Připojení videorekordéru ke kabelovému boxu pro nahrávání. Průvodce krok za krokem

Chcete nahrávat své oblíbené pořady na videorekordéru připojením ke kabelovému boxu? Připojení videorekordéru ke kabelovému boxu může být jednoduché, ať už chcete uložit stará domácí videa nebo nahrávat televizní pořady. Tento článek vás provede procesem připojení videorekordéru ke kabelovému boxu a poskytne vám odpovědi na případné problémy, které vás při tom mohou napadnout.

Jak připojit videokameru ke kabelovému boxu:

1. Sestavte potřebné kabely: Pro připojení videorekordéru ke kabelovému boxu budete potřebovat kompozitní kabel RCA a koaxiální kabel. Kompozitní kabely RCA budou sloužit k připojení videorekordéru k televizoru, zatímco koaxiální kabel bude využit k propojení kabelového boxu s videorekordérem.

2. Spojte videorekordér a kabelový box: Začněte propojením vstupního a výstupního portu koaxiálního kabelu na kabelovém boxu a videorekordéru. Abyste dosáhli dobrého uchycení, ujistěte se, že jsou spoje pevně utaženy.

3. Připojte videorekordér k televizoru: Pomocí kompozitních kabelů RCA připojte žlutý, červený a bílý konektor ke správným barevně označeným vstupním portům televizoru. Tyto porty mají obvykle označení „Video In“ nebo „AV In“. Pomocí dálkového ovladače televizoru přejděte do nabídky vstupu nebo zdroje a vyberte vstup, který odpovídá kompozitním kabelům RCA připojeným k videorekordéru.

4. Nastavte televizor na správný vstup. Výsledkem bude zobrazení výstupu videorekordéru na obrazovce televizoru.

5. Nastavte správný kanál na videorekordéru: Pomocí tlačítek pro zvýšení/snížení kanálu na videorekordéru vyberte kanál, který odpovídá výstupu kabelového boxu po jeho zapnutí. Obvykle je tímto kanálem kanál 3 nebo 4, avšak vaše konkrétní uspořádání může způsobit jeho změnu. 6. Spusťte nahrávání: Po nastavení správného kanálu začněte nahrávat stisknutím tlačítka nahrávání na videorekordéru. Před zahájením nahrávání se ujistěte, že je kabelový box naladěn na stanici, kterou chcete zachytit. Lze HDMI použít k nahrávání na videorekordéru?

Ne, připojení HDMI nelze použít k přímému nahrávání na videorekordér. Videorekordéry nemohou nahrávat digitální signály jako HDMI, protože se jedná o analogová zařízení. Pokud má váš kabelový box pouze výstup HDMI, musíte k nahrávání pořadů využít digitální videorekordér (DVR) nebo DVD rekordér se vstupy HDMI. Jak připojit DVR ke kabelovému boxu:

1. Připojte potřebné kabely: K připojení DVR ke kabelovému boxu je zapotřebí kabel HDMI a/nebo komponentní kabely. Komponentní kabely (červený, zelený a modrý) jsou alternativou pro starší zařízení, zatímco kabely HDMI nabízejí nejlepší kvalitu. Pokud má váš kabelový box výstup HDMI, připojte jeden konec kabelu HDMI k portu a druhý ke vstupu HDMI na DVR.

2. Připojte kabelový box k DVR. Pokud kabelový box nepodporuje HDMI, použijte komponentní kabely a připojte jednotlivé barevně označené zástrčky k příslušným vstupním/výstupním portům na obou zařízeních. 3. Připojte DVR k televizoru: Použijte druhý kabel HDMI a jeden konec připojte k výstupu HDMI DVR a druhý k televizoru s otevřeným vstupem HDMI. Pokud používáte komponentní kabely, připojte je k odpovídajícím barevně označeným vstupním portům televizoru. 4. Nastavte televizor na správný vstup: Pomocí dálkového ovladače vyberte vstup HDMI nebo komponentní vstup, který odpovídá připojení použitému k připojení DVR. 5. Konfigurace DVR: Nastavte DVR podle pokynů výrobce, což by mělo zahrnovat jeho připojení k domácí síti a zapnutí všech požadovaných předplatných nebo účtů. Jak připojit nefunkční videorekordér:

Postup se může mírně lišit, pokud potřebujete k televizoru připojit starý videorekordér. K připojení videorekordéru budete potřebovat další digitální konvertor, protože většina současných televizorů již není vybavena vestavěnými analogovými tunery.

