Jak zastavit točící se kolečko na MacBooku Air

Jak vypnout touchpad na Macbooku?
Postupujte podle těchto kroků.

  1. Na horní liště klikněte na ikonu Apple> Předvolby systému.
  2. Otevřete Zpřístupnění. …
  3. Vlevo přejděte do části Ovládání ukazatele a vyberte možnost Myš a trackpad.
  4. Vpravo zaškrtněte políčko Pokud je připojena myš nebo bezdrátový trackpad, ignorovat vestavěný trackpad.
Další informace najdete na istyle.cz

Mnoho uživatelů MacBooku Air se setkává s točícím se kolečkem, které se běžně označuje jako točící se plážová koule smrti. Když váš Mac přestane reagovat a vy zůstanete zírat na točící se kolečko a nemůžete dokončit práci, může to být nepříjemné. V tomto článku se budeme zabývat příčinami točícího se kolečka MacBooku Air a nabídneme vám prostředky, které vám ho pomohou zastavit.

Proč se kolečko mého MacBooku Air točí?

Točící se kolečko vašeho MacBooku Air se obvykle zobrazuje, když je systém přetížený nebo se potýká s nějakým problémem. Je to známka toho, že váš Mac má potíže s dokončením nějaké úlohy a potřebuje nějaký čas navíc, aby ji dohnal. Příčinou může být řada faktorů, například příliš mnoho spuštěných aplikací najednou, nedostatek paměti nebo softwarová chyba. Jak můžete zastavit roztáčení smrtícího cyklu?

Podle těchto metod můžete zastavit roztáčení kola smrti a získat zpět kontrolu nad svým MacBookem Air:

1. Vynuťte ukončení nereagujících programů: Po stisknutí kombinace kláves Command + Option + Esc se zobrazí okno Vynutit ukončení aplikací. Po výběru programu, který vytváří točící se kolo, klikněte na možnost „Vynutit ukončení“. Tímto postupem se aplikace zavře a možná se točící se kolečko zastaví.

Znovu spusťte MacBook Air: Přejděte do nabídky Apple a vyberte možnost „Restartovat“. Po provedení tohoto úkonu se Mac vypne a poté se opět zapne. Točící se kolečko lze často zastavit restartováním počítače.

3. Zkontrolujte, zda máte aktualizovaný software: Problémy s kompatibilitou způsobené zastaralým softwarem mohou způsobit, že se kolečko roztočí. Přejděte do nabídky Apple, zvolte „System Preferences“ a poté klikněte na „Software Update“. Nainstalujte všechny dostupné aktualizace a restartujte Mac. 4. Uvolněte místo na disku: Nedostatek místa na disku může způsobit, že váš Mac pracuje pomalu a začne se točit. Chcete-li na pevném disku uvolnit místo, odstraňte nepotřebné soubory, vysypte koš a popřemýšlejte o použití externího úložiště. Jak zastavit otáčení zeměkoule počítače Mac? Indikací toho, že váš Mac má problémy s připojením k internetu, je spíše než logo Apple točící se zeměkoule při spuštění. Můžete udělat následující: 1. Ověřte své internetové připojení: Ujistěte se, že používáte spolehlivé internetové připojení. Zkuste restartovat router nebo se připojit k alternativní síti, pokud používáte Wi-Fi.

2. Obnovení paměti NVRAM/PRAM: Vypněte a poté zapněte Mac. Stiskněte a podržte současně klávesy Option, Command, P a R, dokud znovu neuslyšíte zvuk při spuštění. Obnovení paměti NVRAM/PRAM tímto způsobem může odstranit problémy se spouštěním. 3. Chcete-li resetovat SMC, vypněte Mac a odpojte napájecí kabel. Na levé straně klávesnice podržte stisknuté klávesy Shift, Control a Option a současně stiskněte a podržte tlačítko napájení. Po dobu 10 sekund podržte prsty na těchto klávesách a tlačítku napájení a poté je pusťte. Po opětovném připojení napájecího zdroje Mac zapněte. Proč se můj Mac stále vrací na načítací obrazovku? Pokud má váš Mac potíže s načítáním a nechce přejít přes načítací obrazovku, může jít o závažnější problém. Zde jsou uvedeny některé kroky, které je třeba provést: Začněte v nouzovém režimu vypnutím a restartováním Macu. Co nejdříve stiskněte a podržte klávesu Shift, dokud se neobjeví logo Apple. Mac se spustí v nouzovém režimu, který provede rychlou kontrolu a vypne všechny nežádoucí aplikace. Po spuštění počítače Mac v nouzovém režimu jej normálně spusťte a zjistěte, zda byl problém odstraněn. Podržením kláves Command + R při spouštění Macu přejděte do režimu obnovení.

2. Nástroj Disk Utility. Po spuštění režimu obnovení otevřete nástroj Disk Utility a ze spouštěcího disku spusťte program First Aid. To může pomoci vyřešit případné problémy s diskem, které mohou být příčinou problému s načítací obrazovkou.

3. Přeinstalujte systém macOS: V případě, že vše ostatní selže, může být nutné tak učinit. Po vstupu do režimu obnovení vymažte spouštěcí disk pomocí nástroje Drive Utility. Poté vyberte možnost přeinstalovat systém macOS. Před dokončením tohoto kroku se ujistěte, že máte zálohu klíčových souborů.

Závěrem: Když se váš MacBook Air začne točit, může to být nepříjemné, ale existují věci, které můžete udělat, abyste to napravili. MacBook Air můžete opět hladce zprovoznit násilným ukončením nespolupracujících programů, restartováním Macu, kontrolou aktualizací softwaru, uvolněním místa na disku a podle pokynů uvedených u konkrétních potíží, jako je problém s točící se zeměkoulí nebo načítací obrazovkou.

FAQ
Proč můj Mac tolik vrčí?

Váš Mac může tak hlasitě vrčet z několika důvodů. Zde je několik typických důvodů: Vysoká spotřeba procesoru může způsobit zvýšenou aktivitu ventilátoru a vířivý zvuk, pokud je procesor vašeho Macu intenzivně využíván řadou programů nebo procesů. Pokud chcete najít procesy, které jsou náročné na zdroje, prozkoumejte Monitor aktivity.

2. Nedostatečná paměť RAM: Mac se může spoléhat na virtuální paměť (místo na pevném disku), pokud nemá dostatek paměti RAM pro zpracování spuštěných úloh. To může zpomalovat systém a způsobovat rychlejší otáčení ventilátorů. 3. Přehřívání: Pokud se váš Mac začne zahřívat, zapnou se ventilátory, aby ho pomohly ochladit. K tomu může dojít, pokud jsou ucpané ventilační otvory, vnitřní součásti jsou zaprášené nebo máte delší dobu spuštěné programy náročné na zdroje. 4. Stárnoucí hardware: S přibývajícím věkem Maců se mohou vnitřní součásti začít zhoršovat nebo ztrácet účinnost, takže ventilátory budou muset pracovat intenzivněji, aby zajistily optimální chlazení. 5. Problémy související se softwarem: Některé programy nebo operace na pozadí mohou spotřebovávat příliš mnoho prostředků nebo vytvářet konflikty, což následně zvyšuje aktivitu ventilátorů. To lze napravit aktualizací softwaru nebo vyhledáním škodlivých programů.

Pokud váš MacBook Air vydává velký hluk od ventilátorů, doporučujeme se na tyto možné příčiny podívat a podniknout potřebné kroky k vyřešení problému.