Jak připnout složku do Rychlého přístupu ve Windows 11

Jak zobrazit rychlý přístup?
Vyberte Soubor > Možnosti > Panel nástrojů Rychlý přístup. Cached
Další informace najdete na support.microsoft.com

Pomocí praktické funkce Rychlý přístup ve Windows 11 můžete rychle přistupovat k běžně používaným složkám a souborům. Připnutím složky do Rychlého přístupu můžete ušetřit čas a námahu, abyste ji nemuseli neustále hledat v průzkumníku souborů. V tomto příspěvku se budeme zabývat postupem připnutí složky do funkce Rychlý přístup systému Windows 11 a zodpovíme několik důležitých dotazů.

Jak mohu přidat soubory do Rychlého přístupu systému Windows 11?

Pro připnutí souborů do Rychlého přístupu v systému Windows 11 můžete dodržet tyto jednoduché postupy:

1. Klepnutím na ikonu složky na hlavním panelu spusťte Průzkumníka souborů nebo v počítači stiskněte klávesy Windows + E. 2. Klepněte na ikonu složky na hlavním panelu.

2. Vyhledejte složku, ve které se nachází soubor, který chcete přidat do Rychlého přístupu. 3. V kontextové nabídce kliknutím pravým tlačítkem myši na soubor vyberte možnost „Připnout do Rychlého přístupu“.

Nyní, když se soubor objevil v sekci Rychlý přístup Průzkumníka souborů, můžete k němu snadno přistupovat, kdykoli budete potřebovat. Chci přetáhnout složku do Rychlého přístupu. Jak toho mohu dosáhnout?

Přetažení složky do sekce Rychlý přístup Průzkumníka souborů je v systému Windows 11 jednoduché. Postup je následující: 1. Spusťte Průzkumníka souborů. 2. Vyhledejte složku, kterou chcete přidat do Rychlého přístupu, a přejděte do ní. 3. Pomocí myši klikněte na složku a podržte ji. 4. Přetáhněte složku do části Rychlý přístup okna Průzkumníka souborů, která se nachází vlevo.

5. Chcete-li složku přesunout do Rychlého přístupu, pusťte tlačítko myši.

Nyní, když je složka připnutá do Rychlého přístupu, bude v budoucnu snadno přístupná.

Proč nemohu připnout zástupce do Rychlého přístupu? Rychlý přístup systému Windows 11 je vytvořen tak, že umožňuje připnout pouze složky, nikoli zástupce. Cílem tohoto omezení je udržet sekci Rychlý přístup přehlednou a uspořádanou a soustředit se pouze na běžně používané složky. Můžete vytvořit zástupce souboru nebo aplikace, kterou chcete připnout do Rychlého přístupu, a poté na její místo připnout složku, v níž se zástupce nachází.

Jak mohu přidat Rychlý přístup do Ovládacích panelů?

Ovládací panely nejsou samostatnou položkou v oblasti Rychlý přístup ve Windows 11. Aplikaci Nastavení, která funguje jako Ovládací panely aktuálního období, však připnout lze. Postup je následující:

Nejprve spusťte Průzkumníka souborů.

2. Do adresního řádku v horní části obrazovky napište „Ovládací panely“ a stiskněte klávesu Enter.

3. Po kliknutí pravým tlačítkem myši na ikonu Ovládací panely ve výsledcích vyhledávání vyberte v kontextové nabídce možnost „Připnout k Rychlému přístupu“.

V oblasti Rychlý přístup nyní budete mít aplikaci Nastavení, která vám umožní rychlý přístup k několika systémovým nastavením a přizpůsobením.

Závěrem lze říci, že funkce připnutí Rychlý přístup v systému Windows 11 usnadňuje a zefektivňuje organizaci správy souborů. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete rychle připnout soubory a složky do Rychlého přístupu, přetáhnout složky do Rychlého přístupu, pochopit omezení připnutí zástupců a připnout program Nastavení jako náhradu Ovládacích panelů. Využijte tuto možnost při práci se soubory a složkami v systému Windows 11 a zvyšte tak produktivitu a efektivitu.

FAQ
Jak přizpůsobit rychlý přístup?

Pomocí funkcí rychlého přístupu systému Windows 11 pro přizpůsobení můžete dosáhnout následujícího: 1. Stisknutím klávesy Windows a klávesy E na klávesnici spustíte Průzkumníka souborů. 2. Oblast Rychlý přístup se nachází na levé straně okna Průzkumníka souborů. 3. Klepněte pravým tlačítkem myši na libovolnou složku v části Rychlý přístup, kterou chcete upravit. 4. Ve vyskakovací kontextové nabídce můžete Rychlý přístup upravit několika způsoby:

Připojit k Rychlému přístupu: Po zvolení této možnosti se vybraná složka přidá do oblasti Rychlý přístup.

Odpnout z Rychlého přístupu: Výběrem této možnosti bude vybraná složka odebrána z části Rychlý přístup.

Zobrazit v Rychlém přístupu: Výběrem této možnosti se vybraná složka zvýrazní v části Rychlý přístup. Výběrem této možnosti bude zadaná složka odstraněna ze sekce Rychlý přístup, aniž by byla smazána. Výběrem této možnosti se zobrazí okno Možnosti složky, kde můžete dále přizpůsobit Rychlý přístup.

5. Funkci Rychlého přístupu můžete upravit klepnutím na tlačítko „Možnosti“. V okně Možnosti složky můžete zvolit, zda se mají v Rychlém přístupu zobrazovat naposledy použité soubory a běžně používané složky, jakož i další možnosti. 6. Po úpravě okna Možnosti složky podle svých představ okno Rychlý přístup zavřete.

Podle těchto pokynů můžete Rychlý přístup ve Windows 11 rychle přizpůsobit svým pracovním postupům a rychleji přistupovat k běžně používaným souborům.

Jak přizpůsobit Rychlý přístup v systému Windows 11?

Pro přizpůsobení Rychlého přístupu v systému Windows 11 postupujte podle následujících kroků: 1) Klepnutím na ikonu složky na hlavním panelu nebo stisknutím kláves Windows + E spusťte Průzkumníka souborů. 2. V okně Průzkumníka souborů vyhledejte složku, kterou chcete přidat do Rychlého přístupu. 3. V kontextové nabídce vyberte možnost „Připnout do Rychlého přístupu“ provedením kliknutí pravým tlačítkem myši na složku. 4. Složka se nyní zobrazí v levé části okna Průzkumníka souborů v části Rychlý přístup. 5. Kliknutím pravým tlačítkem myši na složku v oblasti Rychlý přístup a výběrem možnosti „Unpin from Quick Access“ (Zrušit připnutí z Rychlého přístupu) z nabídky ji z Rychlého přístupu odeberte. 6. Složky v Rychlém přístupu můžete také přetáhnout a změnit jejich pořadí na požadované místo.

Přizpůsobením Rychlého přístupu můžete získat rychlý přístup k nejčastěji používaným složkám a zlepšit svůj pracovní postup v systému Windows 11.