Jak přidat druhý monitor k notebooku

Jak připojit druhý monitor k notebooku?
Více monitorů lze připojit i bez dokovací stanice systémem MST (říká se mu také daisy chain). Spočívá v tom, že notebook (nebo spíše ultrabook) připojíte přes USB-C s Display Portem nebo Thunderboltem pouze k jednomu monitoru a ten propojíte s druhým monitorem. Cached
Další informace najdete na www.czc.cz

Vaši produktivitu a schopnost pracovat na více úlohách můžete výrazně zvýšit přidáním druhého displeje k notebooku. Připojení druhého monitoru je poměrně jednoduchá operace, ať už potřebujete další místo na obrazovce pro pracovní úkoly, hraní her nebo jen pro sledování filmů. V tomto článku vás seznámíme s postupem připojení druhého monitoru k notebooku a s řešením typických problémů. Jak lze přidat další monitor?

Pro připojení notebooku k druhému monitoru budete potřebovat další monitor a příslušné konektory. Aby bylo možné připojit externí monitor, obsahuje většina notebooků alespoň jeden konektor video výstupu, například HDMI, VGA nebo DisplayPort. Postup je následující:

1. Identifikujte přístupný výstupní video port notebooku. Často se používají rozhraní HDMI, VGA a DisplayPort. Zda je port dostupný, zjistíte v uživatelské příručce nebo ve specifikacích notebooku. 2. Pořiďte si kabel, který budete potřebovat k připojení notebooku k druhému monitoru. Pokud má například váš notebook výstupní připojení HDMI, budete potřebovat kabel HDMI. Pokud má váš notebook výstup DisplayPort, budete potřebovat kabel DisplayPort. 3. Vypněte druhý monitor i notebook. 4. Připojte druhý konec kabelu k příslušnému vstupnímu konektoru na druhém monitoru a k výstupnímu portu videa na notebooku. 5. Před spuštěním notebooku zapněte druhý monitor. Váš notebook by měl druhý displej sám správně rozpoznat. Pokud tomu tak není, přejděte k níže uvedeným krokům řešení problémů.

Jak mohu pomocí HDMI propojit svůj notebook s druhým monitorem?

Propojení notebooku a druhého monitoru je snadné, pokud jsou oba vybaveny konektory HDMI. Musíte postupovat následovně: 1. Vypněte druhý monitor i notebook. 2. Připojte jeden konec kabelu HDMI k výstupnímu portu HDMI na notebooku. 3. Připojte druhý konec kabelu HDMI ke vstupnímu portu HDMI druhého monitoru. 4. Před spuštěním notebooku zapněte druhý monitor. 5. Váš notebook by měl okamžitě rozpoznat druhý monitor. Pokud se tak nestane, postupujte podle níže uvedených postupů řešení problémů. Proč notebook nemůže rozpoznat můj monitor?

Příčin, proč druhý monitor na vašem notebooku není rozpoznán, může být celá řada. Můžete se pokusit o následující kroky řešení problémů: 1. Zkontrolujte připojení: Zkontrolujte, zda jsou oba konce kabelů, které propojují notebook s druhým monitorem, pevně připojeny. Notebook může občas monitor nerozpoznat kvůli uvolněným spojům. 2. Nainstalujte nové grafické ovladače: Problémy s detekcí monitoru mohou být způsobeny zastaralými nebo nekompatibilními grafickými ovladači. Chcete-li zjistit, zda má vaše grafická karta k dispozici nějaké aktualizace, podívejte se na webové stránky výrobce nebo do správce zařízení.

3. Upravte nastavení displeje: Za určitých okolností nemusí notebook automaticky rozšířit zobrazení na druhý monitor. Klepněte pravým tlačítkem myši na pracovní plochu, vyberte „Nastavení zobrazení“ nebo „Rozlišení obrazovky“ a před jakoukoli úpravou nastavení zobrazení zkontrolujte, zda je druhý monitor identifikován a správně nakonfigurován. Proč se na druhém monitoru nic nezobrazuje?

Pokud se na druhém monitoru nic nezobrazuje, zkuste provést následující kroky k odstranění potíží:

1. Zkontrolujte zdroj napájení: Ujistěte se, že je druhý monitor správně zapojen a dostává elektrickou energii. Zkontrolujte, zda jsou monitor i funkční zásuvka bezpečně připojeny k napájecímu kabelu.

2. Zvolte správný vstupní zdroj: Pro výběr správného vstupního zdroje použijte vestavěnou nabídku monitoru. Ujistěte se, že je monitor nastaven na vstup HDMI, pokud jste připojili notebook pomocí připojení HDMI. 3. Upravte nastavení displeje: Zkontrolujte, zda je druhý monitor identifikován a nastaven jako rozšířený displej: Klikněte pravým tlačítkem myši na pracovní plochu, vyberte možnost „Nastavení zobrazení“ nebo „Rozlišení obrazovky“ a poté klikněte na tlačítko „OK“. Podle svého vkusu možná budete muset změnit rozlišení nebo orientaci obrazovky.

Závěrem lze říci, že druhý displej pro váš notebook může výrazně zlepšit vaši práci s počítačem a produktivitu. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete k notebooku rychle připojit druhý monitor a odstranit běžné problémy.

FAQ
Mohu propojit 2 monitory?

Svůj notebook můžete nastavit na dva monitory tak, že je propojíte dohromady. Pracovní plochu můžete rozložit na obě obrazovky připojením druhého monitoru k výstupnímu video konektoru HDMI, DisplayPort nebo VGA notebooku. To vám umožní pracovat s různými aplikacemi najednou, čímž získáte více místa na obrazovce a zvýšíte produktivitu. Pro připojení monitorů se jen ujistěte, že máte správné kabely nebo adaptéry a že váš notebook podporuje více obrazovek.

Jak spustit 2 monitory z 1 portu HDMI?

Pro připojení dvou monitorů k jednomu připojení HDMI budete muset využít rozbočovač videa nebo přepínač HDMI. Postup nastavení je následující: 1. Investujte do přepínače HDMI nebo rozdělovače videa, který umožňuje více výstupů. Ujistěte se, že má minimálně dva výstupní porty HDMI. 2. Připojte druhý konec kabelu HDMI k portu HDMI notebooku. 3. Připojte druhý konec kabelu HDMI ke vstupnímu portu přepínače nebo rozdělovače videa. 4. Připojte jeden kabel HDMI k prvnímu monitoru z výstupního portu rozbočovače videa nebo přepínače HDMI. 5. Připojte druhý kabel HDMI k druhému monitoru pomocí druhého výstupního portu rozbočovače videa nebo přepínače HDMI. 6. Zapněte notebook a oba monitory. 7. Chcete-li se pohybovat mezi monitory nebo rozšířit zobrazení, může být nutné kliknout na tlačítko na rozdělovači videa nebo přepínači HDMI, který máte, nebo použít dálkový ovladač.

Pokud budete postupovat podle těchto pokynů, můžete použít jeden port HDMI na notebooku k napájení dvou monitorů.