Jak uvolnit místo v systému Android, aniž byste cokoli odstranili

Ubývá vám v telefonu se systémem Android místo? Když nechcete odstranit žádný ze svých bezcenných obrázků, videí nebo aplikací, může být správa úložiště v telefonu obtížná. V zařízení se systémem Android můžete naštěstí uvolnit místo několika způsoby, aniž byste museli cokoli mazat. V tomto příspěvku se podíváme na několik praktických strategií, jak uvolnit místo v zařízení a zvýšit jeho rychlost. Vymazání mezipaměti a dat aplikací. Vymazání mezipaměti a dat aplikací je jednou z prvních věcí, které můžete udělat pro uvolnění místa v zařízení se systémem Android. Aplikace časem shromažďují dočasná data a soubory, které mohou zaplnit spoustu úložného prostoru. Pokud chcete aplikaci optimalizovat, klikněte na Nastavení > Aplikace nebo Správce aplikací, vyberte program a poté stiskněte „Vymazat mezipaměť“ a „Vymazat data“. Tímto postupem se uvolní místo v úložišti, čímž se odstraní zbytečné soubory a aplikace se vrátí do výchozího stavu. 2. Využití služeb cloudového úložiště pro média

Pokud máte rozsáhlou knihovnu obrázků, filmů nebo hudby, zvažte využití služeb cloudového úložiště, jako jsou Fotky Google, Dropbox nebo OneDrive. Využitím těchto služeb můžete uvolnit místo v zařízení, aniž byste museli cokoli odstraňovat, a to nahráním mediálních souborů do cloudu. Po bezpečném uložení souborů do cloudu k nim můžete kdykoli a odkudkoli přistupovat z jakéhokoli připojeného zařízení, včetně mobilního telefonu se systémem Android. Nezapomeňte své soubory pravidelně zálohovat, abyste zaručili, že nikdy nepřijdete o žádné důležité informace. 3. Přenos aplikací na kartu SD Přesunutím aplikací na kartu SD, pokud jí zařízení se systémem Android disponuje, můžete zvětšit objem úložiště v zařízení se systémem Android. Tuto funkci nepodporují všechny aplikace, ale pro ty, které ji mají, to může být užitečný způsob, jak uvolnit interní úložiště. Přejděte do Nastavení > Aplikace nebo Správce aplikací, vyberte aplikaci, kterou chcete přesunout, a stisknutím tlačítka „Úložiště.“ ji přesuňte na kartu SD. Zobrazí se tlačítko „Změnit“, které vám umožní přesunout software na kartu SD, pokud je tato možnost nabízena. Nezapomeňte, že přesun aplikací na kartu SD může mít mírný dopad na jejich výkon.

4. Odstraňte nepotřebné stažené soubory a soubory Navzdory tomu, že se snažíme vyčistit místo, aniž bychom cokoli odstraňovali, je stále rozhodující najít nepoužívané soubory a stažené soubory, které lze bez rizika odstranit. V zařízeních se systémem Android se často shromažďuje velké množství zbytečných položek, včetně duplicitních obrázků, zastaralých souborů APK a stažených programů, které již nejsou potřeba. Takové soubory můžete v zařízení vyhledat a bezpečně je odstranit pomocí programů pro správu souborů, jako je Files by Google nebo SD Maid, a uvolnit tak místo ve smartphonu. Co způsobuje plné úložiště systému Android? Své zařízení můžete lépe spravovat, pokud budete znát příčiny zaplnění úložiště zařízení Android. Mezi typické viníky patří:

– Data aplikací a mezipaměť: Aplikace ukládají dočasné soubory a data, která se mohou časem hromadit a zabírat důležité místo v úložišti.

– Velké multimediální soubory: Fotografie, videa a hudební soubory mohou rychle zabrat velké procento úložného prostoru. – Systémové soubory: Kromě předinstalovaných programů zabírá část úložného prostoru také operační systém Android. – Stažené soubory: Množství souborů, včetně dokumentů, fotografií a videí, které jsou stahovány z internetu, se může rychle nahromadit.

Efektivní a optimální provoz systému Android můžete udržet tím, že budete dbát výše uvedených rad a běžně upravovat jeho úložiště, aniž byste museli odstraňovat důležité soubory nebo data. Nezapomínejte na časté zálohování důležitých dat a na využívání služeb cloudových úložišť, aby byly vaše soubory dostupné a v bezpečí.

FAQ
Proč je úložiště systému Android vždy plné?

