Jak filtrovat e-maily v Gmailu. Komplexní průvodce

Jak označit více emailu v Gmailu?
Na počítači otevřete Gmail. Vlevo nahoře zaškrtněte políčko, kterým vyberete všechny zprávy. Pokud máte víc než jednu stránku zpráv, klikněte na Vybrat všechny konverzace.
Další informace najdete na support.google.com

Pokud jde o efektivní správu doručené pošty, filtrování e-mailů v Gmailu může mít velký význam. Nastavením filtrů můžete automaticky kategorizovat, upřednostňovat a uspořádávat příchozí e-maily. To vám usnadní vyhledávání důležitých e-mailů a sníží nepořádek ve schránce. V tomto příspěvku se podíváme na několik možností filtrování e-mailů v aplikaci Gmail, jako je automatické filtrování e-mailů, filtrování v aplikaci Gmail Mobile, snížení nepořádku v doručené poště a automatické přeposílání e-mailů do určitých složek. Jak používat funkce filtrování e-mailů v aplikaci Gmail:

Chcete-li začít s prověřováním e-mailů v aplikaci Gmail, proveďte následující rychlé akce: 1. Spusťte službu Gmail a vyberte ikonu ozubeného kola v pravém horním rohu okna. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Nastavení“. 2. V nabídce Nastavení vyberte možnost „Filtry a blokované adresy“. 3. Chcete-li vytvořit nové pravidlo filtrování, vyberte možnost „Vytvořit nový filtr“. 4. Stanovte kritéria filtrování. E-maily můžete filtrovat podle odesílatele, příjemce, předmětu, konkrétních klíčových slov nebo dokonce podle konkrétních e-mailových adres. Zadejte například e-mailovou adresu odesílatele v části „Od“, pokud chcete filtrovat všechny e-maily, které od něj přicházejí. Po stanovení kritérií filtrování klikněte na tlačítko „Vytvořit filtr“. V šestém kroku vyberte akci, kterou má Gmail provést ve vztahu k filtrovaným e-mailům. Mohou být automaticky archivovány, označeny jako přečtené, označeny, přeposlány nebo dokonce automaticky archivovány. Vyberte požadovaný postup a kliknutím na tlačítko „Vytvořit filtr“ uložte svůj výběr. Filtrování e-mailů v aplikaci Gmail pro mobilní zařízení:

V aplikaci Gmail Mobile je filtrování e-mailů stejně jednoduché jako v desktopovém klientovi. Podle následujících kroků můžete filtrovat e-maily v mobilním zařízení: Chcete-li se dostat do nabídky, stiskněte tři vodorovné čáry v levém horním rohu aplikace Gmail, když je otevřena v chytrém telefonu. 2. Přejděte do spodní části a vyberte možnost „Nastavení“.

3. Vyberte svůj účet Gmail a poté klikněte na „Spravovat účet Google“.

4. V části Nastavení účtu Google klikněte na položku „Data a personalizace“.

5. Po přejití dolů do této části klikněte na „Aktivita na webu a v aplikacích“ v části „Ovládání aktivity“.

6. Pro aktivaci zapněte možnost „Web & App Activity“. Po aktivaci můžete nyní na svém mobilním zařízení vytvářet filtry podle stejných pokynů jako dříve.

7.

E-maily v Gmailu jsou automaticky filtrovány?

Ano, služba Gmail automaticky kategorizuje příchozí e-maily pomocí několika jednoduchých pravidel. Například primární filtr služby Gmail automaticky rozděluje e-maily na karty označené jako primární, sociální a propagační. Díky tomu můžete rozlišit důležité e-maily od propagačních a upřednostnit ty nejdůležitější.

Jak filtrovat Gmail, abyste zabránili nepořádku v doručené poště:

Pokud chcete filtrovat e-maily, abyste zabránili přeplnění schránky, můžete v aplikaci Gmail nastavit filtry, které automaticky klasifikují a uspořádávají příchozí e-maily. Filtry můžete navrhnout například pro automatické třídění a archivaci newsletterů, marketingových e-mailů a oznámení ze sociálních sítí. Tyto e-maily se tak vyhnou vaší hlavní schránce a budou přehledně uspořádány do příslušných štítků nebo složek.

Jak nastavit složku pro automatické přijímání konkrétních e-mailů:

Můžete nastavit filtry na základě určitých kritérií a zajistit tak, aby se konkrétní e-maily automaticky dostaly do určité složky. Filtr můžete vytvořit například pomocí e-mailové adresy konkrétního odesílatele, pokud chcete, aby všechny e-maily od tohoto odesílatele chodily rovnou do složky. Totéž lze říci o filtrech e-mailů, které používají řádky předmětu, klíčová slova nebo jiná kritéria. Nastavením filtrů s požadovanými parametry můžete zefektivnit postup správy e-mailů a zajistit, aby byly kritické e-maily automaticky přeposílány do příslušných složek.

Závěrem lze říci, že funkce filtrování e-mailů ve službě Gmail může výrazně zlepšit vaši schopnost pracovat s elektronickou poštou. Nastavením filtrů můžete kategorizovat, upřednostňovat a organizovat příchozí e-maily, což vám usnadní vyhledávání důležitých e-mailů a udržení přehledné schránky. Postupy filtrování e-mailů jsou stejné, ať už používáte službu Gmail v počítači, nebo v mobilním zařízení. Využívejte automatické filtry v aplikaci Gmail, vytvářejte si vlastní personalizované filtry a užívejte si efektivnější a strukturovanější práci s e-maily.

FAQ
Mohu si nechat e-maily automaticky zařadit do složky?

Ano, v aplikaci Gmail můžete nastavit filtry, které e-maily automaticky přesunou do složky. Pomocí filtrů můžete e-maily kategorizovat v závislosti na několika faktorech, včetně odesílatele, předmětu, klíčových slov a dalších faktorů. Zde je návod, jak postupovat: Začněte kliknutím na tlačítko ozubeného kola v pravém horním rohu okna služby Gmail. 2. V rozbalovací nabídce vyberte možnost „Nastavení“. Za třetí vyberte kartu „Filtry a blokované adresy“.

Krok 4: V seznamu ve spodní části stránky vyberte možnost „Vytvořit nový filtr“.

Nyní máte několik možností, jak filtr nakonfigurovat: Do pole „Od“ zadejte e-mailovou adresu odesílatele a filtrujte e-maily od tohoto konkrétního odesílatele. Do pole „Předmět“ zadejte předmět, chcete-li filtrovat e-maily s tímto předmětem. Zadejte klíčová slova do pole „Má slova“ pro filtrování e-mailů na základě jejich přítomnosti.

– Výběrem odkazu „+ Vytvořit filtr“ můžete zadat také několik kritérií.

5. Po zadání příslušných kritérií vyberte možnost „Vytvořit filtr“. Nyní se musíte rozhodnout, jakou akci chcete, aby služba Gmail provedla ve vztahu k těmto filtrovaným e-mailům: Zaškrtněte políčko vedle položky „Použít štítek“ a z rozevírací nabídky vyberte požadovanou složku, aby se e-maily automaticky přesunuly do konkrétní složky. Můžete zvolit i další možnosti, například označit e-mail hvězdičkou, přeskočit doručenou poštu nebo označit e-mail jako přečtený.

6. Po provedení výběru klikněte na možnost „Vytvořit filtr“ v dolní části. Všechny budoucí e-maily budou automaticky prověřeny a přesunuty do příslušné složky, pokud vyhovují nastaveným kritériím. Jedná se o snadný přístup k udržení pořádku v doručené poště a zajištění snadné dostupnosti kritických e-mailů.