Jak přidat heslo do aplikace Google Smart Lock

Kde jsou v Chrome uložená hesla?
Postup kontroly uložených hesel:

  • V počítači spusťte Chrome.
  • Vpravo nahoře klikněte na Profil Hesla . Pokud ikonu Hesla nevidíte, v pravém horním rohu obrazovky klikněte na ikonu možností Správce hesel Google.
  • Vlevo klikněte na Kontrola.
Další informace najdete na support.google.com

Aplikace Google Smart Lock v telefonu se systémem Android je praktický nástroj, který umožňuje bezpečné ukládání a automatické vyplňování hesel. Přidáním hesla do aplikace Google Smart Lock můžete zajistit, aby byla uložená hesla zabezpečená a přístupná pouze vám. Tento článek vás provede procesem přidání hesla do funkce Google Smart Lock, pojedná o tom, jak bezpečné je tuto funkci používat, definuje funkci Google Smart Lock, nabídne rady pro řešení problémů a probere některé její nevýhody.

Při přidávání hesla do funkce Google Smart Lock postupujte podle následujících kroků: V zařízení se systémem Android spusťte aplikaci Nastavení a v nabídce vyberte položku „Google“ nebo „Nastavení Google“. 2. Vyhledejte možnost „Chytrý zámek pro hesla“ posunutím dolů. Chcete-li získat přístup k nastavení funkce Smart Lock, klepněte na ni. 3. Pokud jste tak neučinili dříve, můžete být vyzváni k přihlášení pomocí účtu Google. Chcete-li pokračovat, zadejte své přihlašovací údaje. 4. Po vstupu do nastavení funkce Smart Lock můžete zvolit nastavení hesla. Chcete-li vytvořit pevné a výrazné heslo, klepněte na něj a dodržujte pokyny na obrazovce. 5. Po nastavení hesla budete vyzváni k jeho potvrzení. Chcete-li proces dokončit, zadejte heslo ještě jednou. Právě vytvořené heslo nyní budete muset zadat pokaždé, když budete přistupovat k uloženým heslům, nebo použijte funkce automatického vyplňování v telefonu se systémem Android. Vaše osobní údaje uložené v aplikaci Google Smart Lock jsou tak dále zabezpečeny.

Služba Google Smart Lock je obvykle považována za bezpečnou a zabezpečenou pro hesla. Vaše uložená hesla jsou chráněna šifrováním a přístup k nim vyžaduje ověření (heslo nebo biometrické ověření). V zájmu další ochrany bezpečnosti uživatelských dat společnost Google pravidelně aktualizuje své bezpečnostní postupy. Ačkoli žádný systém není stoprocentně bezpečný, je vždy dobré používat osvědčené postupy pro zabezpečení online, jako je vytváření silných, jedinečných hesel, zapnutí dvoufaktorového ověřování a častá kontrola účtů kvůli neobvyklým aktivitám.

Telefony se systémem Android jsou vybaveny funkcí nazvanou Google Smart Lock, která umožňuje ukládat a automaticky zadávat hesla pro různé webové stránky a aplikace. Umožňuje rychlý přístup k účtům a zbavuje vás nutnosti pamatovat si řadu přihlašovacích údajů. Vaše hesla jsou bezpečně uložena ve vašem účtu Google a při použití funkce Smart Lock jsou přístupná z různých zařízení, což usnadňuje přechod mezi zařízeními bez nutnosti opakovaného zadávání hesel.

Pokud vám funkce Google Smart Lock dělá problémy, můžete se pokusit o několik technik ladění. Nejprve se ujistěte, že je aplikace Google v telefonu aktuální a načtená. V případě potřeby ji aktualizujte z obchodu Google Play. Dále zkontrolujte, zda je v nastavení aplikace Google zapnuta funkce Smart Lock. Pokud je, můžete ji zkusit vypnout a znovu zapnout, aby se funkce aktualizovala. Pokud problém nezmizí, můžete zkusit vymazat mezipaměť a data aplikace Google nebo ji zcela přeinstalovat. Pokud žádný z těchto kroků nebude úspěšný, můžete se pro další pomoc obrátit na podporu Google.

