Jak otevírat soubory SFV. Kompletní průvodce

Soubory Simple File Verification, často známé jako soubory SFV, se často používají ke kontrole pravosti souborů získaných přes internet. V tomto článku prozkoumáme, co jsou soubory SFV, k čemu se používají a jak je otevřít v systému Windows.

Jaký druh souboru je SFV?

Soubor s kontrolním součtem zvaný SFV obsahuje podrobnosti o souborech, ke kterým je připojen. Často se používá k zajištění přesnosti a úplnosti stažených souborů. Soubory SFV se často vytvářejí ve spojení s dalšími soubory, jako jsou multimediální soubory, hry nebo instalace softwaru. V těchto souborech s kontrolními součty jsou uloženy vygenerované kontrolní součty CRC32 jednotlivých souborů a slouží k jejich ověření. Potřebuji soubor SFV?

Ačkoli nejsou nezbytné pro fungování souborů, které doprovázejí, mohou být soubory SFV docela užitečné při zajišťování integrity souborů. Soubor SFV může pomoci ověřit, zda stažené soubory nebyly poškozeny nebo změněny, pokud často stahujete soubory z internetu, zejména větší. Jak lze soubor SFV systému Windows otevřít?

K otevření souboru SFV v systému Windows potřebujete konkrétní program pro práci se souborem SFV. K dispozici je řada bezplatných i placených řešení. Jednou z oblíbených možností je QuickSFV, malý a uživatelsky přívětivý nástroj, který umožňuje rychlé ověření souborů SFV.

Pomocí QuickSFV otevřete soubor SFV provedením následujících kroků:

1. Ze spolehlivého zdroje stáhněte a nainstalujte program QuickSFV. 2. Po instalaci vyhledejte soubor SFV, který chcete otevřít.

3. Klikněte na soubor SFV pravým tlačítkem myši a vyberte možnost „Otevřít pomocí QuickSFV“. 4. QuickSFV okamžitě začne porovnávat kontrolní součty přidružených souborů se součty uloženými v souboru SFV. Po dokončení procesu ověřování QuickSFV zobrazí výsledky s uvedením, zda soubory prošly nebo neprošly kontrolou integrity.

Alternativně můžete soubory SFV otevřít v systému Windows pomocí programů, jako je MultiPar nebo RapidCRC. Tyto aplikace se snadno používají a mají podobné možnosti. Jak mohu přehrát soubor.PSF?

Formát zvukového souboru s názvem.PSF (Portable Sound Format) je široce používán v herních konzolích a emulátorech. K přehrávání souborů.PSF na počítači potřebujete emulátor, který podporuje formát.PSF.

Přehrávač PSF Player je oblíbený emulátor pro soubory.PSF. Chcete-li používat přehrávač PSF:

1. Ze spolehlivého zdroje stáhněte a nainstalujte program PSF Player. 2. Vyhledejte umístění souboru.PSF a spusťte program PSF Player. 3. Po výběru souboru.PSF, který chcete přehrát, klikněte na možnost „Otevřít“.

4. Přehrávač PSF Player začne přehrávat vybraný soubor.PSF a umožní vám poslouchat zvuky hry.

Soubory SFV jsou užitečným nástrojem pro zajištění integrity stažených souborů, abychom to shrnuli. Pomocí aplikace pro soubory SFV, jako je QuickSFV, můžete rychle zkontrolovat kontrolní součty a ujistit se, že soubory nejsou poškozené. K přehrávání souborů .PSF potřebujete také emulátor, například PSF Player. Pomocí příslušných nástrojů se můžete ujistit, že stažené soubory a herní zvuk jsou bezpečné a příjemné.

FAQ
K čemu slouží soubor SVF?

Při kontrole konzistence souborů stažených z internetu se často používají soubory SFV – nikoli soubory SVF. Soubor SFV, známý také jako jednoduché ověření souboru, obsahuje kontrolní součty nebo hashe původních souborů. Uživatelé mohou porovnáním kontrolních součtů v souboru SFV se skutečnými soubory ověřit, zda stažené soubory nebyly během procesu stahování poškozeny nebo změněny. Soubory SFV jsou užitečné zejména při stahování velkých mediálních souborů nebo softwarových programů, kdy je integrita dat zásadní.

Jak mohu v počítači nahrávat soubory SFV?

Chcete-li v počítači zaznamenat soubory SFV (Simple File Verification), musíte provést následující akce: Stáhněte si a nastavte program pro generování souborů SFV. Soubory SFV můžete vytvářet pomocí různých softwarových programů, které jsou snadno dostupné na internetu. Mezi oblíbené možnosti patří SFV Checker, HashTab a QuickSFV. Vyberte a stáhněte si jakýkoli důvěryhodný software, který vyhovuje vašim potřebám.

2. Nastavte aplikaci: Po dokončení stahování spusťte instalační program a podle pokynů na obrazovce nainstalujte program do počítače. 3. Spusťte program pro generování souborů SFV: Po instalaci dvakrát klikněte na ikonu programu na ploše nebo jej vyhledejte v nabídce Start a spusťte jej. 4. Vyberte záznamy, které chcete vytvořit: Procházejte a vyberte soubory, pro které chcete v programu pro vytváření souborů SFV vytvořit záznam SFV. Ve vašem počítači se tyto soubory mohou nacházet v libovolném adresáři. 5. Zahajte postup vytváření souborů SFV: Po výběru souborů vyhledejte v rozhraní softwaru tlačítko označené „Vytvořit SFV“ nebo „Generovat SFV“. Výběrem této možnosti lze zahájit proces vytváření SFV. Po výzvě vyberte umístění v počítači, kam chcete soubor SFV uložit.

6. Vyberte místo určení souboru SFV. Pro snadný přístup se doporučuje uložit jej do stejného adresáře jako ověřované soubory. Vyčkejte na dokončení postupu. V tomto okamžiku software vytvoří soubor SFV, který obsahuje kontrolní součty vybraných souborů. Množství a velikost zaznamenávaných dat určují, jak dlouho bude tato operace trvat. 8. Ověřte platnost souboru SFV: Po vytvoření lze soubor SFV použít k ověření správnosti zaznamenaných souborů. K tomu slouží software pro ověřování souborů SFV, například QuickSFV nebo SFV Checker. Tyto programy ověřují, zda soubory nebyly změněny nebo poškozeny, porovnáním kontrolních součtů obsažených v souboru SFV s kontrolními součty skutečných souborů.

Podle těchto pokynů můžete rychle zaznamenat soubory SFV na svém počítači a zaručit integritu svých dat.