přejděte do domovské nabídky. 3. Výběrem ikony „System Settings“ (Nastavení systému) získáte přístup k nastavení Wii U GamePad. 4. V nabídce System Settings (Nastavení systému) vyberte položku „Controllers and Sensors“ (Ovladače a senzory) a poté položku „Connect Wii Remotes“ (Připojit ovladače Wii). 5. Stiskněte tlačítko „Sync“ na konzoli Wii U na obrazovce Connect Wii Remotes. Najdete ho hned pod tlačítkem napájení na přední straně. 6. Po stisknutí tlačítka Sync na konzoli musíte stisknout a podržet tlačítko „Sync“ na každém ovladači, který chcete propojit. Tlačítko Sync lze často nalézt na horní straně ovladače Wii U Pro Controller nebo na zadní straně ovladače Wii Remote. Podržte tlačítko Sync na každém ovladači stisknuté, dokud se na obrazovce Wii U GamePad nezobrazí kontrolka Player, a poté jej uvolněte. Každému připojenému ovladači bude přiřazeno číslo hráče v rozsahu 1 až 8. Jakmile jsou všechny ovladače propojeny a je jim přiděleno číslo hráče, můžete je použít ke hraní her pro více hráčů na Wii U.

Kromě samotného Wii U GamePad může Wii U pojmout až osm ovladačů, včetně Wii Remotes a Wii U Pro Controllers.

Jak synchronizujete 4 ovladače Wii Remotes najednou?

Níže uvedené kroky lze použít k současné synchronizaci čtyř ovladačů Wii Remotes s konzolí Wii U: Zapněte konzoli Wii U a poté přejděte do nabídky Wii U. 2. Po sejmutí předního krytu ze systému Wii U stiskněte tlačítko SYNC. 3. Odšroubujte kryt baterie ze zadní části ovladače Wii Remote a stiskněte tlačítko SYNC. Dioda LED přehrávače na ovladači Wii Remote začne blikat, aby ukázala, že hledá připojení. Postup synchronizace je dokončen, když kontrolka LED Player na ovladači Wii Remote přestane blikat a zůstane jasná. Opakujte kroky 3-5 a pokaždé stiskněte tlačítko SYNC na konzoli pro každý další ovladač Wii Remote, který chcete synchronizovat.

6. Po synchronizaci všech čtyř ovladačů Wii Remote je možné je používat současně pro hraní ve více hráčích nebo pro jiné činnosti s Wii U.

Pokud chcete připojit více ovladačů, než může Wii U podporovat najednou, mějte na paměti, že možná budete muset použít jiné kompatibilní ovladače, například Wii U Pro Controllers nebo Wii Classic Controllers. Wii U může podporovat až čtyři ovladače Wii Remotes najednou.