Jak vypnout svítilnu na iPhonu 12. Komplexní průvodce

Jak vypnout Blikani na iPhone?
Přejděte do Nastavení > Zpřístupnění > Audiovizuální pomůcky a zapněte „Výstrahy bleskem LED“. Pokud nechcete, aby blesk blikal v tichém režimu iPhonu, vypněte volbu Blesk v tichém režimu.
Další informace najdete na support.apple.com

Funkce svítilny na iPhonu 12 může být nesmírně užitečná za různých okolností, například při výpadku proudu nebo při hledání něčeho ve tmě. Abyste šetřili baterii a předešli nechtěné aktivaci, je stejně důležité vědět, jak svítilnu vypnout. V tomto článku si projdeme, jak přesně vypnout svítilnu na iPhonu 12, a také odpovíme na otázky týkající se náhradních řešení a možností přizpůsobení.

1. Jak mohu vypnout svítilnu?

K vypnutí svítilny na iPhonu 12 můžete použít tyto jednoduché kroky: Přejetím prstem z pravého horního rohu domovské obrazovky nebo zamykací obrazovky dolů otevřete Ovládací centrum.

– V Ovládacím centru se zobrazí symbol připomínající svítilnu. Chcete-li svítilnu vypnout, klepněte na ni. Po vypnutí svítilny již nebude ikona svítit. 2. Jak mohu na iPhonu vypnout svítilnu, aniž bych použil tlačítko Domů? Postup je v podstatě stejný i u modelů iPhone bez fyzického domovského tlačítka, včetně iPhonu 12: Přejetím prstem z pravého horního rohu domovské obrazovky nebo zamykací obrazovky dolů zobrazíte Ovládací centrum.

– Vyhledejte ikonu svítilny; měla by být viditelná vedle ostatních možností ovládání.

– Chcete-li svítilnu vypnout, klepněte na ikonu . Po vypnutí svítilny již ikona nebude svítit.

3. Mám iPhone 12; jak mohu změnit svítilnu? Pokud se vám zdá, že aplikaci svítilna používáte často, můžete ji kvůli pohodlí přesunout na domovskou obrazovku iPhonu. Chcete-li toho dosáhnout, přejděte nejprve na domovskou obrazovku iPhonu 12 po jeho odemknutí.

– Podržte tlačítko na prázdné části obrazovky, dokud se všechny aplikace nezačnou třást.

– Podle potřeby vyberte ikonu „Přidat na domovskou obrazovku“ nebo „+“.

– Do vyhledávacího pole zadejte „Flashlight“ a ze seznamu výsledků vyberte aplikaci svítilny.

– Vyberte místo na domovské obrazovce, kde se má zobrazit symbol svítilny, a poté výběr potvrďte klepnutím na tlačítko „Hotovo“.

4. Jak mohu použít tlačítko napájení k vypnutí svítilny?

K vypnutí svítilny můžete na iPhonu 12 použít také tlačítko napájení:

Chcete-li vstoupit na zamykací obrazovku, dvakrát rychle stiskněte tlačítko spánku/probuzení (napájení). Ikonu svítilny můžete najít v levém dolním rohu zamykací obrazovky.

– Chcete-li svítilnu vypnout, klepněte na ikonu . Po vypnutí svítilny již ikona nebude svítit.

Závěrem lze říci, že vypnutí svítilny na iPhonu 12 je jednoduché. Chcete-li šetřit výdrž baterie a zabránit jakémukoli neoprávněnému použití, můžete funkci svítilny rychle vypnout pomocí Ovládacího centra, zamykací obrazovky nebo tlačítka napájení. Kromě toho si můžete na domovskou obrazovku přidat speciální ikonu svítilny, abyste k ní měli snadný přístup. Pokud se seznámíte s těmito technikami, můžete funkci svítilny na iPhonu 12 efektivně spravovat a ovládat.

FAQ
Jak vypnout svítilnu na iPhonu 13?

K vypnutí svítilny na iPhonu 13 můžete použít tyto techniky: 1. Vypněte svítilnu na iPhonu 13. 2. Klepněte na tlačítko . Stisknutím bočního tlačítka nebo tlačítka Spánek/Probuzení odemkněte iPhone 13, pokud je zamčený. 2. Chcete-li otevřít Ovládací centrum, přejeďte prstem z pravého horního rohu obrazovky směrem dolů. U starších modelů iPhonu můžete také přejet prstem nahoru ze spodní části obrazovky. 3. Ovládací centrum obsahuje řadu ikon a zkratek. Hledejte ikonu, která připomíná malou svítilnu, tedy baterku.

4. Chcete-li svítilnu vypnout, jednou na ni klepněte. Svítilna bude nyní vypnutá, protože ikona již nebude zvýrazněná.

Pokud je váš iPhone 13 odemčený, můžete navíc svítilnu vypnout provedením následujících akcí: 1. Vyhledejte ikonu svítilny v zásuvce aplikací nebo na domovské obrazovce. Obvykle ji můžete najít ve složce Nástroje. Chcete-li otevřít aplikaci svítilny, klepněte na ikonu svítilny v druhém kroku. 3. Jakmile je aplikace svítilny spuštěna, měl by být viditelný přepínač zapnutí/vypnutí. Chcete-li svítilnu vypnout, klepněte na přepínač. Svítilna bude nyní vypnutá, protože přepínač již nebude svítit.

Ačkoli se přesné postupy mohou mírně lišit v závislosti na verzi systému iOS, která je aktuálně spuštěna na vašem iPhonu 13, dodržení těchto obecných pokynů by vám přesto mělo umožnit vypnutí svítilny na vašem smartphonu.

Proč se mi nechce vypnout svítilna?

Příčin, proč se svítilna na iPhonu 12 nevypíná, může být celá řada. Toto je několik možných scénářů: 1. Zaseknuté nebo nereagující tlačítko: Tlačítko, které se používá k zapnutí nebo vypnutí svítilny, se může občas zaseknout nebo nereagovat. Chcete-li vyzkoušet, zda problém odstraní, zkuste tlačítko opakovaně a silně stisknout.

2. Softwarová chyba: Svítilna může občas přestat fungovat kvůli softwarové chybě. Zkuste iPhone resetovat stisknutím a podržením tlačítka napájení při výběru možnosti „Posunutím vypnout“. Vypněte smartphone, počkejte několik sekund a poté jej znovu zapněte, abyste zjistili, zda lze svítilnu vypnout.

3. Problém s ovládacím centrem: Ovládací centrum iPhonu umožňuje ovládat také svítilnu. Chcete-li otevřít Ovládací centrum, přejeďte prstem dolů z pravého horního rohu obrazovky (nebo ze spodní části u předchozích modelů). Chcete-li ji vypnout, vyhledejte ikonu svítilny a klepněte na ni. Šedý symbol znamená, že svítilna není aktuálně zapnutá. 4. Aplikace třetích stran: Několik aplikací třetích stran může být schopno ovládat funkci svítilny na iPhonu. Ujistěte se, že nemáte načtené žádné aplikace související se svítilnou nebo fotoaparátem, protože mohou rušit vestavěné funkce svítilny. Chcete-li ověřit, zda to pomůže, zkuste je na chvíli odstranit.

Pokud žádná z těchto oprav nepomůže, mohlo by se vyplatit kontaktovat podporu společnosti Apple nebo zajít do autorizovaného servisu Apple pro další pomoc.