Jak připojit úložné zařízení USB k systému PS4

Jak rozšířit úložiště na PS4?
Vyber možnost Nastavení > Úložiště. Vyber úložiště, na kterém je aplikace, kterou chceš přesunout, umístěna, a vyber možnost Aplikace. Stiskni tlačítko OPTIONS a vyber možnost Přesunout do rozšířeného úložiště nebo Přesunout do systémového úložiště. Cached
Další informace najdete na www.playstation.com

Uživatelé mohou k herní konzoli PlayStation 4 (PS4) snadno připojit externí úložné zařízení USB a zvětšit tak úložný prostor. Interní pevný disk systému se může rychle zaplnit hráčům, kteří mají rozsáhlou knihovnu videoher, filmů nebo jiných multimediálních prostředků. V tomto článku vám vysvětlíme, jak k systému PS4 připojit úložné zařízení USB, a odpovíme na některé často kladené otázky. Jak mohu připojit USB k systému PlayStation 4?

Připojení úložného zařízení USB k systému PlayStation 4 je jednoduché. Zde najdete podrobný návod: Nejprve se ujistěte, že vaše úložné zařízení USB splňuje následující kritéria:

– Zařízení musí mít rozhraní USB 3.0 nebo novější. Úložiště by mělo mít kapacitu mezi 250 GB a 8 TB.

– K formátování jednotky musí být použit souborový systém FAT32 nebo exFAT.

2. Připojte úložné zařízení USB k jednomu z portů USB systému PS4. Na přední straně systému PlayStation 4 jsou dva porty USB. 3. Systém PS4 okamžitě rozpozná připojené úložné zařízení USB. Připojení úložného zařízení USB bude potvrzeno oznámením na obrazovce. 4. Přejděte do nabídky „Settings“ (Nastavení) na domovské obrazovce systému PS4, abyste se dostali k úložnému zařízení USB. 5. V nabídce „Settings“ (Nastavení) vyberte položku „Devices“ (Zařízení) a poté „USB Storage Devices“ (Úložná zařízení USB).

6. Nyní se zobrazí seznam vašich propojených úložných zařízení USB. Výběrem zařízení, které chcete využít, pak můžete zvolit „Formátovat jako rozšířené úložiště“ nebo „Formátovat jako záložní úložiště“, což vám umožní ukládat hry a programy, respektive zálohovat data.

7. Pro dokončení postupu formátování se řiďte pokyny na obrazovce. Uvědomte si, že formátování zničí všechna data na úložném zařízení USB, proto si před zahájením nezapomeňte vytvořit zálohu všech důležitých dokumentů.

Má systém PS4 podporu USB? Systém PS4 umí číst disky USB, odpověď tedy zní ano. Jednotka USB však musí splňovat určité specifikace, aby s konzolí fungovala. Zařízení USB musí být naformátováno na souborový systém FAT32 nebo exFAT, jak bylo uvedeno výše. Disk musí být také zařízením s rozhraním USB 3.0 nebo novějším a jeho kapacita se musí pohybovat mezi 250 GB a 8 TB. Mé úložné zařízení USB se nechce připojit; proč tomu tak je?

Existuje několik důvodů, proč se vaše úložné zařízení USB nemůže připojit k systému PS4:

Problémy s kompatibilitou: Zkontrolujte, zda vaše úložné zařízení USB splňuje předchozí specifikace. Systém PS4 nemusí být schopen zařízení rozpoznat nebo přečíst, pokud tyto požadavky nesplňuje.

2. Port USB systému PS4 může být poškozený; zkuste připojit úložné zařízení USB k jinému portu USB. Pokud se zařízení přesto nepřipojí, může být poškozen samotný port USB. V této situaci doporučujeme kontaktovat zákaznický servis společnosti Sony, který vám poskytne další pomoc.

3. Nedostatečné napájení: Pro správnou funkci potřebují paměťová zařízení USB obvykle určité množství elektrické energie. Pokud systém PS4 neposkytuje dostatečné napájení, může se stát, že se vaše úložné zařízení USB nepřipojí nebo nebude fungovat správně. Za takových okolností může při řešení problému pomoci použití napájeného rozbočovače USB nebo přímé připojení zařízení ke zdroji napájení.

A konečně, přidání úložného zařízení USB k systému PS4 je jednoduchá metoda, jak zvětšit úložný prostor a zlepšit zážitek z hraní her. Další kapacitu systému PS4 můžete využít, pokud budete postupovat podle pokynů uvedených v tomto článku a ujistíte se, že vaše úložné zařízení USB splňuje příslušná kritéria.

FAQ
Jaká zařízení USB fungují se systémem PS4?

Se systémem PS4 jsou kompatibilní USB flash disky, externí pevné disky a externí SSD disky. Pomocí těchto zařízení můžete do systému PS4 uložit více her, aplikací a dalších položek a zvýšit tak kapacitu úložiště. Je důležité mít na paměti, že pro dosažení nejlepšího výkonu musí úložné zařízení USB splňovat řadu specifikací, včetně připojení USB 3.0 a formátování v souborovém systému FAT nebo exFAT.

Můžete pro systém PS4 použít libovolné úložné zařízení?

Se systémem PS4 nelze použít žádné úložné zařízení. Se systémem PS4 lze používat externí úložná zařízení, která splňují určité požadavky. Je zapotřebí úložné zařízení s minimální kapacitou 250 GB a maximální kapacitou 8 TB, které je kompatibilní s rozhraním USB 3.0. K formátování úložného zařízení musí být rovněž použit souborový systém FAT nebo exFAT. Před připojením úložného zařízení k systému PS4 je proto nezbytné potvrdit předpoklady.

Mohu k systému PS4 připojit externí pevný disk?

K systému PS4 lze skutečně připojit externí pevný disk. Externí úložná zařízení USB 3.0 s kapacitou až 8 TB jsou se systémem PS4 kompatibilní. Externí pevný disk bude rozpoznán jako další úložiště v okamžiku, kdy jej připojíte k jednomu z portů USB systému PS4. Můžete jej používat k ukládání snímků obrazovky, filmů a dalších souborů spolu s hraním a ukládáním her.