Jak přenést nahrávky TiVo do počítače

Přáli jste si někdy přenést nahrávky svých oblíbených televizních pořadů ze zařízení TiVo do počítače? Přenos nahrávek ze zařízení TiVo do počítače je jednodušší, než si možná dokážete představit, ať už si chcete v zařízení TiVo udělat více místa, nebo si jen usnadnit sledování nahraných pořadů na počítači. V tomto článku vás krok za krokem provedeme celým postupem a zodpovíme všechny vaše případné dotazy.

Lze přenášet nahrávky TiVo?

Nesestříhané nahrávky lze přenést ze zařízení TiVo do počítače. K exportu nahraných pořadů do počítače můžete použít proprietární software společnosti TiVo. Své oblíbené pořady pak můžete sledovat na počítači nebo je dokonce přesunout do jiných zařízení a snadno je sledovat, ať jste kdekoli a kdykoli.

Existuje ještě stolní přehrávač TiVo?

Dříve se nahrávky ze zařízení TiVo přenášely do počítače pomocí bezplatného softwaru TiVo desktop. Program TiVo desktop však již nelze stáhnout ani používat, protože jeho používání bylo ukončeno. Nemusíte se však obávat, existují i jiné způsoby přenosu nahrávek TiVo do počítače, kterým se budeme věnovat v následujících kapitolách. Jak mohu použít svůj počítač k přehrávání souborů TiVo?

Abyste mohli přehrávat soubory TiVo, musíte je převést do formátu kompatibilního s vaším počítačem. Záznamy TiVo jsou obvykle uchovávány v jedinečném formátu nazvaném.tivo. Tyto soubory.tivo můžete převést do běžněji používaných formátů, jako je MP4, AVI nebo MPEG, pomocí softwaru pro převod videa třetích stran. Na internetu jsou snadno dostupné bezplatné i komerční nástroje pro převod videa, které vám s touto operací pomohou. Nainstalujte program konvertoru, přidejte soubory.tivo, vyberte požadovaný výstupní formát a poté spusťte postup konverze. Po dokončení převodu můžete k přehrávání převedených souborů použít libovolný přehrávač médií v počítači. Jak mohu stáhnout data ze svého zařízení TiVo?

K získání souborů ze zařízení TiVo do počítače můžete využít mechanismus síťového přenosu. V prvním kroku se ujistěte, že jsou počítač a zařízení TiVo připojeny ke stejné síti. IP adresu zařízení TiVo byste pak měli zadat do webového prohlížeče v počítači. Poté budete přesměrováni na webové rozhraní TiVo. Poté můžete procházet již nahrané pořady a vybrat ty, které chcete stáhnout. Jakmile se rozhodnete, které nahrávky chcete stáhnout, stačí kliknout na tlačítko Stáhnout a soubory se stáhnou do vašeho počítače. Pokud chcete stažená videa přehrávat v počítači, musíte je převést pomocí výše popsaného převodníku videa, protože jsou ve formátu.tivo.

Závěrem bych chtěl říci, že vzhledem k tomu, že aplikace TiVo desktop již není k dispozici, je přenos nahrávek TiVo do počítače stále možný a lze jej provést alternativními způsoby. Nahrávky můžete v počítači přehrávat tak, že soubory.tivo převedete do vhodného formátu pomocí převodníku videa. Kromě toho můžete použít online rozhraní TiVo a stáhnout soubory ze zařízení TiVo do počítače. Pomocí těchto technik budete moci sledovat své oblíbené televizní epizody kdykoli a kdekoli na počítači.

FAQ
Mohu stahovat záznamy DVR do počítače?

Záznamy DVR ze zařízení TiVo můžete stahovat do počítače, odpověď tedy zní ano. K tomu můžete použít několik technik:

1. Software TiVo Desktop: Nahrávky ze zařízení TiVo můžete přenést do počítače pomocí bezplatného programu TiVo Desktop, který nabízí společnost TiVo. Tento software je k dispozici ke stažení a instalaci do počítače, poté jej můžete použít k odesílání záznamů prostřednictvím kabelového nebo bezdrátového síťového připojení.

2. TiVo Online: Další online služba, kterou společnost TiVo nabízí, se nazývá TiVo Online, která umožňuje přístup k záznamům DVR z webového prohlížeče v počítači. Prostřednictvím služby TiVo Online můžete přistupovat ke svému účtu TiVo a streamovat nebo stahovat své nahrávky do počítače.

3. Software třetích stran: Nahrávky TiVo můžete přenášet do počítače pomocí různých alternativních programů třetích stran. Mezi oblíbené alternativy patří TiVoDecode Manager, kmttg a pyTivo. Ve srovnání s oficiálními technikami TiVo tyto softwarové balíčky často poskytují více možností a přizpůsobení.

Je důležité si uvědomit, že v závislosti na konkrétním modelu a verzi softwaru TiVo, který vlastníte, se může lišit vaše schopnost přenášet záznamy DVR do počítače. Některé nahrávky navíc mohou podléhat ochraně autorských práv a omezením správy digitálních práv (DRM), která přenosům brání.

Existuje způsob, jak přenášet nahrávky DVR?

Nahrávky DVR je možné přenášet do počítače, včetně nahrávek TiVo. Jednou z typických technik je použití zachytávací karty nebo zařízení pro zachytávání videa. Pomocí těchto pomůcek můžete propojit DVR s počítačem a zaznamenávat obrazový výstup přímo do počítače. Jinou možností je použití softwaru pro přenos záznamů z DVR, například TiVo Desktop nebo programů třetích stran, jako je KMTTG nebo pyTivo. Pomocí těchto programů můžete přenášet a převádět záznamy DVR do formátu, který může váš počítač přehrávat. Je důležité mít na paměti, že přesný postup se může měnit v závislosti na modelu DVR a použitém softwaru.

Co se stalo se společností TiVo?

Uživatelé mohou nahrávat a ukládat televizní pořady na digitální videorekordér (DVR) TiVo. Společnost TiVo v průběhu let ztratila na popularitě v důsledku konkurence jiných společností zabývajících se DVR a streamovacími službami. Společnost TiVo je však stále dostupná a stále poskytuje své služby klientům. V posledních letech společnost TiVo do svého souboru funkcí přidala také možnosti streamování a interoperabilitu se známými streamovacími službami.