Jak nastavit upozornění na vetřelce na Alexe

Virtuální hlasový asistent Alexa, vytvořený společností Amazon, má řadu funkcí, které mohou zlepšit zabezpečení vašeho domova. Vaše zařízení podporující Alexu lze nakonfigurovat tak, aby fungovalo jako systém upozornění na vloupání, což vám zajistí větší bezpečnost a klid. V tomto článku vám vysvětlíme, jak nastavit poplachový systém Alexa proti vloupání, a zodpovíme všechny vaše případné dotazy týkající se použití systému Alexa k odradení zlodějů.

Ke konfiguraci alarmu proti vloupání v systému Alexa budete potřebovat několik věcí. Nejprve musíte mít zařízení podporující Alexu, například reproduktor Echo nebo inteligentní domácí bezpečnostní systém kompatibilní s Alexou. Kromě toho musí být ve vašem tabletu nebo telefonu nainstalována aplikace Alexa.

Nainstalujte bezpečnostní dovednost, která je kompatibilní s: Začněte tím, že přejdete do oblasti Dovednosti a hry v aplikaci Alexa ve svém zařízení. Vyhledejte bezpečnostní talenty, které jsou kompatibilní, například „Burglar Deterrent“ nebo „Security System“. Jakmile najdete dovednost, která splňuje vaše požadavky, povolte ji podle pokynů na obrazovce.

2. Připojení bezpečnostního systému k dovednosti: Pokud již máte doma bezpečnostní systém, který je kompatibilní, musíte jej připojit k dovednosti Alexa. Přejděte do oblasti Chytrá domácnost v aplikaci Alexa. Chcete-li propojit bezpečnostní systém s Alexou, vyberte možnost „Add Device“ (Přidat zařízení) a postupujte podle pokynů na obrazovce. V závislosti na konkrétním bezpečnostním systému, který máte, se tento krok může lišit.

3. Personalizované upozornění na narušení: Jakmile je Alexa připojena k vašemu bezpečnostnímu systému, můžete změnit nastavení upozornění na narušení. Po otevření aplikace Alexa přejděte na již nainstalovanou dovednost. Chcete-li změnit citlivost poplachu při narušení, nastavit konkrétní upozornění nebo dokonce dát Alexe pokyn, aby při spatření narušitele přehrála sirénu, vyhledejte oddíl možností nebo předvoleb.

K obecnému nastavení upozornění Alexa můžete použít vestavěný nástroj Alexa Guard. Vaše zařízení podporující Alexu mohou při zapnutém nástroji Alexa Guard poslouchat určité zvuky spojené s nebezpečím nebo narušením bezpečnosti, včetně rozbití skla nebo kouřového alarmu. Otevřete aplikaci Alexa a přejděte do části nastavení a zapněte nástroj Alexa Guard. Chcete-li funkci aktivovat, vyberte možnost „Guard“ a dodržujte pokyny. Když je funkce Alexa Guard zapnutá, můžete na svůj smartphone dostávat upozornění, pokud se ve vašem domě ozvou nějaké zlověstné zvuky.

Můžete využít řadu funkcí Alexa a použít ji jako odstrašující prostředek proti vloupání. Můžete například dát Alexe pokyn, aby přehrála sirénu, když připojená bezpečnostní kamera zaznamená pohyb nebo když je vysláno varování před vloupáním. Kromě toho můžete naprogramovat rozsvěcení a zhasínání světel v určenou dobu, aby imitovala vaši přítomnost doma a vyvolala dojem, že tam někdo je, i když tam nejste.

Závěrem lze říci, že použití systému Alexa k nastavení alarmu proti vniknutí může vašemu domu dodat další stupeň zabezpečení. Nainstalováním kompatibilní bezpečnostní dovednosti, připojením bezpečnostního systému a úpravou nastavení můžete zajistit, aby vaše zařízení kompatibilní se systémem Alexa spolupracovala tak, aby vás informovala a zabezpečila. Účinnost systému Alexa jako prostředku proti vloupání můžete zvýšit využitím dalších funkcí funkce Alexa Guard a kreativním rutinním používáním. Užijte si klid, který přináší život v chytrém a zabezpečeném domě, a zároveň zůstaňte v bezpečí.

FAQ
Co Alexa udělá, když jí řeknete, aby hlídala dům?

Alexa zapne funkci alarmu proti vniknutí, když ji požádáte, aby hlídala dům. Pomocí této funkce může Alexa naslouchat určitým zvukům, jako je rozbíjení skla nebo kouřový alarm, a v případě zaslechnutí některého z těchto zvuků vás upozorní prostřednictvím vašeho mobilního zařízení. Aby Alexa vzbudila dojem, že je někdo doma, a odradila případné zloděje, může také spravovat připojená zařízení chytré domácnosti, jako jsou světla nebo bezpečnostní kamery.

Upozorní Alexa na spuštění kouřového alarmu?

Když se spustí kouřový alarm, Alexa vás může upozornit. Připojením zařízení Alexa ke kompatibilnímu kouřovému alarmu nebo chytrému domácímu zabezpečovacímu systému, který zahrnuje detektory kouře, můžete vytvořit rutinu nebo automatizaci, abyste na svých zařízeních s Alexou dostávali oznámení nebo upozornění vždy, když se spustí kouřový alarm. To může poskytnout další vrstvu ochrany a usnadnit rychlou akci v případě požáru.

Má Alexa bezpečnostní režim?

Alexa skutečně má bezpečnostní režim. Pomocí aplikace Alexa Guard a kompatibilních inteligentních domácích bezpečnostních zařízení můžete na Alexe nakonfigurovat systém upozornění na vloupání. Je-li tato funkce povolena, může Alexa naslouchat specifickým zvukům, jako je rozbíjení skla nebo kouřový alarm, a pokud uslyší něco neobvyklého, může vás upozornit nebo vydat výstrahu. Chcete-li dále zlepšit zabezpečení domácnosti, můžete Alexu kombinovat s bezpečnostními kamerami a chytrými zámky.