1. Připojte videorekordér k převodníku: Připojte výstup videorekordéru ke vstupu konvertoru pomocí kompozitních kabelů RCA. K připojení konvertoru k televizoru použijte kabely HDMI nebo komponentní kabely. 2. Nastavte televizor na správný vstup: Pomocí dálkového ovladače zvolte vstup, který odpovídá připojení konvertoru.

3. Nalaďte videorekordér: V závislosti na nastavení výstupu konvertoru spusťte videorekordér a nalaďte jej na kanál 3 nebo 4. V závislosti na nastavení výstupu konvertoru spusťte videorekordér. 4. Zahajte nahrávání: Po nastavení videorekordéru na příslušný kanál stiskněte tlačítko nahrávání a začněte nahrávat.

Závěrem lze říci, že nastavení videorekordéru pro nahrávání oblíbených pořadů nebo uložení starých vzpomínek na kabelový box je poměrně snadná operace. Podle podrobného návodu můžete bez námahy připojit videorekordér a kabelový box a využít snadného nahrávání na videorekordéru. K nahrávání pořadů musíte potřebovat digitální videorekordér (DVR) nebo DVD rekordér se vstupy HDMI, pokud máte současný kabelový box s výstupem HDMI.

FAQ
Jak připojím videorekordér ke kabelovému boxu Spectrum?

Pro připojení videorekordéru ke kabelovému boxu Spectrum budete potřebovat několik audio a video připojení. Zde je seznam postupů, které vám pomohou: 1. Ujistěte se, že jsou kabelový box Spectrum a videorekordér odpojeny od zdroje napájení a oba vypnuty.

2. Najděte koaxiální vodič, který je v současné době připojen k přípojce „Cable In“ nebo „RF In“ na vašem kabelovém boxu Spectrum. Z kabelového boxu tento kabel odpojte. K přípojce „RF Out“ nebo „To TV“ na zadní straně videorekordéru se dostanete pomocí druhého konce koaxiálního vodiče. 4. Vyhledejte druhý koaxiální kabel a jeden jeho konec připojte k přípojce „RF Out“ nebo „To TV“ na videorekordéru. 5. Druhý konec tohoto koaxiálního kabelu připojte ke konektoru „Cable In“ nebo „RF In“ kabelového boxu Spectrum. 6. Shromážděte sadu audio a video vodičů RCA s červeným, bílým a žlutým kódem. Žlutý videokabel připojte ke konektoru „Video Out“ kabelového boxu Spectrum. 7. Připojte druhý konec žlutého videokabelu ke konektoru „Video In“ na vašem videorekordéru. 8. Připojte červený a bílý audio kabel k příslušným konektorům „Audio Out“ na kabelovém boxu Spectrum. 9. Připojte druhý konec červeného a bílého audio kabelu k portům „Audio In“ na vašem videorekordéru. 10. Znovu zkontrolujte, zda jsou všechna připojení bezpečná. 11. Připojte kabelový box Spectrum a videorekordér k příslušným zásuvkám. 12. Zapněte televizor a zvolte správný vstupní/zdrojový kanál videorekordéru. 13. Zapněte videorekordér a kabelový box Spectrum.

14. Pro příjem signálu z kabelového boxu nastavte pomocí dálkového ovladače videorekordéru správný vstupní/zdrojový kanál. 15. Výběrem požadovaného kanálu na kabelovém boxu Spectrum a stisknutím tlačítka nahrávání na dálkovém ovladači videorekordéru můžete nyní využívat videorekordér k nahrávání programů.

Podle těchto pokynů byste měli být schopni úspěšně připojit videorekordér ke kabelovému boxu Spectrum a začít nahrávat své oblíbené pořady.