Úložiště systému Android může být zaplněno z několika důvodů. Toto je několik scénářů, které se mohou uplatnit: 1. Mezipaměti a data aplikací: V průběhu času aplikace často získávají data v mezipaměti, čímž spotřebovávají důležitý úložný prostor. Tato data v mezipaměti mohou zahrnovat dočasné soubory, videa, fotografie a další. Pokud často stahujete nebo nahráváte obrázky, filmy nebo zvukové soubory, velké mediální soubory mohou v zařízení se systémem Android rychle zabrat mnoho úložného prostoru. 3. Aktualizace systému: Instalace aktualizací systému Android si občas vyžádá značné množství volného místa. Tyto aktualizace se nemusí stáhnout nebo se nemusí podařit, pokud vaše zařízení nemá dostatek úložného prostoru. Nepoužívané programy a soubory: V průběhu času se vám mohly nahromadit nepoužívané programy, hry nebo soubory, které ve smartphonu zabírají místo. Dobrým postupem je pravidelná kontrola a odstraňování programů a souborů, které již nepotřebujete. 5. Aplikace pro zasílání zpráv: Aplikace pro zasílání zpráv, jako je WhatsApp, Messenger nebo WeChat, často ukládají historii chatů a mediální soubory lokálně. Pokud se s úložným prostorem pravidelně nepracuje, může tato praxe spotřebovat značné množství místa. 6. Stahování: Pokud často neuspořádáváte nebo neodstraňujete soubory stahované z internetu, například dokumenty, hudbu nebo videa, může se úložiště systému Android zaplnit.

Pomocí různých technik a osvědčených postupů doporučených v článku můžete tyto problémy vyřešit a uvolnit místo v zařízení Android, aniž byste museli cokoli mazat. Vymazání mezipaměti aplikací, manipulace s obrovskými multimediálními soubory, odstranění nepotřebných programů a souborů, použití cloudového úložiště nebo jiného externího úložiště a optimalizace nastavení systému je několik příkladů způsobů, jak uvolnit úložiště.

Jak mohu uvolnit interní úložiště?

Chcete-li uvolnit interní úložiště v zařízení se systémem Android, aniž byste museli cokoli odstraňovat, můžete postupovat podle následujících pokynů: Vymažte mezipaměť aplikací tak, že v první řadě přejdete do Nastavení > Úložiště > Data v mezipaměti. Vymazání dat mezipaměti potvrdíte klepnutím na něj. Tím se zbavíte všech nepotřebných dočasných souborů.

2. Odstranění nepoužívaných programů: Vyhledejte a odstraňte všechny programy, které již nepoužíváte nebo nepotřebujete. V nabídce Nastavení > Aplikace > [Název aplikace] vyberte možnost Odinstalovat. Tím uvolníte úložný prostor využívaný neaktivními aplikacemi. 3. Přenesení aplikací na kartu SD: Některé přístroje se systémem Android umožňují přenášet určité aplikace na kartu SD. V nabídce Nastavení > Aplikace > [Název aplikace] > Úložiště vyberte možnost Změnit. Pokud je to možné, přesuňte software na kartu SD, abyste uvolnili místo v interním úložišti. Otevřete aplikaci Stažené soubory nebo přejděte do Nastavení > Úložiště > Stažené soubory a odstraňte stažené soubory. Odstraňte všechny nadbytečné soubory, včetně videí, fotografií a dokumentů, které již nepotřebujete. Obrázky a videa přeneste do počítače nebo na platformu cloudového úložiště, například Google images, a zálohujte je a odstraňte. Po jejich zálohování je můžete ze smartphonu odstranit, abyste uvolnili úložiště. Pokud používáte aplikaci WhatsApp, vymažte média z aplikace WhatsApp tak, že přejdete do Nastavení > Úložiště > WhatsApp > Spravovat úložiště. Z tohoto umístění můžete odstranit nepoužívané zvukové soubory, videa a fotografie. Používejte odlehčené nebo Lite verze aplikací: Odlehčené nebo Lite verze aplikací jsou alternativy k jejich plným protějškům, které využívají méně místa na disku a zdrojů.

8. Restartujte zařízení v režimu obnovení a vymažte systémovou mezipaměť (postup se liší podle zařízení). Po vstupu do režimu obnovení vyberte možnost vymazání mezipaměti systému. Tím se zbavíte všech dočasných souborů, které mohou zabírat místo.

Podle těchto pokynů byste měli být schopni uvolnit interní úložiště v zařízení se systémem Android, aniž byste vymazali jakékoli důležité soubory nebo data.