Přestože má inteligentní zámek Google mnoho výhod, je nezbytné si uvědomit i jeho nevýhody. Významnou nevýhodou je možné riziko narušení bezpečnosti. Vaše uložená hesla může vidět a použít někdo, kdo získá neoprávněný přístup k vašemu účtu Google. Chcete-li svůj účet Google chránit, musíte používat silná hesla, povolit dvoufaktorové ověřování a pečlivě sledovat chování svého účtu. Inteligentní zámek Google navíc nemusí fungovat se všemi aplikacemi a webovými stránkami, takže u některých služeb bude možná stále nutné zadávat hesla ručně.

V neposlední řadě lze zabezpečení uložených hesel v telefonu se systémem Android vylepšit přidáním hesla do funkce Google Smart Lock. Jedná se o praktickou funkci, která uživatele zbavuje nutnosti pamatovat si množství přihlašovacích údajů a nabízí bezproblémové automatické vyplňování. Přestože je funkce Google Smart Lock obecně bezpečná, je třeba chápat její omezení a dodržovat osvědčené postupy pro zabezpečení online. Funkci Google Smart Lock můžete maximálně využít a zároveň chránit svá hesla a osobní údaje, pokud přijmete potřebná bezpečnostní opatření a budete postupovat obezřetně.

FAQ
Může být můj zámek Smart Lock napaden?

Ačkoli se jedná o legitimní otázku, to, zda lze zámek Smart Lock hacknout, nakonec závisí na modelu a bezpečnostních funkcích. Renomovaní výrobci inteligentních zámků obvykle investují značné prostředky do bezpečnostních prvků, aby zabránili pokusům hackerů. Žádný systém však není vůči těmto chybám zcela imunní. Chcete-li snížit riziko hackerského útoku, je nutné vybrat inteligentní zámek od renomovaného výrobce, udržovat jej aktualizovaný s nejnovějším firmwarem a dodržovat osvědčené postupy pro zabezpečení sítě a zařízení. Chcete-li zaručit, že váš zámek Smart Lock je co nejbezpečnější, je také dobré často kontrolovat, zda výrobce neprovádí aktualizace nebo zda nejsou zdokumentovány bezpečnostní problémy.

Jak spravovat zámek Google Smart Lock v systému Android?

Chcete-li spravovat zámek Google Smart Lock v zařízení se systémem Android, postupujte podle následujících kroků: 1. Spusťte aplikaci Nastavení v telefonu nebo tabletu se systémem Android. 2. Stiskněte klávesu > > > > > > > > . 2. Přejetím prstem dolů vyberte položku „Google“ nebo „Nastavení Google“.

3. V nabídce nastavení Google vyberte položku „Zabezpečení“. 4. Vyhledejte a vyberte možnost „Inteligentní zámek pro hesla“. 5. Pokud budete vyzváni, zadejte kód PIN, vzor nebo heslo pro uzamčení obrazovky zařízení. 6. V nabídce „Smart Lock for Passwords“ můžete zkontrolovat a spravovat uložená hesla pro různé aplikace a webové stránky. 7. Chcete-li přidat nové heslo, stiskněte tlačítko „+“ nebo „Add“ a dodržujte pokyny na obrazovce pro jeho bezpečné uložení. 8. Chcete-li se zbavit uloženého hesla, klepněte na pole hesla a vyberte možnost „Remove“ (Odstranit) nebo „Delete“ (Odstranit). 9. Nastavením přepínače vedle funkce Smart Lock for Passwords ji můžete snadno povolit nebo zakázat.

Pomocí funkce Google Smart Lock v zařízení se systémem Android můžete rychle ukládat a spravovat svá hesla, což vám usnadní přihlašování k oblíbeným aplikacím a webovým stránkám.